X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אף אוזן גרון לרינגולוגיה, מיתרי הקול
אודות הפורום
אודות פורום אף אוזן גרון לרינגולוגיה, מיתרי הקול

פורום אף אוזן גרון לרינגולוגיה שע"י מחלקת אף אוזן גרון, מרכז רפואי כרמל מנוהל על ידי פרופסור אילנה דואק, רופאת אף-אוזן-גרון בכירה, מומחית בתחום גידולי ראש וצוואר וכירורגייה אונקולוגית לגידולי ראש וצוואר ויו"ר איגוד רופאי אף אוזן וגרון בישראל ומנהלת מחלת אף אוזן גרון במרכז רפואי כרמל. כמו כ...

פורום אף אוזן גרון לרינגולוגיה שע"י מחלקת אף אוזן גרון, מרכז רפואי כרמל מנוהל על ידי פרופסור אילנה דואק, רופאת אף-אוזן-גרון בכירה, מומחית בתחום גידולי ראש וצוואר וכירורגייה אונקולוגית לגידולי ראש וצוואר ויו"ר איגוד רופאי אף אוזן וגרון בישראל ומנהלת מחלת אף אוזן גרון במרכז רפואי כרמל. כמו כן, שותף לניהול הפורום ד"ר יואב יניר, מומחה לרפואת אף אוזן גרון - ניתוחי ראש צוואר, וסגן מנהל מחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אריאל רויטמן רופא מומחה לאף אוזן וגרון, מומחה לרינגולוגיה, משמש כרופא בבית חולים הכרמל ובמרכז רפואי לין. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לצרידות, שיתוק מיתר קול, גידול של מיתרי הקול, גידולים של הלרינקס, יבלות על "מיתרי הקול", ממצאים שפירים, ממצאים ממאירים, ניתוחי לרינקס, ניתוחים של מיתרי הקול, כריתת גרון, לרינגקטומיה, ניתוחי לייזר ללרינקס, קורדקטומיה ושאלות כלליות בנושא אף-אוזן-גרון. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אף אוזן גרון לרינגולוגיה, מיתרי הקול

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שיעול נמשך 7 חודשים מצד שמאל
    יונת
    11:11 23/01/20 23/01
    11:11
  • באפריל 2019 עשיתי הרמה סינוס לסת שמאל+1 שתל.
    ביולי 2019 הרגשתי צריבה קלה בגרון, חשבתי שמדובר בהתקררות, גרגרתי מים עם מלח וקלגרון, תחושת אי נוחות ירדה נמוך מהגרון, התחילו קשיי נשימה.
    שאפתי ונשפתי במאמץ יצא כיח ירוק. מכייחים לא עזרו.
    באוגוסט הגעתי עם קשיי להשתלת 2 שתלים נוספים בלסת שמאל.
    לקחתי אוגמנטין שבועיים, התחיל שיעול וכיח בגרון ובצידי הגרון, מכייחים לא עוזרים, משאף סימביקורט טורבוהלר מחריף את השיעול, סירופ נגד שיעול לא עוזר. שאיפת אדי מים עם ובלי מלח ועם שמן אקליפטוס לא עוזר.
    במאמץ שאיפות נשיפות יוצא מדי פעם מעט כיח ירוק מצד שמאל,4 פעמים בכל התקופה יצא כמות גדולה של כיח צהוב-כתום מהגרון. אין הקלה, חלק מהכיח יורד חזרה לצד שמאל. בזמן האכילה מרגישה כיח בתוך האוכל שנלעס.
    צילום ריאות תקיו, בדיקת נשימה וחמצן תקין. משאף QVAR AEROSOL 50MCG לא מועיל ולא מזיק, סטרונאז לא עוזר.
    תרבית כיח: חיידק Aer hydrophil/caviae וקנדידה.
    שבועיים ציפרודקס עבור החיידק - ממשיכה להשתעל, נזלת אחורית יורדת, צד שמאל נמוך מהגרון מתמלא הפרשה, בשכיבה ובזמן דיבור הפרשה חודרת לקנה הנשימה, אני מתקשה להירדם, מתקשה לאכול, יורדת דרסטית במשקל, מתחילה תרופות טבעיות.
    CT סינוסים: עיבוי רירית קונכה תחתונה שמאל בינוני, סינוס ספנאודילי שמאל מוצלל.
    CT ריאות: סימנים לברונכיאקטזיס.
    נזלת אחורית מפסיקה, צד שמאל גדוש הפרשה, כשהפרשה עולה אני נחנקת, הפרשה יורדת חזרה.
    מספר שבועות של תרופות טבעיות - חל שיפור מסויים, מוקד השיעול נהייה יותר נקודתי - השיעול וההפרשה נובעים מצד שמאל מתחת לגרון.
    בדיקת אף שמאל וגרון עם סיב אופטי - ללא ממצאים.
    בדיקת ברונכוסקופיה ושטיפות: ללא הפרשות משמעויות. כיח נורמלי. תוצאות סופיות לאחר 8 שבועות.
    שבועיים לפני ברונכוסקופיה ממצא כיח: חיידק Mycobacter. Chelonae
    (לא שחפת).
    מתחילה אינהלציות מלח במכשיר אינהלציה קפסולות Hypertonic Saline 7%
    ביחד עם תרופות טבעיות כעבור מספר שבועות מרגישה הקלה מסויימת.
    השיעול נמשך, צד שמאל מציק, כל הזמן מפריש הפרשה, 7 חודשים משתעלת מרגישה הפרשה עולה ויורדת בצד שמאל, לפעמים הופכת צמידית ומתיישבת לי בצד ימין או שמאל בחיבור בין האף לגרון, כעבור מספר שעות נעלמת הצמיגיות והכיח יורד חזרה לצד שמאל.
    מומחית ריאות לברונכיאטזיס קובעת שהברונכיאקטזיס שלי לא משמעותי, ועל פי מיעוט הפרשות מברונכסוקפיה השיעול לא מברונכיאקטזיס.
    רופאת ריאות במכון ריאות מבקשת כיח לבדיקת מיקובקטרים - בהתחלה היה הרבה כיח שבקושי יצא, ושני גבשושים קטנים ירוקים נשלחו למעבדה.
    עכשיו הכיח בכלל לא יוצא, כשאני משתעלת אני מרגישה הפרשה עולה ויורדת בצד שמאל ומרגישה אותה קשורה גם לאף תחתון.
    אין לי צרבת ואין ריפלוקס. עדיין מתקשה להירדם בלילות, כיח כבר לא נוזל בשכיבה ובדיבור לקנה הנשימה, אבל משתעלת ומרגישה כל הזמן את צד שמאל.
    7 חודשים ללא מנוח וללא מרגוע. שכחתי לציין שלאחר זמן הכיח התיישב על מיתרי הקול ונהייתי צרודה. כרגע פחות.
    מה לדעתכם קרה לי? האם החיידק Mycobacter. Chelonae חדר לרירית, או לאזור אחר בגרון? לוע?
    איזה טיפול אני צריכה לקבל, מה מקור השיעול והבעיה, האם זה החיידק "כלונה" או משהו אחר?
    אנא עזרו לי. תודה.

• הגב ל: שיעול נמשך 7 חודשים מצד שמאל

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025