
מעצם טבעה הלידה מתאפיינת במורכבות רבה והיא אף כרוכה בסיכונים בלתי מבוטלים גם בימים רגילים. אך מגפת הקורונה ותחילת החזרה לשגרה העמידו כאן אתגר גדול בהרבה מהרגיל. מאמר זה בא לדון בשאלה כיצד מתמודדים ...
ד"ר ראובן קידר הינו מנהל חדר לידה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה, ונמנה על מובילי תחום הגניקולוגיה והמיילדות בישראל. בין היתר מתמחה ד"ר קידר במעקב היריון, סקירת מערכות, אולטרא סאונד נשים, בדיקת מי שפיר ומעקב אחר היריון בסיכון. ד"ר קידר הינו רופא נשים בעל ותק רב.
לכל אישה המתכננת הריון מומלץ להתחיל וליטול חומצה פולית במינון 400 מק"ג. נטילת חומצה פולית שלושה חודשים לפחות טרם ההריון מורידה באופן משמעותי את שיעור המומים המולדים במערכת העצבים המרכזית שבעובד ומומים נוספים.
כיום ממליצים הרופאים להתייחס אל שלושת החודשים שלפני הכניסה להריון בתור חודשי הכנה, במהלכם ניתן לאתר מצבים וגורמי סיכון העלולים להשפיע על בריאותו של העובר העתידי. לדוגמא, בנשים הסובלות מסוכרת לא מאוזנת עלולים העוברים לסבול משורה ארוכה של מומים, אותם ניתן למנוע על ידי איזון המחלה. בנוסף, אם האישה חולה במחלה כרונית שבגינה היא נוטלת תרופות, בודקים האם הן ידועות כגורם סיכון לפגיעה במערכות העובר. במידה שכן, בודקים את נחיצות התרופה ומנסים לאתר מומים בשלב מוקדם ככל האפשר של ההריון. כמו כן, הרופאים מעודדים את כל הנשים בחודשים האלו להתחיל לקחת חומצה פולית, מה שמקטין באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות מומים מולדים בעוברים. בנוסף, נסדקים גורמים סביבתיים כמו חשיפה לקרינה מייננת או גזים במקום העבודה, ומנסים לצמצם את החשיפה ככל האפשר.
צור קשר
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית