
יום ניתוח הקטרקט הולך ומתקרב ובאופן טבעי אתם נרגשים ומתוחים. הכתבה הבאה נכתבה על ידי מנתח קטרקט בכיר ומביאה את כל המידע הנחוץ: מה להביא לניתוח, מה כוללת ההכנה, מה עושים בחדר הניתוח, כיצד שומרים על ...
ד"ר סרג'יו סוצ'אה הינו רופא עיניים מומחה ברפואת עיניים ומנתח קטרקט בכיר. משמש כרופא בכיר במרכז הרפואי "מעין" חיפה, ואחראי על תחום קטרקט וטראומה של המקטע הקדמי של העין במחלקת העיניים בבית החולים רמב"ם שבחיפה. סיים את לימודי הרפואה בקלוז', רומניה. התמחה ברפואת עיניים בבית חולים רמב"ם. על תחומי מומחיותו נמנים בין היתר: טיפול במחלות קרנית, וטראומה של הסגמנט הקדמי של העין. מאחוריו, מספר פרסומים מדעיים בעלי חשיבות בספרות המקצועית בתחום רפואת העיניים, והשתתפות במספר כנסים בינ"ל בארץ ובחו"ל. כמו כן, ד"ר סוצ'אה משתף פעולה עם חברות בינ"ל העוסקות בפיתוח מכשור רפואי בתחום רפואת העיניים, ונטל חלק במשלחת מטעם משרד החוץ שביצעה מערך ניתוחי קטרקט באזור אפריקה, בקמרון. בשנים 2010 ו2014 ד"ר סוצ'אה זכה בפרס היוקרתי "עובד מצטיין" במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. במסגרת פעילותו בבית החולים רמב"ם, ד"ר סוצ'אה מדריך מתמחים בתחום רפואת העיניים, במהלך ניתוחים ופעילות יום יומית במחלקה. ד"ר סוצ'אה לוקח חלק משמעותי בהוראה של סטודנטים לרפואה מטעם הפקולטה לרפואה של הטכניון ונמנה על מובילי מנתחי הקטרקט באזור הצפון.
מייעץ ומנתח בהסדר מול חברות הביטוח, כלל, איילון והפניקס.
רופא עיניים ומנתח קטרקט בקופת חולים לאומית.
את הקטרקט ניתן לגלות בבדיקה רגילה שמבצע רופא עיניים. באופן כללי, אם אתם חווים ירידה בראייה שמובילה לפגיעה בתפקוד היומיומי, או לעלייה בתדירות בה אתם משנים את המספר במשקפיים, יש לשקול בחיוב את הניתוח. ראוי לציין כי אין זה מומלץ להמתין עד למצב בו העין כבר לא רואה, שכן ביצוע הניתוח במקרים אלו מסובך יותר, וגם ההתאוששות ממנו תהיה יותר קשה וארוכה. מעבר לכך, חשוב לדעת כי לקטרקט אין מענה טיפולי אחר מלבד הניתוח. במידה שהחלטתם לעבור אותו יהיה עליכם להגיע שוב לרופא העיניים כדי לעבור בדיקת הרחבת אישונים, בה הראייה מטושטשת לכמה שעות - לכן הגיעו עם מלווה. הרופא יבדוק את דרגת הקטרקט וגם אם ישנן מחלות עיניים נוספות שקשורות לפגיעה בראייה, וזאת כדי לדעת אילו תוצאות ניתן להשיג מהניתוח. הרופא גם יבצע בדיקות נוספות כמו בחינת מצבים שעלולים לסבך את הניתוח או את ההתאוששות ממנו, וכן יבדוק את אורך גלגל העין, קמירות של הקרנית ונתונים נוספים לחישוב מספר העדשה שתושתל בניתוח. ניתן להבין כי מדובר בבדיקה ארוכה שיכולה להימשך אף מספר שעות, לכן כדאי להצטייד בסבלנות.
חשוב לדעת שניתן למנוע את מרבית הזיהומים בקרנית, ומכאן את פגיעות הראייה התמידיות שנובעות מהם. ראשית, על מנת שלא להגיע אל רופא העיניים ולהימנע חלילה מפגיעה ומצורך בניתוח יש להשתמש נכון בעדשות המגע. כלומר, יש לבצע ניקוי נכון שלהן, להחליף אותן בזמן ולשמור על היגיינת הידיים בזמן שמתעסקים עם העדשות - בעיקר כאשר מסירים אותן מהעיניים כשהולכים לישון. מלבד זאת, אם אתם עובדים במקומות עבודה שיש בהם סכנה לפגיעה בעיניים מחומרים כימיים או מגופים זרים כמו שבבי מתכת, חשוב מאוד להקפיד על חבישת משקפי מגן. יחד עם זאת, אם למרות ההקפדה עדיין נוצרה פגיעה כלשהי בקרנית, פנו מהר ככל האפשר לרופא העיניים כדי שיאבחן ויטפל בבעיה. ככל שתקדימו לפנות למומחה כך תמנעו סיבוכים מורכבים יותר ופגיעות בראייה לטווח הארוך.
קטרקט הוא התעכרות עדשת העין, המובילה לירידה באיכות הראיה. המענה הטיפולי לבעיה זו הוא ניתוח, שנחשב כיום לבטוח מאוד, מהיר ובעל שיעורי הצלחה גבוהים. כיום, עומדים לרשות הרופאים והמנותחים אמצעים מתקדמים...
צור קשר
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית