
יום ניתוח הקטרקט הולך ומתקרב ובאופן טבעי אתם נרגשים ומתוחים. הכתבה הבאה נכתבה על ידי מנתח קטרקט בכיר ומביאה את כל המידע הנחוץ: מה להביא לניתוח, מה כוללת ההכנה, מה עושים בחדר הניתוח, כיצד שומרים על ...
ד"ר סרג'יו סוצ'אה רופא עיניים מומחה ומנתח קרנית וקטרקט, משמש כרופא בכיר במרכז הרפואי "מעין" חיפה, ואחראי על תחום קטרקט וטראומה של המקטע הקדמי של העין במחלקת העיניים בבית החולים רמב"ם שבחיפה. התמחה ברפואת עיניים בבית חולים רמב"ם, והשלים תת התמחות בהשתלות ומחלות קרנית במרכז רפואי בינלאומי בעיר פורלי שבאיטליה.
על תחומי מומחיותו נמנים בין היתר: טיפול במחלות קרנית, טראומה של הסגמנט הקדמי של העין, ניתוחי קטרקט והשתלות קרנית , טיפולים בעין יבשה.
מאחוריו, מספר פרסומים מדעיים בעלי חשיבות בספרות המקצועית בתחום רפואת העיניים, והשתתפות במספר כנסים בינ"ל בארץ ובחו"ל.
במסגרת פעילותו בבית החולים רמב"ם, ד"ר סוצ'אה מדריך מתמחים בתחום רפואת העיניים, במהלך ניתוחים ופעילות יום יומית במחלקה ובמרפאה ולוקח חלק בהוראת סטודנטים לרפואה מטעם הפקולטה לרפואה של הטכניון.
בשנים 2010 ו2014 זכה בפרס היוקרתי "עובד מצטיין" במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה.
כחלק מפעילות התנדבותית השתתף במשלחת מטעם משרד החוץ שביצעה מערך ניתוחי קטרקט באזור אפריקה, בקמרון.
ד"ר סוצ'אה מיעץ ומעורב בפרויקטים עם חברות בינ"ל העוסקות בפיתוח מכשור רפואי בתחום רפואת העיניים.
מייעץ ומנתח בהסדר מול חברות הביטוח, כלל, איילון, מנורה, איידיאיי והפניקס.
רופא עיניים ומנתח קטרקט וקרנית בהסדר עם כללית מושלם.
את הקטרקט ניתן לגלות בבדיקה רגילה שמבצע רופא עיניים. באופן כללי, אם אתם חווים ירידה בראייה שמובילה לפגיעה בתפקוד היומיומי, או לעלייה בתדירות בה אתם משנים את המספר במשקפיים, יש לשקול בחיוב את הניתוח. ראוי לציין כי אין זה מומלץ להמתין עד למצב בו העין כבר לא רואה, שכן ביצוע הניתוח במקרים אלו מסובך יותר, וגם ההתאוששות ממנו תהיה יותר קשה וארוכה. מעבר לכך, חשוב לדעת כי לקטרקט אין מענה טיפולי אחר מלבד הניתוח. במידה שהחלטתם לעבור אותו יהיה עליכם להגיע שוב לרופא העיניים כדי לעבור בדיקת הרחבת אישונים, בה הראייה מטושטשת לכמה שעות - לכן הגיעו עם מלווה. הרופא יבדוק את דרגת הקטרקט וגם אם ישנן מחלות עיניים נוספות שקשורות לפגיעה בראייה, וזאת כדי לדעת אילו תוצאות ניתן להשיג מהניתוח. הרופא גם יבצע בדיקות נוספות כמו בחינת מצבים שעלולים לסבך את הניתוח או את ההתאוששות ממנו, וכן יבדוק את אורך גלגל העין, קמירות של הקרנית ונתונים נוספים לחישוב מספר העדשה שתושתל בניתוח. ניתן להבין כי מדובר בבדיקה ארוכה שיכולה להימשך אף מספר שעות, לכן כדאי להצטייד בסבלנות.
זיהום בקרנית הינה תופעה די שכיחה בקרב כל הגילאים ובפרט באלו הנושאים עדשות מגע. התסמינים הבולטים שעל ידם ניתן לזהות חשד לזיהום בקרנית הינם: אודם בעין, ירידה בראייה, הפרשות, כאבים בעין והופעת נקודות לבנות בקרנית העין. דרכי הטיפול הראשוניים בתופעה זו הינם בדר"כ ובעיקר ע"י טיפות, ובמקרים מסובכים יותר, מגיעים עד לכדי ניתוחים להשתלת קרנית , ולמשתמשים בעדשות מגע הטיפול המונע הראשוני והעיקרי החשוב והנכון הוא הפסקה מיידית של השימוש בעדשות המגע מיד עם הופעת התסמינים.
קטרקט הוא התעכרות עדשת העין, המובילה לירידה באיכות הראיה. המענה הטיפולי לבעיה זו הוא ניתוח, שנחשב כיום לבטוח מאוד, מהיר ובעל שיעורי הצלחה גבוהים. כיום, עומדים לרשות הרופאים והמנותחים אמצעים מתקדמים...
צור קשר
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית