X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום טיפול משפחתי, זוגי
אודות הפורום
אודות פורום טיפול משפחתי, זוגי

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר...

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר הנוגע לקשר הזוגי. כמו כן, ניתן לקבל ייעוץ לגבי הצבת גבולות לילדים, שמירה על כללים וחוקים בבית, מנהיגות ההורים, פתרון בעיות בין אחים, שיפור התקשורת עם ילדים, התמודדות עם קשיי גיל ההתבגרות ובכל סוגיה הקשורה לתא המשפחתי. בנוסף, בפורום אפשר לשאול לגבי בעיות רגשיות בני המשפחה, כדוגמת הסתגרות, חרדה, דיכאון, קשיי השתלבות בחברה ובמסגרות, הפרעת קשב וריכוז ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, להעלות את שאלותיכם ולקבל מענה מקצועי ודיסקרטי מיאיר היימן.

מנהלי פורום טיפול משפחתי, זוגי

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • איך ילדה יכולה לרצוח את אמא שלה?
    יעל
    17:14 09/05/16 09/05
    17:14
  • אנחנו שומעים כל מיני סיפורים מזעזעים על מקרים שממש מסמרים את נאוזן ואת האדם, לאחרונה שמעתי שהיית איזה מישהו ילדה דווקא שהיא היית גרה עם אמא שלה ופתאום איזה יום אחד היא קמה ופשוט החליטה לנסות להתנקש באמא שלה ולנסות להרוג אותה-איך יתכן דבר כזה?
    יש לזה הסבר אפשרי כל שהוא? להגיע לכזה מצב זה ממש מחריד ואתי.
    וזה קרה כאן בארץ זה לא מקרה שקרה בחו"ל, אני מאוד מפחדת ואני ממש קיבלת על עצמי שמקרים כאלו לא יהיו ולא ישמעו אצלנו בבית או במשפחה.
    איך בעצם הורים שמגדלים את הילד מאז שהוא נולד מגיעים למצב מחפיש שכזה? ומה באמת צריך לעשות בכדאי לתת לילדים את התחושה של לדעת להוכיר ולהעריך את ההורים?
    אני לא מדברת על דבר כזהב גרוע כמו מה שכבתי לפני כן, אלא על זה שהילדים צריכים לדעת לכבד את ההורים.
    אני הייתי מתביישת לדבר ליד אמא שלי, והיום... אני אומרת משהו והילדים מתווכחים איתי עוד.
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות, וזה גם לא קל כל כך כי הילדים קצת גדולים כולם מעל גיל 13

• הגב ל: איך ילדה יכולה לרצוח את אמא שלה?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איך ילדה יכולה לרצוח את אמא שלה?
    ד"ר נגה נברו
    12:53 16/05/16 16/05
    12:53
  • שלום יעל,
    אכן מקרה מזעזע ולשמחתנו הוא ממש נדיר. הסוגייה שאת מעלה עוסקת למעשה במה שנקרא "סמכות הורית". לעיתים נדמה שבימינו הופכת הסמכות ההורית, בעיני רבים, לשאלה מורכבת עד כדי כך שיש הורים שחשים מעט חסרי אונים בהקשר הזה. האמת היא שגם היום נדרשים ההורים, לטובת הילדים, לטובת עצמם ולטובת תפקודו של התא המשפחתי, לעמדה שבה יש בידיהם משאבים, עמדה וסמכות שבאמצעותם הם מצליחים לנהל את הכללים בבית והנחיל לילדים ערכים, עקרונות וכלים להתמודדות עם העולם המורכב. חובתם של ההורים היא להבטיח שמעמדם במשפחה הוא כזה שיש בו סמכות מתוך כבוד, הערכה ואהבה. לעיתים אנחנו חשים שהדברים לא מצויים במקום הזה כפי שהיינו רוצים. לעיתים אנחנו עלולים לחוש מוחלשים ולא משפיעים מספיק. במקרים כאלה חשוב להתייעץ עם איש מקצוע כדי להשיב את הביטחון לילדים ולהורים. חשוב להבין שהצורך בסמכות והצורך בביטחון שנובע ממעמדם של ההורים הוא קריטי להתפתחות התקינה של הילדים. אין להתפשר על העמדה הזו שתבוא, כאמור, ממקום של כבוד והערכה, לא מתוך פחד.
    דווקא היום, כשנראה לעיתים שהכללים מטושטשים, על ההורים לאמץ עמדות של ערך כשהם מצליחים "להנהיג" את המשפחה. על כן, אם מתערערת תחושת המנהיגות, חשוב להבין מה עשוי להשיב את הדברים אל מקומם הנכון גם באמצעות התייעצות עם איש מקצוע.
    בברכה,

בברכה,
    ד"ר נגה (רובינשטיין) נברו, פסיכולוגית בכירה ומדריכה מוסמכת בכירה בטיפול משפחתי וזוגי, מייסדת ומנהלת "מכון שינוי".
    טלפון: 09-9551973
    מייל: [email protected]
    או: [email protected]
  • הגב ל: איך ילדה יכולה לרצוח את אמא שלה?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026