הרופאים האורטופדים של הכרמל, אומרים כי ישנה עליה בתלונות של תלמידי בית ספר על "שלד שריר" כמו כאבי גב, כאבי רגליים וכאבי צוואר. תופעה זו נובעת מישיבה ממושכת מול המחשב ומסך הטלויזיה ללא התאמה לצרכיהם וללא התאמה למידותיהם, כמו אי התאמת גובה ומרחק מול המסך.
ילקוט שאינו נישא על גב הילד אלא ע"י גלגלים בדרך כלל משקלו רב יותר, ילקוט שכזה מתאים רק כשתנאי הדרך חלקים ומרחק ההליכה רב מהבית לבית הספר, אך ילקוט על גלגלים לא מתאים לעליה במדרגות ולסחיבה בתנאי דרך קשים, מסבירה הגב' ישראלי. מומלץ שהילקוט לא יעלה על 15% ממשקל הילד, וגודל התיק לא יהיה יותר גדול מגב הילד. חשוב שהילקוט יהיה עם תאים שיאפשרו חלוקה של משקל הספרים והמחברות, ועדיף ורצוי לקנות ילקוט עם רצועות כתפיים רחבות ומרופדות ובאורך שווה כדי שתהיה חלוקה שווה של המשקל על הכתפיים. הספרים הכבדים אמורים להיות בתא הכי קרוב לגב בכדי שתהיה חלוקת משקל טובה, ולהסביר לילד שאת הילקוט נושאים על שתי הכתפיים ולא על כתף אחת.
הגב' דבורה ישראלי אומרת כי חשוב לזכור שילדים גודלים ומשתנים כל הזמן, ואיתם גם צריך להחליף ולשנות את הריהוט. בימינו, שהילדים מבלים המון שעות מול המחשב, העמדה, הכיסא, ושולחן המחשב חייבים להתאים לילדים. ניתן להשתמש ברהיטים מודולארים וגמישים שאפשר לשנותם בהתאם לגדילה של הילד. ישיבה ממושכת ולא נכונה בכסאות שלא מותאמים למידות הילדים, גורמים לבעיות של כאבי גב, בעיות של זרימת דם לרגליים, עקמת ועוד. שימוש בעכבר ובמקלדת לא מתאימים גורמים לפגיעות בגידים וברצועות של הגפה העליונה – RSI (Repetitive Strain Injuries).
הכיסא אמור להיות מותאם לגובה הילד ולתת תמיכה לגב, חשוב שהרגלים לא יהיו באוויר, ויהיו מונחות על הרצפה או על הדום כלשהו, ולא נשענות על גלגלי הכיסא.
מומלץ שהמושב יהיה כאורך הירכיים, ולוודא שיש מרווח של 2-3 אצבעות מקצה הכיסא ועד לשקע הברכיים. הישבן צריך להגיע עד לעומק הכיסא שהגב התחתון ייתמך ע"י המשענת. הזווית בין המשענת למושב היא 105 – 110 מעלות.
משענות הידיים צריכות לאפשר להניח בנוחות את אמות הידיים, ובכך להקטין את הלחץ על עמוד השדרה והכתפיים, או להניח את המרפקים על משטח העבודה.
הכיסא אמור להיכנס מתחת לשולחן, בלפחות 60 ס"מ, והמסך יהיה מול הגוף והעיניים ולא בזוית, במרחק של כ55-75 ס"מ, כאורך המרחק מהכתף לשורד כף היד.
לסיכום, אומרת הגב' דבורה ישראלי, כי על אחריות ההורים לזכור ולהגיד לילדים כל הזמן שישיבה ממושכת מביאה לכאבים, עייפות ואי נוחות, ולכן כדאי לעודד אותם לקום כל כמה דק להתמתח ולהתרענן, וכן לעשות הפסקות של 20 שניות כל 20 דקות כדי לתת לעיניים להתאושש ולהביט למרחק.