לצד ג'ומאנה, נערה רזה וקטנת קומה מאזור שכם, עמדו שורה של רופאים ופיזיותרפיסטים, והביטו בה בעת שצעדה בעזרת הליכון צעדים קטנים במאמץ גדול. עבור הנערה אלו היו הצעדים הראשונים בשלוש שנים האחרונות, שבהם כאמור הייתה מרותקת לכיסא הגלגלים. בשביל אביה זה היה לא פחות מנס לראות את בתו צועדת לבד. כאמור, בזכות שיתוף פעולה בינ"ל יוצא דופן בין רופאי רמב"ם לרופאי הרשות הפלשתינאית שמלווים את הנערה מילדות ורופאי המכון הלאומי לבריאות בארה"ב. גדולי הרופאים משלושת הגופים הנ"ל התכנסו יחד בחדר הניתוח ברמב"ם במטרה אחת – להעמיד את ג'ומאנה על רגליה.
שנים של סבל הגיעו לקיצם
שנים סבלה ג'ואמנה מבעיה שלא הצליחו לאתר את מקורה והתבטאה בבריחת סידן וחומרים חיוניים נוספים לבניית העצמות בגופה. הרשות הפלשתינאית שלחה את הנערה למכון הלאומי לבריאות בארה"ב לבדיקות, ואלו העלו כי היא סובלת מגידול בלסת העליונה, מה שגרם להפרשת הורמון שבעקבותיו עצמותיה נחלשו יותר מעצמות הלסת העליונה אצל אישה קשישה.
הרופאים האמריקאים ורופאי הרשות הפלשתינאית התייעצו עם פרופסור ג'ון ואן אלסט, מבית החולים לילדים בסינסנטי, והוא הממליץ להם לבצע את הניתוח להסרת הגידול, ואת המעקב ה אנדוקרינולוגי אחר הנערה, דווקא בבית החולים רמב"ם שם נבדקה הנערה ע"י פרופ' דב טיאוסנו, מנהל מחלקת אנדוקרינולוגית ילדים בבית החולים רות לילדים ברמב"ם ועל ידי רופאי מחלקת פה ולסת בראשות פרופ' עדי רחמיאל. מי שביצע את הניתוח היה סגן מנהל מחלקת פה ולסת, ד"ר עמרי אמודי, בהשתתפות פרופ' ואן אאלסט שהגיע מארה"ב במיוחד לניתוח, ועוד שני רופאים פלשתינאים משכם ורמאללה שמלווים את הנערה, וימשיכו לעקוב אחרי התפתחות החלמתה.