בראש ובראשונה, חשוב להבין שאין טעם להפוך את נושא התזונה של הילד והארוחות שהוא אוכל לאזור קרב ומלחמה. נכון, לפעמים יש צורך להשפיע על הילד ולהציב גבולות עם דרישה שיסיים את הארוחה או שלא יאכל ממתקים לפניה. יחד עם זאת, גישה מחמירה וקפדנית מידי עלולה דווקא להחריף את המצב וליצור אצל הילד התנגדויות והסתייגות שעוד ילוו אותו זמן רב. לכן, הגישה המומלצת היא לנסות לבוא אל כל נושא הארוחות בצורה יצירתית, תומכת ואפילו מהנה.
אפילו למבוגרים קשה להבין כיצד קשורים מרכיבי תזונה כמו ויטמינים, פחמימות או מינרלים לבריאותם הגופנית. אם כן, ברור שלילד יהיה קשה מאוד לקשר בין הארוחות ובין בריאותו, ולכן אין טעם רב להיכנס להסברים מלומדים בנושא הזה. הורים רבים משתמשים במשפטים כמו "אם לא תאכל לא תהיה חזק" או "בלי ירקות לא תגדל", ולפעמים משפטים אלו באמת גורמים לילד לאכול קצת יותר בזמן הארוחה. יחד עם זאת, הם בדרך כלל לא משכנעים אותו לנסות מאכלים חדשים ולאכול מאכלים בריאים שאינם טעימים לו.
כפי שאמרנו, הדרך המומלצת להתמודד עם התנגדות למאכלים בריאים היא יצירתיות. כך למשל, אם ישנם מאכלים שהילד אוהב כמו לחמניות, מאפים, עוגות וחטיפים ביתיים, המכילים הרבה סוכר, מלח ופחמימות פשוטות, מה שאפשר לעשות הוא למכור את אותה הסחורה ובאותה עטיפה אבל במילוי אחר. אם אתם מכינים למשל לחם ביתי, אפשר להכין אותו מקמח מלא, לשלב בפנים אגוזים וגרעינים, להפחית מאוד בכמות המלח והסוכר, וכדומה. ואם אתם מכינים מרק שהילד אוהב אפשר בהחלט להכניס לתוכו עוד כמה ירקות שנעלמים בתוך הנוזל הסמיך, והילד פשוט לא רואה אותם.
עוד אפשרות יצירתית היא לגייס את דמיונו של הילד. הדוגמא הנפוצה ביותר היא של פופאי המלח, אשר מחקרים רבים הראו על עלייה באכילת תרד על ידי ילדים בשנים שבהן התוכנית שודרה בישראל ובארצות אחרות. בימים אלו אפשר לגייס את גיבורי העל כמו הענק הירוק וספיידרמן, שאוכלים "מזונות על". מדובר במושג נפוץ ומוכר בקרב דיאטנים, וכוונתו למאכלים שנחשבים לבריאים ביותר ומכילים כמויות גדולות מאוד של רכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה. אפשר בהחלט לספר לילד שגיבור העל סופרמן אוכל מזון על כמו שזיף, ארטישוק, עגבנייה, מלפפון וכדומה. אגב, יש הרבה חוקרים שטוענים שהמושג "מזון על" הומצא רק כדי לקדם את המכירה של מספר מזונות אקזוטיים, ולמעשה בהרבה ירקות, קטניות ופירות שיש בבית קיימים שילובים לא פחות טובים של מרכיבים. דווקא בשל כך, אפשר למכור לילד הרבה מזונות בריאים כמזון על, מבלי להיכנס לחישובים מסובכים ובלי להוציא הון תועפות בסופר.
עוד אפשרות נהדרת שהרבה פעמים עובדת היא לגוון את האופן שבו האוכל מוגש. לדוגמא, יש ילדים שיסכימו לאכול ירקות רק מפני שהם מסודרים בצורה של פרצוף, או לאכול מרק שמוגש בקערה עם ציור מגניב, או לאכול את המאכלים הבריאים בבית הספר אם הם יוצאים עם מקופסת אוכל שעליה ציור של אביר או של נסיכה.
יש עוד המון אפשרויות נחמדות וחביבות שאפשר לגייס בשביל לרתום את הילד לאכול בריא. הכל תלוי במידת היצירתיות והדמיון שלכם, וכמובן בתחומים שמעניינים את הילד ויכולים לפנות לליבו. מטבע הדברים, בהתחלה יש לנקוט בניסוי וטעייה עד שמצליחים לעלות על מתכון מנצח, וסביר להניח שגם בהמשך תצטרכו לגייס קצת יצירתיות, אבל בשלב זה הילד כבר יהיה רגיל בטעמים של כמה מזונות בריאים ופחות יתנגד לנסות אותם.