X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אונקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אונקולוגיה

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופע...

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופעות לוואי של הטיפול, סרטן ורפואה משלימה, טיפולי הקרנות, גידולים של העור, השלד והרקמות הרכות, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל פרופ' בר-סלע דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום אונקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • GBM חוזרת ואימונותרפיה
    תמר
    16:24 04/11/21 04/11
    16:24
  • שלום רב
    בני אובחן עם GBM נותח והוקרן .בביופסיה יש צביעה שלילית בתאי הגידול ל MLH1 ו PMS 2 .בבדיקה גרמינלית יש מוטציה ב MLH1 מתאים לתסמונת לינץ .בבדיקה מולקולרית ה TMB הוא - 11Muts/Mb
    Microsatellite status - MS-Stable .כעת הגידול חזר והרופאים שוקלים ניתוח חוזר ומתן אימונותרפיה
    השאלה שלי האם TMB גבוה ב GBM קשור בתגובה לאימונותרפיה כמו בגידולים אחרים . ושאלה שניה מצד אחד אני מבינה שההיעדר צביעה בתאי הגידול ל MLH1 ומציאת מוטציה גרמינלית ל MLH 1 הם בעד גידול על רקע תסמונת לינץ שלמיטב הבנתי קשור בסיכוי טוב להגיב לאימונותרפיה ומצד שני
    ה Microsatellite status הוא Stable שזה אני מבינה בעד היעדר תגובה לאימונותרפיה ,אז אני מבולבלת לפי מה מסתכלים האם על ה Microsatellite status או על הצביעות והבדיקה הגרמינלית בהקשר לניבוי תגובה לאימונותרפיה
    תודה רבה

• הגב ל: GBM חוזרת ואימונותרפיה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • GBM חוזרת ואימונותרפיה
    פרופסור גיל בר-סלע
    21:04 05/11/21 05/11
    21:04
  • מבחינת בנך מאד כדאי לנסות אימונותרפיה. אין אפשריות אחרות טובות יותר.
    לשאלתך msi הוא המצב הקלאסי שבו גם יש high tmb. אבח יש מצבים נוספים עם tmb גבוה בדומה למצבו של בנך. המידע במצב זה פחות מסודר אבל הכיוון חיובי בדרך כלל

בברכה,
    פרופסור גיל בר-סלע מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית"
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6495725
  • הגב ל: GBM חוזרת ואימונותרפיה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026