X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום טיפול משפחתי, זוגי
אודות הפורום
אודות פורום טיפול משפחתי, זוגי

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר...

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר הנוגע לקשר הזוגי. כמו כן, ניתן לקבל ייעוץ לגבי הצבת גבולות לילדים, שמירה על כללים וחוקים בבית, מנהיגות ההורים, פתרון בעיות בין אחים, שיפור התקשורת עם ילדים, התמודדות עם קשיי גיל ההתבגרות ובכל סוגיה הקשורה לתא המשפחתי. בנוסף, בפורום אפשר לשאול לגבי בעיות רגשיות בני המשפחה, כדוגמת הסתגרות, חרדה, דיכאון, קשיי השתלבות בחברה ובמסגרות, הפרעת קשב וריכוז ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, להעלות את שאלותיכם ולקבל מענה מקצועי ודיסקרטי מיאיר היימן.

מנהלי פורום טיפול משפחתי, זוגי

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • כואב לי הלב לראות את הילדים לא הולכים בדרך שרציתי
    אורן
    13:29 08/02/16 08/02
    13:29
  • מה כבר אפשר לעשות שהילדים מגיעים לגיל 17 18 והם כבר אדונים לעצמם ואי אפשר לדבר איתם ובטח ובטח שלא ל"כפות" עליהם או לשתף אותם במה שבאמת היינו רוצים מהם,אני יודע שהכל מתחיל כבר מלפני שנים,אבל תכלס מה אני יכול לעשות היום שהילדים כבר גדולים ועוד מעט עוזבים את הקן ואני מרגיש שמשהו נורא לא בסדר בצורה שהם גדלו ובדרך שהם החליטו להשים לעצמם שזה הנתיב,ואני מרגיש ויודע שזה לא הנתיב הנכון וזה ממש "אוכל אותי" לאט לאט,אני ואישתי נפרדנו מזמן שהיו לנו שלושה ילדים כל אחד הלך לחיים שלו,אני הייתי בקשר יומיומי איתם אבל זה לא כל כך עזר,הם ילדים טובים אבל פשוט כואב לי לראות שהם בחרו את הדרך שלהם ככה.
    מה את ממליצה לי לעשות?

• הגב ל: כואב לי הלב לראות את הילדים לא הולכים בדרך שרציתי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובה לדרך של הילדים
    ד"ר נגה נברו
    10:21 18/02/16 18/02
    10:21
  • שלום אורן, הקושי שאתה חווה עולה מהאופן בו אתה מציג את הסוגיה של התפתחות הילדים והעמדה העצמאית שלהם כשהם הופכים לאנשים בוגרים. ברור שתשובה שמתייחסת למשפחה שלך באופן ספציפי יכולה להינתן רק לאחר הכרות עם בני המשפחה ועם "הסיפור המשפחתי" המיוחד לכם. השינויים וההתפתחות של הילדים מעמידים, לא אחת, את ההורים בדילמה של איך נכון לרקום ולשמור יחסים משפחתיים מותאמים. מה כל אחד מבני המשפחה צריך מהאחרים עכשיו ואיך נכון להמשיך ולשמור על המסגרת המשפחתית בתוך גבולות ויחסים משתנים. המשפחה משתנה והצרכים משתנים והתפקידים משתנים ובמקרים רבים אנחנו מוצאים שהורים מתקשים לראות שדווקא ההתבגרות והיכולת לבחור דרך עצמאית היא פרי טוב ויפה לחינוך ולהשקעה ההורית. הילדים שגדלים ומסוגלים לבחור את דרכם ולפעול בה, גם אם אינה בדיוק זו שחלמנו עליה, הם עדות לחינוך לעצמאות, לבגרות עם יכולת ועם כיוון. ההורים נדרשים להבחין עתה בנקודות החיבור וההשקה והתמיכה שבאמצעותם ישמרו על מקומם כהורים וכעוגנים במשפחה גם אם הילדים מתווים לעצמם דרך שהיא שונה משלהם. את הדברים האלה אנחנו מסייעים להורים לאתר בעבודה משפחתית באמצעות המטפל המשפחתי.

בברכה,
    ד"ר נגה (רובינשטיין) נברו, פסיכולוגית בכירה ומדריכה מוסמכת בכירה בטיפול משפחתי וזוגי, מייסדת ומנהלת "מכון שינוי".
    טלפון: 09-9551973
    מייל: [email protected]
    או: [email protected]
  • הגב ל: תשובה לדרך של הילדים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026