X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום מחלת אבנים
אודות הפורום
אודות פורום מחלת אבנים

פורום מחלת אבנים שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר פרידמן שהינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה. וד"ר אילן קליין מתמחה בכירורגיה א...

פורום מחלת אבנים שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר פרידמן שהינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה. וד"ר אילן קליין מתמחה בכירורגיה אורולוגית, ורופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אבני כליה, אבני שופכן, ריסוק חוץ גופי, ארטרוסקופיה, PCNL, אבן חוסמת, אבן יציקה, ureteroscopy, אבנים בדרכי השתן, עווית כליה, renal colic, תומכן שופכני, DJ STENT, סטנט שופכני, ESWL ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום מחלת אבנים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד
    אלון
    15:45 19/07/16 19/07
    15:45
  • שלום, אני בן 29,עקב עווית כלייתית שכללה כאבים פסיכיים בבטן התחתונה מצד ימין,בחילות,וכנראה גם הקרנה לכאבי גב, הייתי במיון,ואחרי בדיקות דם ושתן (נמצא אצלי דם בשתן),החליטו שזה כנראה כתוצאה מאבן בכליות (לא היה לי מעולם).
    קיבלתי בטרן לכמה ימים ואני מרגיש יותר טוב. אבל עדיין משהו מציק לי באזור הימני של הבטן התחתונה,אפילו אולי לכיוון המפשעה. אני מרגיש כאילו שהבטן יכולה "להיתפס" ובגדול האזור הזה יותר רגיש. הפנו אותי לאולטרסאונד של כליות ודרכי השתן. התוצאות הם:
    כליה ימנית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס.
    כליה שמאלית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס.
    אין לשלול גרגיר אבן זעירה בגביע התחתון.
    שאלותי הם: אם כתוב שאין לשלול,אז זה אומר שאי אפשר לדעת בוודאות וצריך המשך בדיקות כמו ct או mri?
    איך יכול להיות שהכאבים היו בבטן התחתונה הימנית,(ועדיין הצד הזה יותר רגיש),והתוצאות מראות חשד לגרגיר דווקא בצד שמאל?
    חוץ מלשתות שני ליטר מים ביום (שאני שותה כבר יותר משבוע),מה מותר לעשות אם יש גרגיר של אבן? מותר לעשות פעילות גופנית (הליכות)? לקיים יחסי מין? אני די מפחד לעשות משהו כזה...
    ושאלה אחרונה,איך ידען שהאבן היא בכליה ולא בכיס המרה עוד לפני האולטרסאונד? לא כדאי לבדוק גם את כיס המרה ולוודא שאין שם אבנים? תודה.

• הגב ל: אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד
    ד"ר אילן קליין
    12:03 20/07/16 20/07
    12:03
  • שלום אלון.
    גרגיר אבן בכליה השמאלית לא אמור לגרום לכאבים כלל ובטח שלא בצד ימין. חשוב לציין שאולטרא סאונד היא בדיקה מצויינת אולם אינה שוללת המצאותן של אבנים בשופכנים שהם הצינורות שיוצאים מהכליות ואבנים שם כן גורמות לכאבים. אני מניח שהסיבה שעשו לך אולטרא סאונד ולא CT היא גילך הצעיר כי רצו בדיקה עם פחות קרינה מיננת. אם הכאבים מצד ימין נמשכים יש בהחלט להמשיך את הבירור. חשוב לי לציין כי כאבים בבטן ימנית תחתונה יכולים להיות מאבנים בדרכי השתן אולם יש גורמים נוספים מאיברים אחרים בחלל הבטן. לגבי הדם המיקרוסקופי בבדיקת השתן הרי שיש לחזור על הבדיקה הזו בהמשך ובמידה ותופעה זו נמשכת יש אכן לפנות לאורולוג בקהילה.
    באופן עקרוני גרגיר של אבן בכליה אינו מגביל כלל מבחינת פעילות גופנית או כל פעילות אחרת אלא מצריך מעקב בלבד בבדיקת אולטרא סאונד שנתית. גרגיר זה יכול לגדול עם הזמן או להפלט בלי שתרגיש כלל. לגבי השאלה האחרונה, יכולות להיות אבנים בכיס מרה בהחלט, אבל אלו לא כל כך גורמות לכאבים בבטן ימנית תחתונה ולכן אני מניח שלא עשו לך את הבדיקה של כיס המרה שכן בדיקות ההדמיה הן תמיד מוכוונות למה שמחפשים ולא בודקים את הכל.
    מקווה שעניתי על כל השאלות. רפואה שלמה

בברכה,
    ד"ר אילן קליין, רופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250843
  • הגב ל: אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026