X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום מחלת אבנים
אודות הפורום
אודות פורום מחלת אבנים

פורום מחלת אבנים שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר פרידמן שהינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה. וד"ר אילן קליין מתמחה בכירורגיה א...

פורום מחלת אבנים שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר פרידמן שהינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה. וד"ר אילן קליין מתמחה בכירורגיה אורולוגית, ורופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אבני כליה, אבני שופכן, ריסוק חוץ גופי, ארטרוסקופיה, PCNL, אבן חוסמת, אבן יציקה, ureteroscopy, אבנים בדרכי השתן, עווית כליה, renal colic, תומכן שופכני, DJ STENT, סטנט שופכני, ESWL ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום מחלת אבנים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חול בשתן ואבנים בכליות
    מישהו
    14:57 28/06/22 28/06
    14:57
  • שלום. בקיץ 2014 הופיע לי חול בשתן(שמתי לב בגלל צריבה וטיפות דם בסוף מתן השתן). אין לי במשפחה היסטוריה של אבנים בכליות עד כמה שידוע לי. מאז לא זכור לי מקרה שבו קרה לי משהו דומה(אולי חוץ מפעם אחת שבעת מתן שתן הרגשתי טיפה צריבה בצד שמאל תחתון של הבטן אבל לא יודע אם זה היה קשור).

שמעתי שהסיכון לאבנים בכליות גובר משמעותית גם לאחר חול בדרכי השתן אבל שמעתי שלאחר חמש שנים הסיכוי פוחת. רציתי לדעת האם הסיכויים שלי לחוות אבן בכליה עדיין גבוהים? ועד כמה שתיית מים מרובה באמת יכולה למנוע אבן בכליה בנסיבות שלי בהשוואה למישהו שלא חווה זאת? מה הסיכוי שיש לי אבן כרגע שאני לא מודע לה?

• הגב ל: חול בשתן ואבנים בכליות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חול בשתן ואבנים בכליות
    ד"ר אילן קליין
    15:15 28/06/22 28/06
    15:15
  • שלום!
    מונח ה"חול" בציבור הרחב מאוד לא מוגדר היטב.
    אני חושב שכדי לדעת אם יש או אין אבן צריך הדמיה - אפשר להתחיל עם אולטרא סאונד או סיטי בהתאם להחלטת האורולוג שיבדוק אותך.חשוב לי לציין כי אנחנו מתייחסים לנושא של הופעת דם במתן שתן, גם אם בסופו וגם אם בטיפות, מאוד ברצינות והדבר מחייב בירור אז מציע שתגיע לבדיקת אורולוג עם בדיקות דם שתן והדמיה.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    אילן קליין

בברכה,
    ד"ר אילן קליין, רופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250843

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חול בשתן ואבנים בכליות
    מישהו
    15:37 28/06/22 28/06
    15:37
  • תוגה רבה על התגובה המהירה. זו הייתה הפעם היחידה שזה קרה לי עד כה ועברתי בדיקות וזה מה שנאמר לי אז. הייתי בן 16(או קרוב יותר ל17) אז ו2-3 שנים לאחר מכן עשיתי אוטלרהסאונד(ביקשתי מהרופאה בגלל הצריבה שחוויתי בצד שמאל בבטן התחתונה)והוא יצא נקי. לא היה סימן לכלום. הקטע הוא שזה התחיל מבעיות שהיו לי בבטן ובדיוק פיתחתי מעי רגיז באותה התקופה בגלל הרבה לחצים.
    אני שאלתי כי זה נושא שעלה בשיחה עם חברים וזה העלה את הפחד הזה שוב.
    אני כרגע בן 24 ודי שכחתי מכל העניין עד היום. אז רק רציתי לדעת אם הסיכויים שאחווה זאת שוב או יותר גרוע - שאחווה אבנים בכליות-- מוגברים משמעותית.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חול בשתן ואבנים בכליות
    ד"ר אילן קליין
    06:53 29/06/22 29/06
    06:53
  • אוקיי. אז לפי מה שאתה כותב אין כל מידע עדכני ולא היתה אבחנה של אבנים בוודאות בהדמיה אז? אז אני מציע כרגע פשוט לחזור על בדיקות דם ושתן ולעשות הדמיה של מערכת השתן, בשלב זה הייתי חוזר על אולטרא סאונד. אם אלו אכן היו אבנים בעבר והתחלת עם זה בגיל מוקדם יש סיכון להישנות וצריך מעבר לשתייה מרובה גם לחזור מדי פעם על הדמיה ובדיקות
    בהצלחה

בברכה,
    ד"ר אילן קליין, רופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250843

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חול בשתן ואבנים בכליות
    מישהו
    13:10 29/06/22 29/06
    13:10
  • תודה רבה. אבקש מהרופאה הפניות. יש לי תור עוד שבועיים בערך. ושמתי לב רק עכשיו שעשיתי בדיקות שתן ודם חצי שנה אחרי האולטרה-סאונד, וזה גם נתן לי להשוות אותן לבדיקות שלי מ2014. הכול יצא תקין ב2 הבדיקות, כולל רמת PH של בין 5.5 ל6(6 ב2014). הדבר היחיד שהיה לא תקין זו רמת ERYTHROCYTES של 50 ב2014 שיצאה תקינה ב2017.
    ובבדיקה של 2017 כתוב לי בURATE CRYSTALS "+" והURIC ACID יצא 4.9.

זה קצת מוזר לי כי אני זה שביקש את הUS ב2017 למרות שהרופאה שלי אמרה שאין צורך. לעולם לא נדרשתי לעשות followup ע"י 2 הרופאים שהיו לי במהלך השנים האלו.

אני רק סקרן אם יש משמעות לדברים האלו? מצטער, אני פשוט קצת פרנואיד כשזה נוגע לנושא הזה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025