X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום מחלת אבנים
אודות הפורום
אודות פורום מחלת אבנים

פורום מחלת אבנים שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר פרידמן שהינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה. וד"ר אילן קליין מתמחה בכירורגיה א...

פורום מחלת אבנים שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר פרידמן שהינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה. וד"ר אילן קליין מתמחה בכירורגיה אורולוגית, ורופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אבני כליה, אבני שופכן, ריסוק חוץ גופי, ארטרוסקופיה, PCNL, אבן חוסמת, אבן יציקה, ureteroscopy, אבנים בדרכי השתן, עווית כליה, renal colic, תומכן שופכני, DJ STENT, סטנט שופכני, ESWL ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום מחלת אבנים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • הקאות ואבנים בכליות;
    טל
    13:30 19/05/21 19/05
    13:30
  • שלום אני בן 46 וחצי בשנת 2018 עברתי ריסוק אבנים בכליות אורטוסקופיה ואכן אין אבנים בכליות מאז ועד היום.
    למרות זאת מאז ריסוק האבנים אני סובל מהקאות חוזרות ונשנות אותו סוג של הקאות שהיו לי לפני הגילוי של האבנים בזמנו.
    הקאה לבנה של מיצי קיבה לא קשור לאוכל במהלך השנים שחלפו עשיתי את כל הבדיקות האפשריות צילום בטן ריק.
    ct בטן עם חומר ניגוד עשיתי ממש לפני חודשיים לשלול בעיות אחרות בקיבה גם שם לא ראו אבנים ובעיות אחרות בעברים אחרים למעט ממצאים חסרי משמעות של ציסטות בכבד והתחלה של הסננה שומנית קלה אני רזה לא שמן

עשיתי גם CT בלי חומר ניגוד לפני שנה, וגם אולטרסאונד בטן צילום בטן ריק בדיקת דם תיפקוד כליות הכל תקין ונעשה למעט ציסטות בכבד שאמרו שזה ממצא לא משמעותי הן קטנות וזה מימצא חסר חשיבות לטענת הרופאים עשיתי גם גסטרוסקופייה לפני שנה ושם גילו בקע סערפתי אך לטענת הרופא הגסטרולוג התופעות מהם אני סובל לא מאפיינות בקע סערפתי מצרף תוצאות בדיקה גסטרוסקופייה שעשיתי בשל ההקאות בכל אופן אין לי הסבר מניח את הדעת להקאות הן בלתי נשלטות וקורות אחת לכמה ימים בנוסף מידי פעם אני מרגיש דקירות קלות מאד במותן שמאל זה לא מרגיש כמו עיוות כיליתי שהיה לי בזמן האבנים אבל מרגיש בעוצמה קטנה לכמה שניות משהו כמעט לא מורגש אבל מטריד ומלחיץ ברגע שזה קורה בעיקר בישיבה מול מחשב זה חלש מאד אבל לא צריך להיות ומזכיר מאד התחלה של התקף כמו בזמן גילוי אבן.
    מידי פעם לפני ההקאה אני מרגיש בטן לא שקטה אבל לא תמיד.

שאלתי היא ממה יכול להיות התופעות האלה עם אין אבנים האם יכול להיות מחלת כייליה שבדיקות דם לא מאתרות כול בדיקות הדם מכל הסוגים יוצאת תקינות מלבד ההקאות האלה והדקירות המוזרות במותן ובטן לא שקטה מידי פעם אין תופעות אחרות הדקירות במותן התחילו ממש בשבועיים האחרונים הן מלחיצות אותי כי זה מזכיר התקף אבנים אבל זה ממש חלש ולא בעוצמות שחוותי לפני ריסוק האבנים ומפסיק לאחר שנייה או שתיים אבל יכול לחזור שוב במרווחים קטנים לשנייה או שתיים וכאמור בשום בדיקה אין חשד לאבנים ומבנה הכליות תקין מה אני מפספס כאן אני לוקח תרופות נגד צרבת וריפלוקס לבקע הסערפתי אבל זה לא מונע את ההקאות כבר לא נעים לי לפנות לרופאים יש סימפטומים אין ממצאים שיכולים להצביע על הסבר לתופעות המתוארות גם במיון לא מצאו כלום והבדיקות בקהילה תקינות
    תופעות מלחיצות ולא מרגיש תקין.

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: הקאות ואבנים בכליות;

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הקאות ואבנים בכליות;
    ד"ר אילן קליין
    16:16 19/05/21 19/05
    16:16
  • שלום טל.
    תודה על הפירוט. קראתי את הדברים בעיון. יחד עם זאת אני לא בטוח שאני מבין מדוע אתה תולה את נושא ההקאות והדקירות באבנים שכן כפי שכתבת בעצמך שהן הופיעו עוד טרם הטיפול בזמנו ולא הוכח לפי מה שכתבת שיש אבנים מאז. אני פחות מבין בנושא הדלקת בוושט שנצפתה במסמך שצירפת. בעיקרון הקיבה והוושט נמצאות בבטן שמאלית עליונה וייתכן שהתסמינים במותן שאתה מתאר מקורם משם. בעיקרון "מחלת כליה" כפי שכתבת אמורה לבוא לידי ביטוי בבדיקות דם ושתן ובהדמיה. במידה ואתה חש בשינוי בשבועות האחרונים מציע לפנות לרופא המשפחה ולעשות הדמיה של הכליה כמו סונאר כליות ובטן עליונה ולהתרשם אם יש שינוי בנושא האבנים.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    אילן קליין

בברכה,
    ד"ר אילן קליין, רופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250843

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הקאות ואבנים בכליות;
    טל
    16:48 19/05/21 19/05
    16:48
  • דר אילן קליין תודה רבה על התשובה המפורטת ההקאות שהיו לי בזמנו ביחד עם כאבי המותן הביאו אותי בשעתו למיון לעשות אולטרסאונד בטן וכך גילו במיון את האבנים אני מודאג ולחוץ בעיקר כי הקאות וכאבי מותן היו הסימפטום שבזכותן גילו את האבנים בזמנו השוני היחידי שמאז הניתוח ועד היום אין אבנים אבל נשארו ההקאות גם לאחר ריסוק והוצאת האבנים לא יודע איזה רופא יכול לתת פתרון לתעלומה איך למרות שאין אבנים נישארו ההקאות והדקירות במותן הלכה הסיבה נשארו הסימפטומים רק בעוצמות ותדירות נמוכות הרבה יותר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הקאות ואבנים בכליות;
    ד"ר אילן קליין
    10:56 20/05/21 20/05
    10:56
  • על פניו מהדברים שתיארת ומסמך הגסטרוסקופיה שצירפת חושב שהפתרון טמון ברופא מערכת עיכול, גסטרו אנטרולוג.

בהצלחה ורפואה שלמה,
    אילן קליין

בברכה,
    ד"ר אילן קליין, רופא במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250843

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025