עידן הטכנולוגיה החדשה התפרץ בשערי בית חולים רמב"ם, בו מבצעים את הניתוח של המוח באמצעות המיקרוסקופ הניתוחי הכי מתקדם ברחבי תבל. ה- Kinevo 900 בבעלותה של חברת צ'ייס, הוא פריצת דרך בהיבט הטכנולוגי, באמצעותו ניתן לערוך פרוצדורות כירורגיות מסובכות תוך כדי שילוב של אמצעים רובוטיים, הדמיה תוך כירורגית, אמצעי ניווט וכיוצא בזה.
נעשה באישה בת כשמונים ניתוח של כריתת גידול בממדים גדולים, אשר למעשה מערב את קרום המוח ודוחק אותה. הליך כירורגי זה תבע הפרדה עדינה ובאמצעות הרובוט המיקרוסקופי בוצע ניתוח במוח זה. לכשהסתיים הניתוח ונחל הצלחה, חשה אותה אישה היטב וכעת היא עתידה להשתחרר לבית שלה בזמן הקרוב.
הטכנולוגיה החדשה, אשר עושים בה שימוש לראשונה בבית חולים רמב"ם תאפשר הדגמת מחלות במוח, כמו כן תאפשר ראייה בתלת ממד של כל מיני פתולוגיות במוח, גידולים ממאירים, גידולים שפירים, כריתה של גידולים במוח.
אופן השימוש ברובוט מיקרוסקופי מספק משוב תוך כירורגי, מגדיל את האפקטיביות של ניתוחים עבור כריתת גידולים, מאפשר ביצוע אולטרה סאונד תוך ניתוחי בדיוק מרבי ועם מזעריות של פגיעה באזורים הרגישים אשר נמצאים במוח.
על פי דברי מנהל המחלקה לנוירוכירוגיה ומומחה בנוירוכירוגיה של בסיס הגולגולת, ד"ר גיל סוירי, הפריצה הטכנולוגית מהווה כלי עבודה משמעותי "המיקרוסקופ החדש מאפשר לנו לבצע את ניתוחי המוח וחוט השדרה בטכנולוגיה המתקדמת ביותר שקיימת היום בעולם". מדבריו נראה כי טכנולוגיה חדישה זו עוזרת בידי הרופאים לאבחן פתולוגיה במבט שלא נראה בעבר.
על פי דבריו של סגן מנהל המחלקה לנוירוכירורגיה ומומחה בגידולי מוח, ד"ר עידן פלדור, הוסבר כי השילוב של היכולות החדשניות של המיקרוסקופ הרובוטי נותן בידי הרופאים בבית חולים רמב"ם ליישר קו בתחום של הגידולים במוח עם המרכזים המובילים ברחבי תבל. עשיית שימוש בטכנולוגיה זו מסייעת בידי הרופאים להקטין עוד יותר את הפגיעה באזורים במוח שהם רגישים במיוחד מסביב לנגע שבו רוצים לטפל.