התועלת הבריאותית בשתיית יין אדום - כל מה שצריך לדעת
מאמר אורח | תאריך:07:38 24/07/2018
הסבים והסבתות שלנו חשבו שרק אלכוהוליסטים קונים ואוהבים יין, ההורים שלנו כבר נוהגים ללגום כוסית של יין טוב מדי פעם, כאפריטיף או בליווי הארוחה. ומה איתנו? אין ספק שיין, בעיקר אדום, הפך לשם נרדף לאיכות ולאנינות טעם - אבל מה קורה כשמגזימים עם שתיית היין, מעודן ואנין ככל שיהיה?
כש"לשתות עם החבר'ה" הופך ל"שותה לבד"
כולנו אוהבים ללוות את הארוחה עם בקבוק יין טוב, או אפילו להירגע על כוס יין בסוף יום עבודה. אז מה ההבדל בין להתרגע על כוס יין בסוף יום עבודה, לבין לשתות לבד בגלל אלכוהוליזם? ההבדל הוא בכמויות, בצורך ובתלות. אם כל יום אתם מחכים בקוצר רוח לכוסית היין שתלגמו מאוחר יותר, ייתכן שאתם מפתחים בעיה רגשית, שעלולה להתפתח לבעיה של התמכרות. אם אתם לא מסוגלים להסתפק בכוסית אחת או שתיים וחייבים לגמוא את כל הבקבוק, עליכם לשים לעצמכם גבולות בשתיית אלכוהול. גם כל הקונספט של ללכת לשתות עם חברים, בחנו אותו עם עצמכם. האם אתם אתם יוצאים כדי ליהנות מחברתם של אנשים אהובים, או שאתם הולכים פשוט לדפוק את הראש? יש הבדל גדול, וכדאי שתשימו לב מה אתם עושים.
מתי השתייה שלכם הופכת למופרזת / מסוכנת?
כל אחד סופג את השתייה בצורה שונה. זה קשור לכמה גורמים משתנים: המשקל שלו, הגנטיקה שלו, יכולת ספיגת האלכוהול ועוד. יש כאלה שישתכרו מכוסית אחת של יין, ויש כאלה שאחרי שלוש כוסות וויסקי יתנהגו כרגיל. אז איך תדעו שאתם מגזימים עם השתייה שלכם?
אם חברים מעירים לכם על הרגלי השתייה שלכם, תקשיבו להם. זה לא שרוצים להרוס לכם את התענוג, אלא כנראה דואגים לכם.
אם אתם כבר לא מסתפקים בכמות הקבועה של אלכוהול בערב, אלא צריכים יותר ויותר
אם אתם מנסים לטשטש תחושות של בדידות או עצב על ידי השתייה
אם אתם מוצאים את עצמכם שותים לבד בכל יום
אם אתם שמים לב שאתם ממשיכים להזמין אלכוהול, כשאחרים כבר מיצו בסיבוב הקודם.
אם כל ערב של חברים או רומנטיקה נגמר בשיכרות, או בהאנג אובר.
אם אתם מבינים שרוב ההוצאות שלכם קשורות לאלכוהול
אם אתם לא מצליחים לדמיין את עצמכם עוברים אירוע כלשהו ללא חיזוק של אלכוהול
אם אתם לא מצליחים להיזכר במה שקרה בערב הקודם
אם מספרים לכם על דברים מביכים שעשיתם או אמרתם, ואתם פשוט לא מבינים במה מדובר כי אתם לא זוכרים שום דבר....
מה שתיית האלכוהול עושה לנו בגוף?
האלכוהול הוא מולקולה קטנה מבחינת המבנה שלה, שחודרת במהירות למעיים, לקיבה ולדם. ככל שהקיבה ריקה יותר, כך האלכוהול משפיע מהר יותר על הגוף. האלכוהול גורם לתחושות של חוסר שיווי משקל, ערפול ראייה, שיבושים ביכולת השיפוט, הורדת מחסומים רגשיים, חוסר תיאבון, צימאון מוגבר. האלכוהול מדכא את המערכת הלימבית, כלומר הרגשית, וגורם לנו לעשות דברים שלא היינו חולמים לעשות במצב אחר. זה חושף אותנו למצבי ניצול, השפלה וגם לתוצאות שאין מהן חזרה (כמו למשל, להתנגח בבוס, לבגוד בבן הזוג וכן הלאה). האלכוהול מתפנה באמצעות שתן ובאמצעות הריאות, מכאן הבדיקה המשטרתית שבודקת אחוזי אלכוהול באמצעות נשיפה.
איך לשתות בלי להשתכר?
בחירת האלכוהול: אפשר לבחור אלכוהול עדין שאינו מכיל כמויות גבוהות של אלכוהול. במקום לבחור בוודקה או וויסקי, הזמינו קברנה סוביניון, יין עדין ונעים שלא עושה צרות בקיבה, ומשתלב טוב עם כל מאכל.
אכילה לפני שתייה: אל תשתו על קיבה ריקה. כשאוכלים לפני השתייה, האלכוהול נספג באופן איטי יותר, וחלש יותר.
גבולות: הקפידו לא לעבור את הכמות שממנה אתם כבר משתכרים. אצל רוב האנשים שתי כוסות יין מספיקות די והותר.
לא סומכים על עצמכם? בקשו מחבר שיזכיר לכם אחרי הכוס השנייה, שאסור לכם להמשיך לשתות.
הקפידו לשתות כוס מים על כל כוס אלכוהול – כדי למנוע התייבשות (האלכוהול מאד משתן) וכדי להימנע מהאנג אובר בבוקר.
לא מצליחים לשלוט בשתייה שלכם? הכריזו על תקופת יובש: החליטו שבמשך זמן קצוב מראש (למשל חודשיים), אתם לא יוצאים עם חברים ולא קונים הביתה אלכוהול.