כאמור, במוצרים חלב יש מרכיבים חיוניים לבריאותנו. לדוגמא, החלבונים האיכותיים שבחלב נספגים טוב בגוף המשתמש בהם לצרכיו באופן מיטבי, ואילו הסידן משמש באיזון לחץ הדם, ויסות קצב הלב, גירוי והפרשה של הורמונים, מסרים עצביים, בנייה של השלד ושמירת בריאותו, וקרישת דם. מצד שני, עקב רמות גבוהות של קלוריות ושומנים בחלק ממוצרי החלב, מומלץ לצרוך אותם בצורה נבונה ובהתאם לטיפים הבאים:
לאנשים יש רצון לטעום מכל המאכלים שעומדים על השולחן, והמשמעויות ברורות מבחינת שמירה על משקל תקין ותזונה נכונה. לכן, כדאי לדאוג שיהיו על השולחן פחות מזונות עשירים בפחמימות ושומנים, ויותר ירקות, ובכך להקטין את צריכת השומן בארוחה. בכל ארוחה מומלץ לשלב מתכונים עם ירקות מבושלים וטריים, ובכמויות קטנות תוספות של אגוזים, רטבים וגבינות. יש לזכור שגם את הקינוחים בשבועות אפשר להכין מגבינות רזות, ובחלק מהמתכונים אפשר להשתמש ביוגורט במקום בשמנת חמוצה, וגם להכין רטבים מפירות טריים במקום פירות משומרים עם סוכר. ההמלצה לגבי המבחר שעל השולחן נכון גם כאן – ככל שהוא פחות גדול גם אוכלים פחות קינוחים.
יש אנשים הנמנעים מסיבות כאלו ואחרות ממוצרי חלב. עבורם קיימים תחליפים הולמים לאספקת סידן וחלבון כגון קטניות וסרדינים, שומשום, טחינה,זרעי דלעת וחמניות, דגנים מלאים ופירות יבשים. גם בחלק מהירקות הירוקים יש הרבה סידן אולם הספיגה שלו יותר קטנה בגוף בגלל שיש בהם גם הרבה אוקסלאטים. בנוסף, מי שרגיש ללקטוז יכול לנסות מוצרי חלב עם לקטוז מופחת, כגון חלב דל לקטוז, גבינה צהובה, מוצרי חלב סויה, מוצרי חלב עיזים וכדומה. יש לציין כי מי שצורך קפאין ואלכוהול באופן מוגזם מפריע לספיגה של הסידן בגוף ומביא להגברת הפרשתו בשתן.
לבסוף, למי שרוצה לאמץ כדרך חיים הרגלי אכילה נכונים, כדאי להירשם לסדנאות "כללית דיאט" המתקיימות במרפאות הקופה.