נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) הם חומרים היכולים לנטרל – או לפחות למתן – את השפעתם המזיקה של רדיקלים חופשיים המתהווים בגוף בשל סיבות דוגמת עישון, עשן הנפלט מכלי רכב ושאר גורמי זיהום אוויר, חומרים רעילים כגון חומרי הדברה, וכן אוכל תעשייתי (ג'אנק פוד ואוכל מעובד) וכו'. נוגדי החמצון מעכבים לא רק את תזוזת הרדיקלים החופשיים, אלא הם מעכבים גם אובדני זיקנה ומשפרים את בריאותנו, את חזותו החיצונית של עורנו ואפילו את תפקודה של מערכת החיסון הטבעית בגופנו.
אם כן, כדאי מאוד לכלול בתפריט הקבוע שלנו את מרכיבי התזונה הבאים, שהינם עשירים באנטי-אוקסידנטים (ושאר מרכיבים שאין עניינם לכאן):
תפוזים בלא קליפה (תפוזים שלמים או פלחי תפוזים כתוספת ליוגורט או לסלט פירות) ומיץ תפוזים טרי, שאותו מומלץ לצרוך מוקדם ככל האפשר לאחר הסחיטה.
ענבים סגולים טריים ויין אדום, שממנו מומלץ לשתות חצי כוס פעמיים או שלוש בשבוע.
פירות אדומים וסגולים, ובפרט תותי בר, תותי שדה, תותי גוג'י ברי סיניים ואוכמניות – למשל כתוספת ליוגורט או למילק-שייק.
קקאו טבעי ומוצרים הכוללים שיעור גבוה של מוצקי קקאו, למשל שוקולד מריר ששיעורם בו עולה על 70%.
אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל (לא יותר משלושה או ארבעה אגוזים בכל יום כי הם עתירי שומן), וכן חצי כפית של זרעי פשתן בסלט.
עגבניות מבושלות (למשל, ברוטב זה או אחר), ברוקולי, שום וכל סוגי השעועית.
מומלץ מאוד לשתות תה ירוק בכמות מינימלית של ספל אחד בכל יום.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית