ויטמין C ידוע גם בשם חומצה אסקורבית ולמעשה רבים מבין בעלי החיים מסוגלים לייצר את החומצה בעצמם (בני אדם אינם יכולים). הוא נמצא בשורה ארוכה של פירות וירקות ובעיקר מצוי בכמות גדולה בפירות הדר ובגמבה, וכן בחלקי בשר בדגש על הכבד. תרומתו לבריאות שעליה נדבר בהמשך הכתבה מגיעה מכך שהוא משמש כנוגד חמצון וכמו כן הוא עוזר ליציבותם ותפקודם של אנזימים בעלי תפקידים שונים בגוף, כגון ביצירת אנרגיה ובהולכה עצבית.
קיימות המלצות שונות בנוגע לצריכת ויטמין C, הגם שאין מחלוקת על כך שהוא חיוני לבריאותנו. כך למשל, ארגון הבריאות האמריקאי ממליץ על כמות של 40 מיליגרם ביום לתינוקות עד גיל חצי שנה, 65 מיליגרם לנערות עד גיל 18 שנים, ולגברים בוגרים כ- 90 מיליגרם ויטמין C ביום. בשנים האחרונות התרבו השמועות אודות נזקים של נטילת יתר של הוויטמין, למשל באמצעות תוספים, אך חשוב לדעת שתופעה זו אינה שכיחה מאחר שהוא מופרש כמעט כולו בשתן. מצד שני, יש עדויות רבות לבעיות בריאות עקב מחסור בוויטמין C כגון אנמיה, מערכת חיסונית מוחלשת, דימומים, בעיות בשיניים ובכלי הדם.
דווקא היתרון שכולם מכירים שנוי במחלוקת, ואנו מתכוונים כמובן למניעה של הצטננות. במילים פשוטות, צריכה של ויטמין C לא תמנע מכם מלהצטנן בחורף אך היא בהחלט יכולה לעשות את התסמינים לקלים יותר, וגם לקצר את התקופה שבה תהיו מצוננים. מעבר לכך, במחקרים רבים נמצא כי הוויטמין מהווה נוגד חמצון יעיל הפועל כנגד רדיקליים חופשיים, וכמו כן הוא תורם מאוד לספיגת ברזל ומינראלים שונים שמגיעים ממקורות מזון צמחיים, כך שאם אתם צמחונים או טבעונים בהחלט כדי לצרוך אותו. עוד יתרון בריאותי שעדיין נבחן הוא הפחתת הסיכון ללקות בסרטן ריאות וייתכן שגם בסרטן המעי הגס. מלבד זאת, ככל הנראה יש לוויטמין השפעה חיוביות על מצבם של אנשים המועדים למחלות כלי דם, וכמו כן הוא עשוי להקטין את הסיכון לשבץ מוחי. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון כי רבים מן הממצאים עדיין נחקרים.