לפי פרופסור יוחאי אדיר, המשמש גם כמנהל מכון הריאה בבית החולים כרמל ובמרחב של קופת חולים כללית, כשמונת אלפים איש בישראל נפטרים מדי שנה כתוצר ישיר של עישון. בהתייחסו לאפשרות כי יינתן היתר לסיגריות האלקטרוניות מטעם משרד הבריאות אומר פרופסור אדיר, כי אמנם יש בהן פחות רעלנים יחסית לסיגריות רגילות, אך הן בהחלט אינן בריאות או נקיות לשימוש ואכן מכילות רעלנים מסוכנים.
פרופסור אדיר מסביר שבסיגריות האלקטרוניות אין עשן או טבק, אלא בקבוקון קטן עם ניקוטין בנוזל שמתחמם על ידי הסיגריה, וכך את אדי הניקוטין שואף המעשן אל ריאותיו. לדבריו, עדיין אין מספיק מחקר מדעי המציג את הסיגריות האלקטרוניות כבטוחות. הן אומנם הוגשו לאישור של ה-FDA אך טרם אושרו ובנוסף גם נאסרו לשימוש ולשיווק בארה"ב. אחד המקרים המזעזעים שמתאר פרופסור אדיר, הוא של תינוקת שהובאה לחדר המיון לאחר שבלעה כמה טיפות של הניקוטין מסיגריה אלקטרונית, ואושפזה במצב קשה. חייה ניצלו רק לאחר טיפולים אינטנסיביים.
למרבה בצער, סקרים שבוצעו בשנים האחרונות בארה"ב מצביעים על עלייה של 900% בכמות האנשים הצעירים שהשתמשו בסיגריות אלקטרוניות מפני שסברו שהן קלות יותר. בהמשך, התברר שאותם צעירים עברו מהסיגריות האלקטרוניות בהדרגה לרגילות, מה שהגדיל באופן משמעותי את מספר המעשנים באמריקה. יתרה מכך, בעת האחרונה מתגלה שהשימוש בסיגריות אלקטרוניות מעלה את שיעור המעשנים שמרגישים שהם מעשנים מוצר מסוכן פחות, ומצד שני מעשנים הרבה יותר, מה שבסופו של דבר מביא להצטברות של אותה כמות רעלנים כמו בסיגריות הרגילות.
בריאיון שנערך עימו בערוץ 2 אמר פרופסור אדיר שבישראל רואים ירידה מסוימת בכמות המעשנים, אבל הסכנה למעשנים בהחלט קיימת. כך לדוגמא, 19% מהאוכלוסייה היהודית מעשנת וזאת לעומת מספר כפול ויותר במגזר הערבי, בו שיעור המעשנים הוא 45%. פרופסור אדיר קרא בריאיון לשר הבריאות, יעקב ליצמן, לפעול להקמת גוף רפואי מרכזי ביחד עם רופאי הריאה, שמטרתו היא מלחמה בנזקי העישון. הוא גם הפציר במשרד הבריאות להתייחס אל הסיגריות האלקטרוניות כאל מוצר טבק לכל דבר, ולהמתין עד לאישור מטעם ה-FDA האמריקאי, אם אכן יינתן האישור. עד אז, פרופסור אדיר ממליץ על איסור השימוש בסיגריות אלקטרונית בארץ.