כולנו חווינו לפחות פעם אחת את התחושה הלא נעימה של צרידות – אותה תופעה שמקשה עלינו לדבר באופן רגיל וגורמת לקול שלנו להישמע חורק, מחוספס או חלש. הצרידות עלולה להופיע כתוצאה משימוש מופרז בקול, כמו למשל לאחר ערב שבו הרמנו את הקול יותר מהרגיל – בהופעה, במשחק ספורט או בהרצאה ארוכה. היא יכולה לנבוע גם ממחלות שונות הפוגעות בדרכי הנשימה, דלקת בגרון, או אפילו מגירוי הנגרם ממזונות מסוימים.
בדרך כלל, הצרידות היא תופעה זמנית שאינה מצריכה התערבות רפואית – היא חולפת מאליה כאשר הגורם לה מתפוגג, ואנו פשוט צריכים להעניק לקול מנוחה מספקת. עם זאת, כאשר הצרידות נמשכת זמן רב או אינה חולפת מעצמה, עלול להתעורר חשש שמא מדובר בבעיה חמורה יותר.
מתי צרידות עלולה להוות סימן לבעיה חמורה?
במקרים שבהם הצרידות אינה משתפרת לאחר פרק זמן סביר, כדאי לבדוק את מקור הבעיה. הצרידות המתמשכת עלולה להיות תוצאה של מספר גורמים שונים, בהם:
כיצד ניתן לטפל בצרידות ממושכת?
במצבים שבהם הצרידות אינה חולפת תוך מספר שבועות, מומלץ לפנות לאבחון מקצועי אצל רופא אף אוזן גרון. האבחון עשוי לכלול בדיקות שונות שיסייעו לזהות את הסיבה המדויקת לצרידות ולבחור בטיפול המתאים.
הטיפול יכול לכלול:
פנייה למומחה – הצעד הראשון להחלמה
אם אתם סובלים מצרידות מתמשכת ואינכם בטוחים מה הגורם לה, פנייה לרופא מומחה היא הדרך הנכונה לבדוק את העניין.
ד"ר יעל שפירא גליץ, מומחית לרפואת אף, אוזן וגרון, עוסקת בטיפול בהפרעות קול, בעיות בליעה ודרכי הנשימה. בנוסף להיותה סגנית מנהל מחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי קפלן, היא מנהלת קליניקה פרטית שבה היא מעניקה אבחונים וטיפולים מתקדמים בתחום זה.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית