מדובר באדם שהשלים את לימודי הרפואה הכלליים ולאחר מכן המשיך לשתי התמחויות בניתוח אורתופדי ובאורתופדיית ילדים. מטבע הדברים, אוכלוסיית היעד מתחילה כבר בגילאים הצעירים ביותר, דהיינו בתינוקות, ומגיעה עד לבני נוער בתיכון. הסיבה העיקרית שבגללה יש להפריד בין הגילאים הללו לבין המבוגרים היא השלבים ההתפתחותיים השונים של השלד בילדים, פעוטות ובני נוער.
מאחר שהרמה הכללית של רופאים בישראל נחשבת גבוהה מאוד סביר להניח שכל אורתופד ילדים שאליו תגיעו יוכל לספק טיפול הולם ומקצועי. יחד עם זאת, מכיוון שמדובר בגילאים צעירים הרי שקריטריונים לקבלת טיפול איכותי יהיו היכולת להקשיב, להיות סבלני, להתנהל בנעימות מול הילד ולהרגיעו, וזאת כמובן בנוסף לניסיונו של הרופא בתחום הרלוונטי.
שלבי ההתפתחות שעד גיל שנה הינם קריטיים במיוחד ומחייבים תשומת לב מצד ההורים. כדאי לפנות אל רופא המשפחה ולבקש הפניה לאורתופד אם התינוק מציג כאבים במפרקים של הירך, הגב התחתון, הכתפיים, הצוואר או בית החזה. כמו כן, יש לפנות לרופא אם ישנה הפרעה ליציבתו או להליכתו של התינוק, וגם חוסר סימטריה או שינוי צורה בהליכה וביציבה.
הרופא אמון על אבחון וטיפול בבעיות שלד ושרירים בכלל הגילאים המצוינים לעיל. הכשרתו מקיפה בין היתר עיוותים בעמוד שדרה וגפיים, שברים, כאבי גב, דלקת מפרקים, שיתוק מוחין, עקמת, זיהומים שונים בשלד, אי התאמה של עצמות או מפרק ירך, בעיות בברכיים, ועוד. לשם כך, בפגישה הראשונה יבצע הרופא אבחון על סמך מספר בדיקות גופניות והיסטוריה משפחתית, וייתכן שיפנה את המטופל עם הוריו גם לאנדוסקופיה, CT, רנטגן וכדומה. לאחר מתן אבחון יקבע הרופא גם את המשך הטיפול שעשוי לכלול קיבוע בגבס, שימוש במדרסים, מתקנים אורתופדיים ייעודיים לילדים, משככי כאבים, ובמידת הצורך ניתוח.