לביקור של מר ליצמן בארה"ב קדמה עבודת מטה ארוכה של אנשי משרדו. במהלך הסיור נפגש סגן השר עם מומחים בעלי שם בתחום הקרנת הפרוטונים, העובדים במוסדות מובילים בארה"ב. בין היתר שוחח עימם על האתגרים הכרוכים בהקמתו של מרכז מעין זה, ובשיחות השתתפו גם נציגים בכירים של המשרד בארץ. הסיור כלל מפגשים בלתי אמצעיים וביקורים מקצועיים במרכזים רפואיים, ובשיחות דנו גם ביכולות הריפוי של טכנולוגיית הקרנת הפרוטונים.
הטכנולוגיה המתקדמת של הקרנת פרוטונים הינה מדויקת מאוד ומביאה לפגיעה מזערית יותר ברקמות הבריאות שסמוכות לגידול. באופן מיוחד, הטכנולוגיה מפגינה יתרון בעת הטיפול בגידולי מוח בקרב ילדים. ההערכה הנוכחית היא שכמאתיים וחמישים מטופלים בארץ יידרשו לטכנולוגיה הזו מדי שנה, רובם ילדים. העלות של הקמת המרכז מוערכת בכשישים מיליוני דולרים, וכשישה מיליון דולר בשנה לתפעול של שתי עמדות.
לאחר שקיים סדרה של פגישות וישיבות אשר במהלכן נבחן הנושא לעומק, הורה מר ליצמן על הקמת המרכז שיעמוד בסטנדרטים בין לאומיים, בדגש על בחינת המימון הדרוש להפעלתו בארץ. לפי המלצות מקצועית, המרכז יוקם בתור מרכז לאומי בהנהלה עצמאית, המסונף לבית חולים שבו ישנן תשתיות מחקריות וקליניות הולמות לתמיכה במרכז. בית החולים ייבחר באמצעות מכרז והמבנה המקצועי והניהולי של המרכז יביא לשיתוף פעולה של כל בית החולים, כך שיוכלו להתקבל אליו מטופלים בהתאם לקריטריונים קליניים, בלי שייכות לבית החולים או לקופת החולים ששלחו אותם.
בין היתר, המשלחת הישראלית הייתה האורחת של ארגון NIH ונפגשה בניו יורק עם כשלושים רופאים ישראלים, העובדים בתפקידים בכירים וכמנהלי מחלקות בבתי החולים בעיר הגדולה. בשיחה אמר להם סגן השר כי מערך הבריאות במדינה זקוק למקצועיותם, ושיפעל כפי יכולתו כדי שיוכלו להעניק מיכולותיהם לרפואה הציבורית בארץ. בנוסף קיימה הפמליה פגישות עבודה עם גורמי רפואה וממשל בניו יורק ובוושינגטון, אשר מטרתן להדק את שיתוף הפעולה. בין היתר נפגש סגן השר עם סגן מזכיר הבריאות האמריקאי, וקיים ישיבת עבודה מיוחדת בלשכת הקונסול הכללי בניו יורק. כמו כן, נפגש עם רופאים ותורמים המשתייכים לשדולת אייפק ול- Israel Bonds. בנוסף, השר נפגש עם נציגי ארגונים יהודיים הקשורים להנגשת טיפולים רפואיים לאוכלוסיות מבוגרות, וכן עם גורמי מחקר רפואיים באקדמיה ובממשל, ועם גורמים בין לאומיים העוסקים בתחום זה.
סגן השר סיכם את ביקור העבודה המיוחד ואמר כי נערך בניו יורק ביקור רשמי מוצלח. הוא התרשם לטובה מהחום והיחס המיוחד שבו קיבלו את הפמליה גורמי רפואה וממשל, והדבר מבטא בעיניו את החשיבות הבין לאומית של מערך הבריאות הישראלי בדעת העולם. לדבריו, המדינה מתקדמת במהירות ובכל המישורים להגשמת החזון של רפואה מותאמת אישית ובריאות דיגיטלית. הוא הוסיף כי הקמתו של מרכז הפרוטונים הלאומי עבור חולי סרטן הינו יעד אסטרטגי, אשר אנשי משרד הבריאות מתכוונים להשיגו כבר בעת הקרובה. לדבריו, אין סיבה שמדינה המובילה בטכנולוגיות מתקדמות, כמו ישראל, תיאלץ להביא מאות חולים לקבלת ריפוי במדינות בחו"ל רק מפני שלא קיים בה מרכז להקרנת פרוטונים.