מנהל מכון גסטרו במרכז הרפואי כרמל ובמרחב, ד"ר אורי סגול, ומנהל מחלקת כירורגית ב' בבית החולים, ד"ר ריאד חדאד, נמנים על המובילים באבחון וטיפול בסרטן מעי גס, וכן על צוות הכותבים הבכירים בעיתון מקצועי בשם "במה" שיצא לאור החודש. העיתון מופק ומופץ על ידי האגודה למלחמה בסרטן לאורך שנים, ומטרתו להעלות את המודעות של עובדים במערכת הבריאות אודות מחלת הסרטן והשלכותיה. השנה החוברת מוקדשת לסרטן המעי הגס ובה כחמישים מאמרים מקצועיים על פני כמאה וחמישים עמודים. את המאמרים כתבו טובי המומחים והם עוסקים בנושאים שונים הנוגעים אל סרטן המעי הגס.
ד"ר סגול סוקר במאמרו את המגמות העדכניות בכריתה של פוליפים במעי הגס. הוא כותב כי שתי מגמות מאפיינות בשנים האחרונות את הגישה לפוליפים. הראשונה הינה הקפדה על איכות הבדיקה כדי שיאותרו יותר פוליפים והבדיקה תהא יותר יעילה למניעה אמיתית של סרטן. השנייה הינה התמודדות אחרת עם ממצאים גדולים, לרבות האפשרות לסלק באופן יעיל ובלי ניתוח נגעים גדולים במערכת העיכול.
במאמר אחר ד"ר חדאד מתייחס לגישה הניתוחית לגרורות כבדיות. הוא כותב כי השינוי בגישה הכירורגית החדשה מתבסס על העובדה שאין חשיבות למה שכורתים בכבד, אלא לחלק שאותו משאירים. עוד נקודה שהשתנתה היא שמספיק שיהיו1 מ"מ של שוליים בריאים מבלי שההישרדות תיפגע, לעומת1 ס"מ של שוליים בריאים בגישה בעבר. מדובר בשינוי משמעותי שהוביל לכך ששלושים עד חמישים אחוזים מהחולים עם גרורות בכבד יכולים לעבור כריתה של הגרורות האלו, לעומת עשרה עד חמישה עשר אחוזים בעבר.
האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות יזמו כבר בשנת 2005 תוכנית לאומית המוקדשת לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס והחלחולת. לפי הנתונים, לצד לעלייה בשיעור האנשים שמבצעים בדיקות לגילוי מוקדם חלו ירידה בתמותה מהמחלה, ירידה במספר החולים בסרטן המעי הגס הגרורתי, ועלייה במספר המאובחנים בשלב מוקדם, דבר המאפשר ריפוי בשיעור גבוה.
סרטן המעי הגס הוא הסוג היחיד של סרטן שבו בדיקות הסריקה לא מיועדות רק לגילוי מוקדם, אלא בכוחן לאפשר מניעה. אם מגלים פוליפ בבדיקה לפני שהוא הופך לסרטני, ניתן למנוע את התפתחות המחלה בכלל. לפי ד"ר סגול חלו התפתחויות רבות בשנים האחרונות גם בתחום הטיפול בסרטן המעי הגס, הפותחות בפני החולה אפשרויות חדשות לטיפול וריפוי, כפי שניתן לקרוא במאמרים השונים המופיעים בעיתון המקצועי מטעם האגודה.