אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.
אונקולוגיה
+
לא קיימים תתי-מדור למדור אב זה.
מצאו אותנו בפייסבוק:
מדור אונקולוגיה
הבדיקות שיעזרו לגברים בהצלת חיים
מערכת שאל את הרופא | תאריך:21:17 08/02/2021
ביצוע בדיקה תקופתית, על אף העובדה שאתם מרגישים טוב, תוכל לסייע בידכם למנוע מחלות בעתיד. מטרת בדיקה תקופתית הינה איתור מבעוד מועד של מחלות נפוצות, כמו למשל יתר לחץ דם, סרטן, לב וסוכרת - אלו מחלות אשר הבדיקות יעזרו לגברים מבינכם בהצלת החיים שלכם. במאמר זה נסקור בהרחבה אודות הבדיקות לכל מיני סוגים של מחלות.
בדיקות להצלת חייםdepositphotos
בדיקת עיניים – גלאוקומה
ישנם מקרים בהם תחוו אובדן של ראייה באופן ניכר מבלי שתשימו לב בכלל לסימפטומים. בדיקת סקר תקופתית תאתר את הסימנים המקדימים כמו למשל – לחץ דם גבוה בצורה חריגה בתוך העין. מומלץ לכם, באם הנכם מתחת לגיל שישים וחמש, לבצע פעם בשנה את הבדיקה. אם הנכם מעל לגיל שישים וחמש – מומלץ לכם לבצע את הבדיקה פעמיים בשנה. אופן תדירות הבדיקות מושפע כמובן מההשתייכות שלכם אל קבוצת הסיכון, למי שיש היסטוריה של גלאוקומה במשפחה וכדומה.
בדיקות לזיהוי אחר סרטן בערמונית
סרטן הערמונית הינו הסרטן הכי נפוץ אצל גברים במדינת ישראל, לפי ממצאי משרד הבריאות. סרטן בערמונית עשוי לתקוף אתכם עוד בשלהי גיל הארבעים שלכם. רוב החולים במחלה זו הם בגילאי שישים וחמש ואילך. להלן הבדיקות אשר נעשות עבור גילוי סרטן הערמונית –
ביצוע בדיקות גנטיות – הן מבוצעות למטרת זיהוי של נטייה תורשתית או מוטציות גנטיות. ישנה חשיבות עליונה לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית.
ביצוע בדיקה רקטלית – בדיקה זו מבוצעת דרך פי הטבעת וניתן למשש את הערמונית. במקרים מסוימים אשר קיים גידול ממאיר בערמונית, תימצא נוקשות באונות הערמונית.
ביצוע ביופסיה – מתבצע באמצעות אולטרסאונד טרנס - רקטלי – בדיקה זו מתבססת על החזר גלי קול., דגימות נלקחות באופן סיסטמתי רנדומלי מהערמונית. בעשור האחרון נעשה שימוש רב בהדמיה של הערמונית על ידיMRI מולטיפרמטרי.
ביצוע בדיקת PSA – זוהי למעשה בדיקת דם שהיא מודדת מה הרמה של החלבון אשר המופרש על ידי בלוטת הערמונית. במקרה שהחלבון מעל ערך מסוים – ייווצר החשד לגידול ממאיר בערמונית.
בדיקות לזיהוי סרטן מעי הגס
מעל לגיל חמישים - סרטן המעי הגס הוא אחד מסוגי הסרטן הכי נפוצים בגברים במדינת ישראל. מכיוון שבשלבים ההתחלתיים של המחלה לא סובלים מסימפטומים מסוימים, הרי שגילוי מוקדם יאפשר ריפוי והתמודדות נכונה בכמעט תשעים אחוז מהמקרים. להלן הבדיקות אשר נעשות עבור גילוי סרטן המעי הגס –
ביצוע בדיקת קולונוסקופיה –בדיקה זו תפקידה לאבחן נגעים במעי הגס בראייה ישירה ואף מאפשרת ביופסיה ישירה מפוליפ או גידול במעי. הבדיקה הזאת אף עוזרת לגילוי מוקדם של - דלקות של המעי הגס, פוליפים, גידולים ממאירים, זיהוי סיבות אחרות לדימומים ואיתור מקור לכאבי בטן. זוהי בדיקה פולשנית והיא מבוצעת תוך כדי ערפול חושים. מומלץ לעבור את הבדיקה הזאת פעם בשלוש שנים, עבור חולים השייכים לקבוצת סיכון גבוהה לחלות במחלת סרטן המעי הגס מסיבות תורשתיות.
ביצוע בדיקת דם סמוי – בדיקה זו עוזרת לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס. הבדיקה כשלעצמה אינה מזהה נוכחות תאים סרטניים אלא משמשת כאינדיקטור לדימום פנימי מהמעי הגס – אחת מתופעות הלוואי של גידול סרטני במעי .
בדיקות לזיהוי מחלת הסוכרת
ביצוע בדיקת דם לגילוי סוכרת - גילוי מוקדם של סוכרת יסייע לרופאים לאזן את רמות הסוכר בדם ולהימנע מסיבוכים. הטיפול כרוך בשינוי הרגלי תזונה, פעילות גופנית, ירידה במשקל ונטילת תרופות. אחת לשלוש שנים, החל מגיל ארבעים וחמש, מבוגרים בריאים צריכים לעבור בדיקת דם לאיתור רגישות לגלוקוז.