קודם כל, מה שחשוב לדעת ולזכור הוא שלכל תינוק יש קצב התפתחות והעדפות תזונה משלו. כפי שנראה בהמשך, אפשר להשפיע במידה מסוימת על ההעדפות. לפי הנחיות משרד הבריאות, התזונה של התינוק עד גיל שישה חודשים צריכה להיות מבוססת על הנקה, שהיא הטובה והמתאימה ביותר לצרכים שלו. למעשה, דרך חלב האם מסופקים כל צרכיו התזונתיים של התינוק עד לגיל זה. יחד עם זאת, ישנן אמהות שאינן מניקות מסיבות שונות ובמקרים אלו מומלץ לתת לתינוק תרכובת מזון מועשרת בברזל. לאחר מכן, בגיל שבין ארבעה לשישה חודשים אפשר להתחיל לחשוף בהדרגה את התינוק ובכמויות קטנות מאוד למזון מוצק, תוך כדי שמירה על הנקה או תרכובת מזון. זאת, כאשר מבחינים שהתינוק סקרן לגבי מזון ומקרב אותו לפה, יכול להחזיק את ראשו באופן יציב ולשבת בעזרת תמיכה.
כאמור, כאשר ישנה מוכנות לתחילת אכילה של מזון מוצק אין הדבר בא על חשבון הנקה, אלא מבוסס על הוספה של מזונות להשלמה של ערכים תזונתיים. באופן כללי מומלץ להתחיל עם ירקות בעלי כמויות גדולות של ויטמין C, ומאכלים שיש בהם הרבה ברזל כמו דגים, בשר וקטניות. יש לציין כי לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן כבר בשלב זה לשלב ירקות וגם פירות, בדגש על אלו שמכילים הרבה ויטמין C. יחד עם זאת, יש המעדיפים להתחיל עם ירקות ורק בשלב הבא לעבור לפירות, מפני שהאחרונים מתוקים ומאוד טעימים ועלולים להביא להימנעות של התינוק מירקות. בכל מקרה, עדיף שלא לשלב כבר מהתחלה הרבה סוגים של ירקות, אלא בכל פעם לחשוף את התינוק לסוג אחד של ירק, כאשר הוא מאודה או מבושל ואפילו טחון עם המים שבהם בישלתם אותו. מאחר שמדובר בירקות המכילים הרבה ויטמין C כדאי להתחיל עם בטטה, קישוא, גזר או דלעת. אחרי שהתינוק הורגל בכמה סוגים של ירקות אפשר לשלב אותם בתוך מרק, אך מומלץ שלא לשלב בתוכו הרבה ירקות כתומים. בהמשך הכתבה נראה כיצד אפשר להרגיל את התינוק למגוון רחב יחסית של ירקות ולהתגבר על הימנעות מהם.
לפי הנחיות משרד הבריאות, חשוב מאוד שלא להגיש לתינוק ירקות או פירות קשים, אלא כפי שאמרנו יש לבשל או לאדות, לגרד, לרסק או לטחון אותם. כמו כן, אין להשתמש במיקרוגל כדי לחמם את המזון לתינוק כי הדבר עלול להוביל לכוויה. מעבר לכך, כל עוד התינוק יונק הוא לא צריך תוספת של מים וכאשר הוא מתחיל לעבור למזון מוצק ופחות מתבסס על הנקה כדאי לתת לו מים, רק לוודא שהם מים מינרלים או מורתחים, שאינם חמים או קרים מדי. לבסוף, חשוב מאוד לזכור שלכל תינוק יש העדפות טבעיות משלו ויש לכבד אותן ולא לכפות עליו בכוח מזונות שאינם לטעמו, לאחר שעשיתם מספר ניסיונות. מצד שני, ישנה דרך להרגיל תינוק בעודו יונק לטעמם של ירקות ובכך ליצור אצלו העדפה לירקות שתמשיך ללוות אותו לאורך חייו.
על חשיבותם של ירקות להתפתחות התינוק וגם לבריאותם של ילדים ומבוגרים אין צורך להכביר מילים. יחד עם זאת, הורים רבים נתקלים בשלב שבו התינוק שלהם דוחה את הירק ואפילו נמנע ממנו בכל שנות הילדות. חוקרים בארצות הברית גילו שיש לי דרך לשנות את המצב, והיא ממש לא קשה. הרעיון הבסיסי שהניע את מחקרם היה שהתינוק כבר מתחיל להכיר טעמים של ירקות בזמן שהוא יונק, הרבה לפני שהוא מתחיל לעבור למזון מוצק. הטעמים עוברים אליו דרך החלב של האם ובהתאם למזונות שהיא אכלה בעצמה. כדי לבחון את ההשערה, החוקרים בדקו עשרות אימהות ששתו מיץ העשוי מירק זה או אחר בעת שהניקו, וכעבור מספר חודשים בדקו את מידת ההיענות של תינוקותיהן לירקות המוגשים להם. המסקנה פשוטה: כבר בשבועות הראשונים לחייו של התינוק ולהנקה, יש לשתות לפני ההנקה מיץ ירקות כלשהו (למשל מיץ גזר או סלק). הדבר לא רק עוזר לבריאותה של האם אלא גם יוצר בהמשך נכונות מצד התינוק ואפילו העדפה לירקות כאשר הוא מגיע לשלב המזון המוצק.