למעשה, ישנן עשרות שיטות שונות הטוענות כי ביכולתן להועיל לחולי סרטן בשלבים שונים של התמודדות והחלמה. מדובר למשל ביוגה, מדיטציה, דמיון מודרך, דיקור סיני, נטורופתיה, רייקי ועוד. ואולם, דווקא ריבוי הגישות מוביל לא פעם לבלבול ולכן יש להקפיד על מספר כללים חשובים בעת הבחירה שלהן:
מטבע הדברים, לא ניתן לסקור במאמר אחד את גוף המחקרים ההולך ומתהווה באשר לתועלת של שיטות משלימות ואלטרנטיביות במלחמה בסרטן ובהחלמה מהמחלה. לכן נציין רק מספר גילויים עיקריים. גילוי ראשון נוגע לטיפולים המתמקדים בנפש כמו למשל דמיון מודרך או מדיטציה, אשר מטרתם המרכזית היא לסייע להרפיה ומנוחה, ולקבל בצורה טובה יותר היבטים נפשיים שייתכן שתרמו במידה מסוימת להיווצרות המחלה. ישנם מחקרים שמצאו כי טיפולים אלו (במידה והם נעשים על ידי בעל מקצוע מיומן ומוסמך), עשויים לסייע למטרות האמורות לעיל ואינם מזיקים. גילוי נוסף קשור לדיקור הסיני שנמצא כמקל על כאבים נוירופטיים, קשיי שינה, דיכאון וחרדה, תשישות, הקאות ובחילות. עוד גילוי נוגע לטיפולים כמו עיסויים, רפלקסולוגיה, שיאצו וצ' קונג המערבים תנועה ומגע, שגם בהם כל עוד המטפל מוסמך ומיומן ניתן להקל על התסמינים שלעיל.
מחקר שנערך בעת האחרונה בחן את יעילותם של טיפולים במגע, תנועה ושחרור לחצים. החוקרים בחנו מאות מחקרים שנעשו אודות טיפולים אלו ומצאו כי לאחר שהטיפולים הקונבנציונאליים במחלה מסתיימים, ישנה יעילות גבוהה יחסית ליוגה בהתמודדות עם העייפות העצומה שממנה סובלים המחלימים, ולצידה יעילות גם לאימוני נשימה ודאנס תרפי. לעומת זאת, בזמן הטיפולים עצמם ישנה יעילות גבוהה יחסית לתרגילים של שחרור לחצים כדוגמת מדיטציה, וכן יעילות מסוימת לטיפולי CBT ועיסויים.