X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אונקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אונקולוגיה

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופע...

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופעות לוואי של הטיפול, סרטן ורפואה משלימה, טיפולי הקרנות, גידולים של העור, השלד והרקמות הרכות, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל פרופ' בר-סלע דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום אונקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חשד להישנות אחרי כריתה של גידול
    אלון
    00:05 16/11/21 16/11
    00:05
  • שלום
    בשנת 2015 אובחנתי עם oligodendroglioma באמריקה ,שם עברתי כריתה של בערך 80 אחוז מהגידול ובפתולוגיה WELL DIFFERENT oligodendroglioma grade 2
    idh1 mutation p.Arg132His , בנוסף 1p19q codeletion. בנוסף יש tert promoter mutation c250t .בנוסף mgmt promoter methylation IDENTIFIED.
    mgmt differential analysis
    MGMT MANUAL SCORE 10 Percent
    CB45 MANUAL SCORE 3 Percent
    ,HAM 56 NEGATIVE,CB45 NEGATIVE MGMT POSITIVE CELLS BY TRIPLE STAIN MANUAL SCORE 5 PERCENT .
    IHC ANTIBODY MGMT TRIPLE NEGATIVE .לא עשיתי הקרנות לאחר מכן .
    לפני שבועיים עשיתי MRI ושם
    Inferior and anterior to the resection cavity, in the right temporal lobe,
    there is a 5 mm focus of enhancement that is new from
    both the baseline and also from the most recent comparison exam.
    הרופא שמטפל בבית חולים [עכשיו בישראל ] אמר לי לעשות MRI בעוד חודש ולמחרת יעשו לי ביופסיה
    רציתי לדעת האם זה נכון ש ב oligodendroglioma בדרך כלל אין האדרה וההאדרה מצביעה בביטחון די גדול על עליה ב grade של המחלה .או שזה לא נכון ויש אפשרויות נוספות
    האם יש אפשרות שזה לא חזרה של המחלה ?
    האם יש דרך לברר בלי ביופסיה כמו למשל ב MRS ?
    מה הסטטוס של ה MGMT ב 2014 על פי הציטוטים של הביופסיה שכתבתי כי פעם כתוב חיובי ופעם כתוב שלילי ?
    האם ההחלטה אז שלא להקרין היתה טעות והאם עכשיו אפשר להקרין בלי לנתח שוב
    סליחה על ריבוי השאלות .פשוט אני מנסה להבין את המצב החדש אליו נכנסתי
    תודה רבה

• הגב ל: חשד להישנות אחרי כריתה של גידול

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חשד להישנות אחרי כריתה של גידול
    פרופסור גיל בר-סלע
    06:38 16/11/21 16/11
    06:38
  • השאלות אותן אתה מעלה הן מאד ספציפיות ועדיף לדיין אותן עם האונקולוג המטפל.
    כיוון שהופיע ממצא חדש בשולי הקודם- קיים חשד שמדובר בהישנות. במיוחד שעברת רק ניתוח, כך שלא צפויים שינויי קרינה מאוחרים. אבל זה כמובן לא ב-100% וקיימות עוד אפשרויות שאינן סרטן.
    לגבי הקשר בין ההאדרה לדרגת הגידול- נראה לי מוקדם מידיי לקבוע ובכל מקרה מדובר בנתון יחסי.
    ההחלטה לא לתת קרינה בזמנו- היתה נכונה.
    ה-MGMT חיובי באחוז נמוך מאד של התאים ולכן התשובה הגבולית.
    בסופו של דבר ניתן או לעקוב או לעשות ביופסיה- ממצא שגדל מחייב ביופסיה או מראש ניתוח נוסף אם ניתן.

בברכה,
    פרופסור גיל בר-סלע מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית"
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6495725
  • הגב ל: חשד להישנות אחרי כריתה של גידול

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026