X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום טיפול משפחתי, זוגי
אודות הפורום
אודות פורום טיפול משפחתי, זוגי

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר...

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר הנוגע לקשר הזוגי. כמו כן, ניתן לקבל ייעוץ לגבי הצבת גבולות לילדים, שמירה על כללים וחוקים בבית, מנהיגות ההורים, פתרון בעיות בין אחים, שיפור התקשורת עם ילדים, התמודדות עם קשיי גיל ההתבגרות ובכל סוגיה הקשורה לתא המשפחתי. בנוסף, בפורום אפשר לשאול לגבי בעיות רגשיות בני המשפחה, כדוגמת הסתגרות, חרדה, דיכאון, קשיי השתלבות בחברה ובמסגרות, הפרעת קשב וריכוז ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, להעלות את שאלותיכם ולקבל מענה מקצועי ודיסקרטי מיאיר היימן.

מנהלי פורום טיפול משפחתי, זוגי

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מציאות מוזרה
    אישהה
    18:10 04/07/20 04/07
    18:10
  • נולדתי לאם בת עשרה. החיים בתא משפחתי זה היו לא פשוטים. שנים אימי נישאה בפעם השנייה והקימה משפחה. נולדו להם שתי בנות. השנים חלפו, נישאתי. ובאושר רב באנו לאימי לבשר על ההריון בן ה4 חודשים. והרגשה מוזרה בבטן אותתה לי שהיא לא באמת שמחה. ואכן, כשבוע לאחר הבשורה המרגשת , אימי הודיעה לי חגיגית שלצערה הרב גם היא היא הרה, כמוני 4 חודשים. והיא מתביישת בכך. ואם אני מעוניינת שהיא תפסיק את ההריון. וכך סיפור נוגע ללב איך הרופא השמיע לה את הדופק, איך נקף מצפונה. כאם לעתיד בעצמי , שחשה עוברה בבטנה הכרזתי שאני מקבלת זאת. חשבתי אין זו זכותי להחליט החלטה כזאת אכזרית. וכך הרינו שתינו ובדמיוני תמונה הרמונית של אם ובת , הולכות יד ביד עם העגלות, והתינוקות החדשים ובאושר ובעושר. אלא, שלא בדיוק כך הייתה המציאות שטפחה על פניי. החל מהרגע בו בישרנו את מין העובר זכינו לפרצוף חמוץ בפנים שלנו , בלי בושה, מצד בעלה של אימי שחש מאוכזב, כי מה הסיכוי שלנו יהיה בן ולו שוב תהיה בת ? בגלל הפרצוף החמוץ שהוא עשה באופן נקמני חשבתי הלוואי שתהיה להם בת! בסופו של דבר נולדו שני בנים בהפרשים של שבועיים בינהם. הרמוניה לא הייתה, להיפך תחרות קנאה וכל מה שבינהם. במקום להתגאות בתינוק החדש שלי, נקלעתי לתחרות. התינוק הראשון שלי , האושר של חיי, וכל מה שהעיב על זה, זכותי נשללה ממני כבת אהובה לאימה. אבל בלעתי את הצפרדע בעקשנות ובשתיקה. חלפו השנים, ויום אחד החלטה גמלה בליבי. החלטתי לפרוש מהמשחק. ניתקתי קשר עם אימי, זה ועוד סיבות לא פשוטות , והתפנתי לגדל את ילדיי באושר ובלי נקיפות מצפון. הריחוק מהם הלך והעמיק עד כדי ניתוק מוחלט. כך, שנים. לאחרונה אני מודאגת, שמעתי שאחי מנסה באופן טבעי ליצור קשר עם בני הבכור וכן גם סבתו משדלת אותו מאחוריי גבי לבוא. לכאורה מה הבעיה? אני ואביו מודאגים שכן נודע לי בדרך עקיפה כי אחי(התינוק השנ שנולד)פנה לדרך חופשייה, חסרת חינוך של חופשיות, עבריינות, הסתבכות עם המשטרה,סמים, מה ששמים בבקבוקים .נהיגה בשכרות בלי רישיון. אי גיוסו לצה"ל עקב בעיותיו עם המשטרה. אני פוחדת על הבן שלי שמא יתקרב אליו יהיה מושפע. לא, אינני רוצה לקרב את הלבבות. מבחינתי,אולי כל מה שסבלתי במשך שנים לא לחינם הוא. אולי טוב שכך! כמה שמרתי על הבן (כיום בן 17.5)בביהס ועכשיו זה יבוא לי מהמשפחה? ועוד ממשפחה שלא שמה עליי קצוץ , שלא תרמה לי במאום ועכשיו גם רוצה לקחת ממני את בני? ולנסות להסיתו מדרך הישר ?על גופתי המתה. עם כל הצער והרוע שבדבר, אינני יכולה לחבר בין הילדים. כשהם היו תינוקות אימי בעטה בטוב ליבי ובתמימותי צעירת השנים להרמוניה וגידול יחד, "אני מתביישת שיראו אותו מטיילות עם העגלות ביחד", כך היה התירוץ. היא לא ממש אהבה להיפגש, לא נקשרה לנכד , כיוון שהיה לה בן באותה תקופה. מבחינתה זה היה מטרד. הלב לא יכל להכיל. אז... אחריי 17.5 שנה שגידלתי פרח יפה תואר, עכשיו היא נזכרת שיש לה נכד?! ובמצב שכזה שאני חווה איום. אינני מסכימה!

• הגב ל: מציאות מוזרה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מציאות מוזרה
    יאיר היימן
    00:37 09/07/20 09/07
    00:37
  • אישהה שלום

חובתך לשמור על ילדייך, ללמד אותם לזהות ולהבדיל בין טוב ורע, לבחור בערכים חיוביים, ולחנך ליושר וכנות, לאהוב ולכבד את הזולת.

עומד בפנייך אתגר גדול. כיצד לחנך לאהבת האדם, ומנגד לשמור עליהם מחלק מהמשפחה, שאינו עומד בסרגל המידות שלך.
    המשיכי להאיר לילדייך את דרך הישר, ולאפשר להם לדעת לכשיתבגרו ויצאו לעצמאות לדעת לבד כיצד להבחין בין טוב ורע, לשמור על קשר עם המשפחה, מבלי להתפתות ללכת בדרכם.

עם הזמן, יקירה, אני ממליץ לך להתחיל תהליך של "סליחה " , בקשר עם אמא שלך. נסי לראות את האתגרים שהיא התמודדה איתם מנקודת מבטה. מעשיה נעשו תמיד לאור מה שידעה מתוך כוונה חיובית עליונה.
    אישהה, אני ממליץ למצוא באיזור מגורייך , מטפל / מטפלת שיעזרו לך בתהליך הקבלה של עברך , והסליחה לאמך. ובנייה מחודשת של הקשר.
    קחי מהעבר את הזכרונות של הרגעים הטובים ותתמקדי בעתיד,
    העתיד לפניך מאתגר, ובין השורות אני קורא מילים של אישה חזקה, נבונה, עם עמוד שדרה זקוף , ערכית מאד שתוכל להתמודד ולרקום חזרה את הקשר שלה עם אמא והמשפחה.
    סומך עליך ומאחל לך בהצלחה

בברכה,
    יאיר היימן, מגשר משפחתי ומסטר nlp.
    שעות פעילות: א-ה, 09:00 - 17:00
    כתובת: מצפה מתת, ד.נ. מרום הגליל
    טלפון: 050-7230744
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: מציאות מוזרה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025