X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום טיפול משפחתי, זוגי
אודות הפורום
אודות פורום טיפול משפחתי, זוגי

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר...

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר הנוגע לקשר הזוגי. כמו כן, ניתן לקבל ייעוץ לגבי הצבת גבולות לילדים, שמירה על כללים וחוקים בבית, מנהיגות ההורים, פתרון בעיות בין אחים, שיפור התקשורת עם ילדים, התמודדות עם קשיי גיל ההתבגרות ובכל סוגיה הקשורה לתא המשפחתי. בנוסף, בפורום אפשר לשאול לגבי בעיות רגשיות בני המשפחה, כדוגמת הסתגרות, חרדה, דיכאון, קשיי השתלבות בחברה ובמסגרות, הפרעת קשב וריכוז ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, להעלות את שאלותיכם ולקבל מענה מקצועי ודיסקרטי מיאיר היימן.

מנהלי פורום טיפול משפחתי, זוגי

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • כעס על ההורים
    שני
    13:17 24/06/20 24/06
    13:17
  • יש בתוכי כעס רב על הורי, בעיקר על אימי. הם מהדור שחשב שללכת לפסיכולוג או יועץ זה רק אם אתה פסיכי. ומעולם לא עשו הדרכת הורים. מבחינת אמא שלי זה היה: "עדיף שהבת שלך תבכה עכשיו, מאשר שאת תבכי אחר כך."
    החינוך שלה היה מאוד קשוח ומלא ביקורת. גדלתי להיות בחורה עם ביטחון עצמי נמוך מאוד. עם קושי לקבל ביקורת וכל מילת בריונות שנשלחת לעברי מאוד מתסיסה אותי מבפנים.
    אני לא רוצה לכעוס. מרגישה שזה לא מקדם אותי בכלום. לשוחח איתה לא יעזור ומבחינתי אופציה כזו לא באה בחשבון (כבר ניסיתי בעבר וזה עשה רק רע. היא לא אדם מכיל וקשוב ומעולם לא היתה)
    אני מנסה להגיד לעצמי שאם היא הייתה יודעת כמה נזק היא גורמת היא לא היתה מתנהגת ככה. וסך הכל זה מה שהיא ידעה, היא גם לא גדלה במקום אוהב ומכיל בתור ילדה
    אשמח לעצות איך להפסיק לכעוס.
    תודה

• הגב ל: כעס על ההורים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כעס על ההורים
    יאיר היימן
    02:00 28/06/20 28/06
    02:00
  • שני שלום
    מנקודת המבט המוכרת לך, מתוך סיפור חייך כפי שחלק בתוכך מספר, התסכול והכעס שלך מובנים ולגיטימיים , הם חלק מהסיפור שאת מספרת לעצמך על חייך.
    אבל יש בך, לחלק בתוכך יש, גם יכולת לראות נקודת מבט אחרת : "וסה"כ זה מה שהיא ידעה, את מודעת לזה שהיא "לא גדלה במקום אוהב ומכיל בתור ילדה" .
    ונקודת מבט זו היא הזרע לשינוי.

שני , אני מרגיש ששנינו מסכימים , שכל אדם עושה הכי טוב שהוא יודע בכל נקודת זמן. ומתוך הסכמה בסיסית זו, ההורים שלך שניהם , עשו הכי טוב שהם יכולים היו לעשות.

ועשיו הזמן שלך לעשייה :
    אני מניח שני, שהיו לך תקופות טובות עם ההורים, תקופות ללא כעס, כשהיית צעירה יותר. פתחי את אלבומי התמונות שלך וחפשי 10 תמונות כאלה , שבהם אתם ביחד, וכשאת מסתכלת בתמונות , את יכולה להרגיש את האהבה שלהם אליך, שלך אליהם.

ותוך כדי מבט בתמונות, כתבי לך במחברת תכונות טובות שיש לכל אחד מהם . לפחות 12 תכונות טובות ואף יותר, (לאמא תרשמי לפחות 15 תכונות טובות) שיש לכל אחד מהם. קראי את הרשימה מידי יום , לפחות 3 פעמים, והוסיפי כל יום עוד תכונה.

שני, חלק בך מבין ש"אמא גדלה בסביבה ללא אהבה, וזה מה שהיא יודעת" . תני לחלק הזה לגדול, להביט רחב יותר, לדמיין את ההתמודדויות שלה, ומנקודת מבט זו, שיש בה התחלה של ההבנה, אולי קצת חמלה, על סביבת החיים של אמא. נסי לראות את הקשיים שהיא התגברה עליהם, וצלחה את הדרך, התבגרה ,התחתנה והביאה אותך לעולם עם הרבה אהבה.
    התמקדי בחלק שבתוכך שבין את אמא. אפשרי לו לגדול?.

נסי לדמיין את אמא שלך כילדה. מה היא חווה, באיזה סביבה היא חיה , מה היא שומעת , מה היא אומרת, מה היא עושה. איך היא מרגישה כשאומרים לה ??.מה היא לומדת כשאומרים לה??דמייני אותה מתבגרת , עם המטען שהביאה מהבית , לתוך חיי המשפחה שלכם.
    לחיים של כולנו יש רק את המשמעות והפרשנות שאנחנו נותנים להם. אין לנו יכולת להשפיע ולשנות את אירועי העבר , ויחד עם זאת יש לנו יכולת לשנות את הפרשנות שלנו לאותם אירועים.

שני את "למה היא כל כך ביקורתית כלפי..." ל "זה מה שהיא יודעת"
    והרגש שלך כלפיה ישתנה מיד.

איכות החיים הרגשית שלך שני, היא תוצאה ישירה של הפרשנות שאת נותנת למציאות.
    כל אירוע ניתן לפרש בכמה זוויות מבט.
    לדוגמא :
    "הוא לא מתקשר אלי" = הוא לא "סופר" אותי , "אינו מעריך" אותי ואז את מאד תכעסי .
    "הוא לא מתקשר אלי" = אולי קרה לו משהו, תאונה ח"וח , ואת הרגש יהיה רגש של חמלה, רחמים , דאגה.

פרשנות שונה וההרגשה, שונה לגמרי. הרגשות שלנו הם תוצאה, רק של הפרשנות שאנחנו נותנים לחיים. משנים פרשנות (פעולה מחשבתית) והרגש משתנה מייד.

שני ,
    חפשי תמונות אוהבות שלך ושל ההורים , שלך עם אמא. (
    כתבי לך רשימה של תכונות טובות לכל אחד מההורים, תתמקדי ברשימה הוסיפי לה עוד תכונות, וקראי אותה מספר פעמים ביום.
    תני לחלק בתוכך שחש חמלה לאמא ...לגדול, סלחי לה על מה שעשתה.
    למדי לעצור את תגובותיך, ולבחון אפשרות לפרשנות מקדמת שיוצרת הרגשה טובה.

רגשות שליליים, כעס, עלבון, האשמה...תסכול ועוד.... הם מסרים רגשיים המודיעים לנו שיש צורך בפרשנות שנייה , פרשנות מקדמת.

מאחל לך הצלחה בתרגילים הנ"ל,
    במידה והשינוי שאת רוצה , מתעכב לבוא , חפשי באיזור מגוריך מטפל שיוכל לעזור לך לשנות את הרגלי המחשבה שלך , הפרשנות ההרגשה ואת התגובה.

תוכלי להתקשר אלי , להתייעץ, ללא עלות בכל עת שתרצי.

בברכה

בברכה,
    יאיר היימן, מגשר משפחתי ומסטר nlp.
    שעות פעילות: א-ה, 09:00 - 17:00
    כתובת: מצפה מתת, ד.נ. מרום הגליל
    טלפון: 050-7230744
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: כעס על ההורים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025