X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • אובדן שמיעה חוזר
    ירון
    12:28 28/06/21 28/06
    12:28
  • שלום פרופ',

אני חווה מקרה שני של ירידת שמיעה עמוקה באוזן שמאל.
    המקרה הראשון התרחש לפני 3 שנים, לאחר ביצוע של תרגיל לחיצת חזה בחדר כושר (בשכיבה, עם החזקת אוויר בתוך חלל הבטן). לאחר קבלת סטרואידים פומית, השמיעה חזרה ל-100% כעבור שבועיים.

במקרה הנוכחי, שוב חשתי באותה תחושת אטימות באוזן שמאל לאחר ביצוע אותו תרגיל לחיצת חזה, וכעבור 4 שעות כבר ירדה השמיעה לחלוטין. ירידת השמיעה הפעם היתה יותר עמוקה עם תוספת של סחרורות במעבר משכיבה לעמידה.

במקרה הנוכחי טיפול הסטרואידים פומית לא הוביל להטבה, ואושפזתי באיכילוב לצורך הזרקה לאוזן. ברקע, אני סובל מהפרעה בקרישה (Glanzmann's thrombasthenia). הזרקה אחת יצרה דימום בחלל האוזן התיכונה שלא אפשר הזרקות נוספות ושוחררתי עם המלצה לבדיקת אפשרות טיפול בתא לחץ.

נכון להיום חלפו 16 ימים מהאירוע, אשמח לשמוע דעתך לגבי צורות הטיפול האפשרויות וסיכויי ההחלמה.

תודה,
    ירון 37.

• הגב ל: אובדן שמיעה חוזר

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה חוזר
    פרופסור אבי שצ'ופק
    16:45 28/06/21 28/06
    16:45
  • אם עדיין יש לך סחרחורת יש לשלול אפשרות של חבלת לחץ (ברוטראומה) של האוזן הפנימית ואולי פיסטולה פרילימפתית.
    לענין האבחנה - יש להתייעץ עם רופא אא"ג - באיכילוב רופאים מצוינים.
    תא לחץ הוא אופציה טובה.
    ככלל ככל שהפגיעה בשמיעה עמוקה יותר וחולף זמן רב יותר לתחיחת טיפול סיכווי ההחלמה פוחתים.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: אובדן שמיעה חוזר

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026