X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • אובדן שמיעה פתאומי
    רוני
    19:01 04/08/21 04/08
    19:01
  • היי,
    ב- 3.7.21 הופעה ירידה בשמיעה. לאחר 5 ימים ביצעתי בדיקת שמיעה והתגלתה ירידה עצבית תחושתית בתדרים נמוכים. התחלתי טיפול סטרואידים פומי 13 ימים (60 מ"ג, 40 מ"ג, 20 מ"ג). אחריו בדיקת שמיעה נוספת ללא שינוי ומיד התחלה של זריקות סטרואידים במשך חמישה ימים. מאז עברו 10 ימים והיום בוצעה בדיקת שמיעה נוספת, עדיין ללא שינוי.

אציין נקבעה בדיקת MRI בתחילת ספטמבר.
    בנוסף, התבקשתי לחזור בעוד חצי שנה לבדיקת שמיעה נוספת, שכן קיים סיכוי לחזרת השמיעה (האם באמת קיים סיכוי כזה?).

האם יש משהו שניתן לעשות או שאבדו הסיכויים לגמרי?
    האם כדאי להתחיל טיפול בתא לחץ/ דיקור/ אפשרות אחרת?

מה כדאי לעשות?

אשמח מאוד לשמוע ממך. לחוצה מאוד מכל הסיטואציה.

• הגב ל: אובדן שמיעה פתאומי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    פרופסור אבי שצ'ופק
    19:38 04/08/21 04/08
    19:38
  • בטווח של מספר שבועות ייתכן גם שיפור ספונטני בשמיעה.
    בטוח של חודש מהופעת החירשות הפתאומית תא לחץ בהחלט עשוי להועיל.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    רוני
    19:53 04/08/21 04/08
    19:53
  • הכוונה ב"טווח של מספר שבועות" היא שייתכן ולמרות שעד כה לא חל שיפור, עוד יהיה שיפור? יש למה לצפות? או שאם לא היה תוך כדי הטיפולים עד כה, גם רוב הסיכויים שלא יהיה?

האם יש מקום בו אתה ממליץ לבצע את טיפול תא הלחץ?

תודה רבה על התשובה המהירה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    פרופסור אבי שצ'ופק
    20:09 04/08/21 04/08
    20:09
  • איני יכול לכמת זאת באחוזים אבל יש סיכוי מסוים לשיפור. סטטיסטית יש סיכוי גבוה יותר לשיפורכאשר הפגיעה בתדרים הנמוכים.
    תא לחץ פעיל באזור המרכז - אסף הרופא.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    רוני
    20:17 04/08/21 04/08
    20:17
  • תודה רבה.

מה לגבי אלישע בחיפה? בדקתי בשי המקומות, ונשמע לי מוזר שבאלישע דיברו על 5-10 טיפולים, ובאסף הרופא דיברו על 20 טיפולים. נשמע כמו הבדל משמעותי.

בנוסף, אני קוראת שכאשר יש סחרחורת, הסיכוי להחלמה יורד, אולם לא כותבים מה הסיבה לכך. הייתה לי סחרחורת קלה בשבועות הראשונים (לאחרונה כבר לא). האם אכן סחרחורת משפיעה על סיכויי ההחלמה? האם אתה יודע להגיד למה?

בנוסף, אני קוראת הרבה על מקרים של ירידה בשמיעה בעקבות חיסון הקורונה. אם השלמתי את החיסון בפברואר, האם יש קשר? האם כדאי שלא אבצע את החיסון השלישי?

שוב תודה!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    פרופסור אבי שצ'ופק
    20:59 04/08/21 04/08
    20:59
  • גם אלישע בחיפה זו אפשרות.
    יש הנוהגים לבצע בדיקת שמיעה לאחר 5 טיפולים ולהמשיך רק אם יש דינמיקה חיובית.
    סחרחורת נגרמת בהקשר זה עקב פגיעה נרחבת יותר באוזן הפנימית המערבת גם את איבר שיווי המשקל ולכן הפרוגנוזה עשויה להיות טובה פחות.
    ירידה בשמיעה וחיסון קורונה - אלה הם תיאורי מקרה. שכיחות חירשות פתאומית כ - 500 מקרים למיליון איש בשנה או כ - 40 לחודש למיליון איש. אם לוקחים מופע שכיח כמו חיסון של מיליון איש הרי בכל רגע נתון ללא שום קשר לחיסון ל - 40 תהיה חירשות פתאומית. זה עונה על שאלתך.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    צביקה
    16:11 15/12/21 15/12
    16:11
  • עברתי תהליך דומה של אבדן שמיעה פתאומי
    ולכן קבלתי כדורי סטרואידים שלא עזר . לאחר מכן אושפזתי לשבוע לטיפול נקודתי באוזן ימין
    בסטרואידים. לא עזר . גם תא לחץ לאחר מכן שלושים יום לא עזר. מדובר על אוזן ימין גם אוזן שמאל איבדה חלק מהשמיעה אך ללא
    דמיון באוזן ימין שכבר עכשיו לאחר חצי שנה
    אבדה לגמרי שמיעתה. הומלץ לי לעשות
    mri ולא עשיתי . השאלה אם לעשות עכשיו
    או שאין טעם . עברו שנתיים מאז המקרה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אובדן שמיעה פתאומי
    פרופסור אבי שצ'ופק
    17:18 15/12/21 15/12
    17:18
  • הסיבה לביצוע MRI לאחר חירשות פתאומית היא שלילת גידול באוזן הפנימית או העצבים המובילים אליה. לפיכך חשוב ביצוע הבדיקה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026