X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום רפואת משפחה
אודות הפורום
אודות פורום רפואת משפחה

מטרתו של פורום רפואת משפחה היא לאפשר לכם להעלות שאלות וסוגיות, הקשורות בבריאות יקירכם. הפורום מנוהל על ידי מערכת האתר. חשוב להדגיש כי רפואת משפחה הינה תחום רחב ביותר, ושהמומחים בו נותנים מענה לסוגיות רבות לכל אורך חייו של האדם. בין היתר עוסקים הרופאים בניהול ואבחון של מצבים רפואיים נפוצים ...

מטרתו של פורום רפואת משפחה היא לאפשר לכם להעלות שאלות וסוגיות, הקשורות בבריאות יקירכם. הפורום מנוהל על ידי מערכת האתר. חשוב להדגיש כי רפואת משפחה הינה תחום רחב ביותר, ושהמומחים בו נותנים מענה לסוגיות רבות לכל אורך חייו של האדם. בין היתר עוסקים הרופאים בניהול ואבחון של מצבים רפואיים נפוצים וחריפים, בהפניה למומחים מתחומים אחרים ולבדיקות נדרשות, במתן טיפול תרופתי, במניעה של מחלות ובייעוץ לגבי הרגלי חיים בריאים. על כן, פורום רפואת משפחה הוא המקום להעלות שאלות הנוגעות לתחומים אלו ואחרים, כדוגמת תוצאות בדיקות, זכויות החולה, הפניות, חיסונים ואבחונים. כמו כן, ניתן להתייעץ לגבי בעיות רפואיות שונות כמו כאבי ראש, כאבי בטן, פציעות, חרדה, לידה והיריון, סוכרת, ובעיות לב וריאות, מחלות של דרכי השתן בנשים וגברים, בעיות בריאות של ילדים וקשישים, מחלות חורף, יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם, מחלות זיהומיות ומחלות כרוניות של מערכת העיכול. הינכם מוזמנים להעלות את שאלותיכם לאתר ולקבל מענה מהיר ממערכת האתר.

מנהלי פורום רפואת משפחה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חריגות בספירה
    שיר
    02:59 07/01/16 07/01
    02:59
  • במעקב המטולוג כבר שנה אחרי ירידה במשקל ובלוטות מוגדלות (שבינתיים הפסקנו לעקוב באופן פעיל בביקורות, רק עושים US צוואר מדי פעם לעקוב אחרי גדילה של בלוטות) ואחרי שדי שללנו לימפומה (ללא ביופסיה) בשל סטטיות.

בבדיקות האחרונות יצאו החריגות האלה:
    WBC 12.3 K/ul HCT 36.2 % LYMP.abs 4.6 K/ul

וגם TSH יצא מוגבר בפעם הראשונה אצלי, 5.4 עם T4 תקין. לא מוסבר.

לא הייתי חולה כבר שנה. יש לציין שנטלתי רואקוטן שבועיים והפסקתי כי התפתחה תחושת כבדות ורעד ביד שמאל, תופעה מאוד מוזרה, ורופא העור הורה לי להפסיקה מיידית למרות שלתרופה אין תופעת לוואי ידועה כזו. התופעה עדיין נמשכת למרות שאני כבר שבועיים ללא התרופה והתסמינים משתנים מיום ליום, לפעמים היד כבדה מאוד מהאצבעות עד הכתף ויום לאחריו אין תחושת כבדות אלא כאב שמרגיש שרירי או רעד\רטט חזק. לפעמים סחרחורות (החדר מסתובב) עם תחושת ניעור מהירה, לפעמים חולשה קלה ברגליים.

האם יכול להיות קשר כלשהו בין תחושת הכבדות הזו ביד לבין החריגות בבדיקות (אולי יש קשר לTSH)? עד היום לא היו לי אף פעם לימפוציטים מוגברים בבדיקות, החריגה תקינה נכון (ללא מחלה כלשהי בשנה האחרונה)?

תודה

• הגב ל: חריגות בספירה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חריגות בספירה
    ד"ר וליד מבריקי
    01:00 08/01/16 08/01
    01:00
  • שלום

לא ציינת הגיל
    תלונותיך מחיבות התייחסות ויש מקום לבירור מעמיק . איני רואה קשר בין בלוטת התריס לתלונות שלך . מומלץ לפנות לרופא משפחה להמשך בירור.

• הגב ל: חריגות בספירה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוספת
    שיר
    05:25 09/01/16 09/01
    05:25
  • אני בת 22.

לאיזה בירור אתה מתכוון-לגבי בדיקות הדם או תלונות הכבדות ביד?

כבר הייתי אצל רופא המשפחה כמה פעמים עם בעיית הכבדות ביד וגם עם בדיקות הדם.
    על עניין הכבדות הוא נתן לי הפניה לנוירולוג וEMG ואמר שזה מוזר מאוד ולא קשור לרואקוטן (כך גם רופא העור אך זה הדבר היחיד שהשתנה אצלי).
    לדעתי יש קשר לבלטי דיסק ידועים אצלי (אחד מהם בגובה C6-C7 עם לחץ על השק הדוראלי, אולי החמיר) אחרת התסמינים לא היו משתנים מיום ליום ולעתים מוקלים (זה לא משהו הרסני).

גם הייתי אצל נוירולוג במיון לפני כשבועיים וחצי. בדיקה נוירולוגית תקינה (אין חסרים תחושתיים, רק כבדות, החזרים גידיים שווים) כולל בדיקת קרקעית עין לשלילת לחץ תוך עיני. הם שללו את הצעתי לעבור הדמיית ראש ושחררו בהמלצה לפגוש נוירולוג

לעניין בדיקות הדם אמר רק לחזור עליהן בהמשך. לדעתך האם יש הצדקה לבצע כרגע בדיקת ציטומטריה (מרקרים של לימפוציטים, ההמטולוג הציע)?

• הגב ל: תוספת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוספת
    ד"ר וליד מבריקי
    00:23 10/01/16 10/01
    00:23
  • שלום

לאחר שהצגת את הבירור שעשית הייתי אומר לך להיות רגועה... ורק לחזור על ספירת הדם .
    נראה לי שחלק מתלונותייך יכולות לנבוע ממתח ? מלחץ ? ... אשמח לעזור לך בעתיד אם יהיו לך עוד שאלות .

• הגב ל: תוספת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אני ממש לא בלחץ או במתח
    שיר
    05:02 12/01/16 12/01
    05:02
  • בשום צורה ואין בעיות חרדה, זה משהו אחר. זה מדאיג אותי כי התופעות משתנות מיום ליום ולא נעלמות למרות שאני כבר חודש פלוס ללא הרואקוטן. כמו מה זה נשמע לך? בעיה צווארית?

מה לגבי ציטומטריה שההמטולוג הציע-כדאי לעשות?

• הגב ל: אני ממש לא בלחץ או במתח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אני ממש לא בלחץ או במתח
    ד"ר וליד מבריקי
    00:35 13/01/16 13/01
    00:35
  • שלום

כדאי לבצע את הבירור שההימטולוג ביקש . קשה להגיד לך מה פשר תלונותייך . להמשיך בבירור .

• הגב ל: אני ממש לא בלחץ או במתח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026