ייחודה של מחלקת הקורונה הוא כי המאפיין המשותף של כל החולים המאושפזים בה הוא נגיף הקורונה (הבלתי מוכר עדיין), ולא תחום מומחיותו של הרופא המטפל בבעיות השגרתיות. חשוב לזכור כי חלק מן החולים סובלים גם מהרבה בעיות ומחלות אשר בימים כתיקונם היו הם מאושפזים בגינן במחלקות רגילות.
אולי באופן פרדוקסלי, מגפת הקורונה והמורכבות הכרוכה בה בתקופה של אי-ודאות הביאו דווקא להעצמתן של תחושות החובה, השליחות, האחריות והמחויבות אצל אנשי המרכז הרפואי "כרמל". זאת, הן כאנשי צוות הן כיחידים העושים באהבה לילות כימים בבואם לשקוד על בריאותם ועל תקנתם של החולים ושל קרוביהם לא רק במישור הרפואי, אלא גם במישור הרגשי בהתחשב בלחץ שבו הם נתונים. והכול – מתוך ראיית המטופל המבודד במרכז, ומודעות למצב שבו אסור לבקר אצלו, וזקוק הוא להדרכה ולתחושת ביטחון בכל פעולה. נראה כי דווקא הקושי והמורכבות הכרוכים במגפת הקורונה הם שגרמו לאנשי "כרמל" לגלות כוחות נפש, מוטיבציה ונכונות לעשות את כל הדרוש בכל עת בעבודה. אנשי המרכז הרפואי "כרמל" הוכיחו כי גנוזים בהם כוחות ויכולות שעד כה לא שיער איש (ואף לא הם עצמם) כי הינם קיימים אצלם, והוציאו מן הכוח אל הפועל את מיטב הביצוע בתנאים מורכבים וקשים ביותר במצב אשר בו כל שעה יכולה להיות קריטית. מן הבחינה המקצועית בא הדבר לידי ביטוי בנכונות לשאת בעומס העבודה הקשה, המגוונת, המאתגרת והאינטנסיבית "מסביב לשעון" 24/7 במשך חודשים עם כל אמצעי המיגון. רוצה לומר, לא רק עבודה ב"קפסולות", משמרות ארוכות יותר, משמרות נוספות ושעות רבות נוספות, אלא אף שיחות התייעצות גם שלא בשעת העבודה. מן הבחינה הרגשית השתקף הדבר בהתמודדותם עם השחיקה הנפשית הפוטנציאלית, עם הפחד להדביק אנשים אחרים, ובכלל זה קרוביהם שלהם – ובייחוד אלו שבקבוצות הסיכון – וכן עם הפרידות הממושכות מבני המשפחה.
יתרה מזו, דווקא בזמן מגפת הקורונה שוב הוכיח המרכז הרפואי "כרמל" כי הינו מרכז רפואי קטן הנותן שירותים שרק מרכזים רפואיים גדולים יכולים להשתבח ביכולת לספקם. דוגמה מובהקת לכך היא היחידה לטיפול נמרץ נשימתי, שבה ניתן טיפול במצבים קריטיים כגון חיבור של חולה קורונה בבית חולים אחר למערכת "אקמו" (המשמשת להנשמה, ולמעשה מחליפה את הלב והריאות לזמן ממושך), העברתו למרכז הרפואי "כרמל" וטיפול בו במשך מספר שבועות.
אך יש להדגיש כי גם בתקופת הקורונה המרכז הרפואי "כרמל" אינו קופא על שמריו, אלא נוספו בו פעילויות, יוזמות ופרויקטים עקב הקורונה, כמו למשל הגברת השימוש ברפואה מקוונת (הקמת מרפאות און ליין), שיפור תשתיות הגזים הרפואיים, הצטיידות במכשירי "אקמו", במכונות הנשמה, במוניטורים, במשאבות עירוי, במכשירי אולטרהסאונד ובניידת צילום דיגיטלי.
זאת ועוד, על אף מגפת הקורונה נוספו במרכז הרפואי "כרמל" פעילויות שאינן קשורות לנגיף, כגון בדיקות אבחון טרום-השרשתי לעוברים (PGT) בשיתוף פעולה בין היחידה לפוריות ולהפריה חוץ-גופית והמכון הגנטי ובין המרכז הרפואי "בילינסון", בדיקות המגדילות את הסיכוי ללידת ילד בריא למרות מחלות תורשתיות במשפחה.
ועוד היד נטויה. בעתיד מתוכנן רכש של מכשיר חדש מסוג SPECT-CT כדי לשפר את דיוק האבחון במכון לרפואה גרעינית. במכון הפתולוגי עתידה להיפתח מעבדה לפתולוגיה מולקולרית המצוידת במכשור מתקדם לשם בדיקת מוטציות במאות גנים. הדבר נעשה כדי לכוון את הרופא בבואו לתת לחולי סרטן טיפול המותאם באופן אינדיבידואלי.
על כל אלה ועוד הרבה נושאים אחרים צפו בתוכנית המגזין הבאה: