אני לא יודע מה לעשות, זה משפיע עליי פיזית אבל בעיקר מנטלית, ובעיקר עכשיו כשהכל סגור, ויותר קשה לקבוע רופא, זה פשוט נוראי, ומרגיש כאילו אף אחד לא מקשיב למה שאני אומר..
זה התחיל, כשאני והאקסית שכבנו, ולאחר מין אוראלי היא פצעה אותי בטעות, בהתחלה אפילו לא שמתי לב, עד שהחתך כנראה הזדהם והתנפח ומיד שמתי בפנטן פלוס וכו', אומנם עדיין המשכנו לשכב עד שהחלטתי שצריך לתת לזה זמן.
לאחר שבוע הפצע לא החלים ופצאום יום אחד גיליתי נגע מוזר על הפין, לא בכיפה אלא עליו, בכל אופן זה לא כאב אבל זה היה גדול יחסית והרגשתי גם שזה מתחת לעור, כמו מן ציסטה שכזאת, עברו כמה ימים, ועוד אחד יצא קצת מעל, ואז עוד אחד, וזה התחיל לגרד בטירוף, אז מיד עשיתי את כל בדיקות המין הקיימות, כולל עגבת, לא מצאו כלום, בנתיים הפצע התחיל להחלים, כמובן שלא שכבנו בכל אותו זמן, אבל זה עדיין גירד אז הלכתי לרופא עור.
הרופא עור אמר שזה נראה כמו סקביאס, הופתעתי, עברתי שלוש שנים קרבי ובחיים לא היה לי סקביאס, הוא לא עשה בדיקות, לא לקח תרבית, אלא פשוט נתן לי משחה לטיפול בסקביאס ואמר שאני צריך לעשות את זה, ולחזוכ עלזה אחרי שבוע.
עשיתי את השבוע הראשון, וזה גרם לי לכוייות בכל הגוף, ממש סבלתי, והחלטתי שאני הולך לרופא עור אחר, ולא שם את זה עוד הפעם.
הלכתי לעוד רופא עור, והוא בכלל אמר לי שזה לא סקביאס, אבל הוא לא יודע מה זה, ונראה שזה עבר...
בנתיים הגירוד עבר, אבל התחילו לי כאבים בפין בזמן סקס, והליבידו שלי ירד, ידעתי גם שזה בגלל סטרס, אבל זה בעיקר כאב לי בזמן סקס, בזמן גמירה, וגם היה לי מן לחץ כזה מסביב לפי בזמן שאני משתין.
הלכתי לאורולוג, הוא עשה לי בדיקות שתן, עוד הפעם בדיקות מחלות מין, הכל יצא שלילי, הוא אמר שהוא חושד שזה פרוסטטיטיס דלקת הערמונית, עוד הפעם הוא לא עשה בדיקות או משהו ונתן לי אנטיביוטיקה לשלושה שבועות לטיפול אנטי דלקתי ל10 ימים, בכל זמן הטיפול לא חשתי הקלה בלחץ הזה שאני מרגיש, הכאבים מעט פחתו, לפי דעתי בגל הטיפול האנטי דלקתי, אבל הלחץ עדיין שם, והזקפות שלי הרבה יותר חלשות, כאילו הזרימה של הדם לא מגיעה בצורה טובה, כאילו משהו חוסם את זה, ובאמת כשאני ממשש, אני עדיין מרגיש את אותם נגעים שהיו בהתחלה רק מתחת לעור, כאילו הם חוסמים שם משהו, זה נראה כאילו כשיש לי זקפה, הורדים הרבה יותר בולטים, במאמץ להגיע לזקפה..
לפני כל זה, חיי המין שלי היו מדהימים, לא הייתה שום בעיה, עכשיו זה מרגיש כאילו אני כמעט ולא חרמן, וכשאני כן, זה מרגיש שזה מתאמץ שמשהו חוסם את זה, זה לא הגיוני שפתאום בבת אחת ירד לי החשק המיני והתחיל הלחץ הזה וכו' סתם כך, משהו פיזי גורם לזה, התייעצתי גם עם עוד אורולוג והוא אמר שזה נדיר של מישהו בן 30 יש פרוסטטיטיס וצריך לבדוק את זה לעומק, יש לי עוד תור לרופא עור ומין, אבל אני באמת לא יודע מה לעשות, זה פוגע בי מנטלית בצורה איומה, אני לא מצליח לישון,וגם כשאני ער, זה לוחץ כשאני משתין, למעלה, מסביב לכיפת הפין, וזה נראה גם טיפונת נפוח איפה שהיו הנגעים.
מה זה יכול להיות, ואיזה בדיקות אני יכול לעשות, או יכול לדרוש לבקש לעשות?
תודה!
זקפה חלשה, לחץ וכאבים לאור נגעים מוזרים
ד"ר בוריס פרידמן
11:13 31/01/21
31/01
11:13
שלום ג'יימס
כפי שציינת ובצדק, בגילך לרוב הפרעות בתפקוד מיני שבאות בבת אחת אינן ממקור פיזיולוגי. איני חושב שיש צורך בבדיקות נוספות מעבר לאלו שביצעת. מומלץ פעילות גופנית אירובית 3 פעמים בשבוע ופעילות מפחיתת סטרס דוגמת יוגה או פילאטיס לפחות פעמיים בשבוע או כל פעילות מפחיתת סטרס ובסבירות גבוהה תהיה הטבה הדרגתית. רק בהיעדר הטבה, ניתן לשקול יעוץ פסיכו-סקסולוגי ובמקביל טיפול תרופתי במינון קטן לפרק זמןקצר דוגמת סיאליס יומי לפני יחסים כדי לחזור בהדרגה למצב הבסיסי. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
אייל
20:22 23/08/17
23/08
20:22
היי
אני סובל מזקפה כואבת וקשה בזמן השינה כבר יותר משנתיים והיא מתרחשת כמעט כל לילה ובמשך רוב הלילה ואין לי אפשרות לעצור אותה כשאני בשכיבה במיטה אלא רק כשאני קם על הרגליים ומחכה מספר דקות.
הדבר הזה מפריע לי מאוד
מה עליי לעשות?
ד"ר בוריס פרידמן
08:25 25/08/17
25/08
08:25
שלום אייל
זקפה לילית הינה תופעה פיזיולוגית טבעית המתרחשת לשימור המנגנון. העובדה שהיא גורמת לכאבים המעירים משינה אינה טבעית. נדרש לברר שאין מחלות שעלולות להיות קשורות כמו הפרעות דם שונות וכן נסיון של נטילת משכך כאבים לפני השינה דוגמת טראמאדקס שעשוי להיות יעיל. ואם עדיין הכאבים נמשכים יש לפנות לאורולוג להערכה ולטיפול אחר. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
דן
11:34 25/04/20
25/04
11:34
היי
האם מצאת פיתרון? אני סובל מאותה בעיה בדיוק, והרופאים שראיתי לא מכירים את זה ולא מבינים את זה.
תודה
ירון
19:02 08/05/20
08/05
19:02
בבקשה אם תוכלו להגיב בנושא. אני סובל מאותה בעיה בדיוק עם עשרות בדיקות וכלום.... אובד עצות.
כל לילה אותו סיפור
ד"ר בוריס פרידמן
09:08 10/05/20
10/05
09:08
שלום לכולם
הטיפול הוא פרטני לכל מטופל עם שילוב שינויים התנהגותיים וטיפול תרופתי במינונים משתנים. מומלץ בדיקה וטיפול אצל אורולוג העוסק בהפרעות זקפה שתבטחו בו ותמצאו איתו שפה משותפת. בהצלחה
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
ירון
09:35 12/05/20
12/05
09:35
העניין הוא שאף אחד לא מצליח לעזור לי. עשיתי בדיקות מרובות: אולטרסאונד לפין לשלילת פיסורה כולל דופלר, אולטרסאונד לשלפוחית השתן, בדיקות דם, בדיקה הורמונלית, בדיקה לערמונית, סיטי לגב, MRI לגב, לשמחתי כל הבדיקות תקינות. אומנם יש לי פריצת דיסק ולכן שיערו אולי יש פגיעה בחוט השידרה שהיא מקור הבעיה אבל שללו את העניין. כרגע ממתין להומוטולוג. בספרות המקרה נחשב די נדיר ויתכן וההבחנה היא SRPE או במילים אחרות Sleep Related Pain-full Erection. את ההבחנה הזאת אני שגיליתי כולל ההשערה שהמקור הוא מהגב, שכן זה קורה רק במצב שכיבה. אולם התיעצות עם מומחה גב, אורולוג או כל רופא אחר אומר לי כי זיקפה לילית היא תקינה. תשובה אומנם נכונה אבל גם מטופשת וכלל לא מקשיבה לתלונה שלי! מדובר פה בזיקפה שמתחילה מיד עם כניסה לשלב ה Rem בשינה ונמשכת עד הבוקר או עד שאני קם. חשוב להדגיש כי אני צריך להתעורר, לפתוח את העיינים ולהגיע למצב עיירות. רק אז הזיקפה יורדת. אפשר להישאר לשכב במיטה אין צורך בהכרח לקום, אף על פי שאם אני קם ומתהלך בבית הזיקפה חולפת מהר יותר. התופעה נמשכת למעלה מארבע חודשים ואני סובל בצורה קיצונית! לא ישן יוצר מחצי שעה בלי להתעורר. אני פוחד מנזק קבוע. אציין אני בן 42 ללא מחלות רקע. עזרה עזרה עזרה בבקשה... הבחור פה מתאר את אותה בעיה בדיוק. וגם מצאתי כמה תלונות של מקרים דוגמים באנגלית אבל ללא תשובה ברורה. יתכן והטיפול בSSRI שהם מעקבי סרטונין עוזרים אבל לא רוצה להיכנס לעולם הציפרלס או ונפלקסין מנסיון. בבקשה תעזרו לי
ד"ר בוריס פרידמן
11:46 13/05/20
13/05
11:46
שלום ירון
קיימות תרופות שמפחיתות זקפה שניתן לנסות להשתמש בהן ולו לפרק זמן קצר להעריך שיפור בתסמינים ממשפחת מעכבי 5 אלפא רדוקטאז. ממליץ יעוץ של אורולוג שעוסק בתחום של הפרעות זקפה וגם לשקול אפשרות להיעזר במרפאת כאב ואף רפואה משלימה לאיזור גב תחתון - אם מציק כל כך - יש לנסות כל אופציה אפשרית. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
ירון
17:34 14/05/20
14/05
17:34
תודה בוריס.
המקור לא מהגב... הייתי אצל מומחה עמוד שידרה ואין מימצא שמסביר את התופעה.
יתכן והמקור הוא נפשי - אבל אם כן לא ברור לי מדוע.
אני סובל מחרדות בזמן האחרון - אבל כאמור - זה סובב ומסובב - לא ברור לי אם החרדות מהמצב או המצב מהחרדות....
המליצו לי על טיפול ב SSRI - ציפרלקס
אבל אני ממש לא רוצה לקחת....
דני
09:29 03/06/20
03/06
09:29
האם מצאת פיתרון? מה מצבך היום? תודה
יובל
16:43 23/06/20
23/06
16:43
שלום לכולם,
סבלתי בדיוק מאותה בעיה מס' חודשים. ניסיתי מס' כדורים בהמלצת אורולוגים שונים אשר לא עזרו.
לבסוף, לאחר קריאת מאמרים בחו"ל והתייעצות עם רופא המשפחה (אשר היה קשוב לנושא), ביצעתי ניסוי, בהמלצת הרופא, בתרופה בשם בקלופן/baclofen (תרופה אשר מרפה שרירים), כדור אחד לפני השינה.
את הניסו ביצעתי במשך שלושה שבועות וזה עובד !
זה הפתרון היחיד אשר עבד אצלי.
מה שכן יש לקחת בחשבון שתופעת הלוואי של התרופה הינה סחרחורות ובחילות ביום למחרת.
ניסיתי מינונים של 10מ"ג-20מ"ג, תופעות הלוואי היו קשות ביום למחרת. הפחתתי את המינום לכ-7-8 מ"ג (פשוט השתמשתי ב-2/3 מהכדור) וזה פועל מצויין. ישן היטב ללא תופעות לוואי ביום למחרת.
שיהיה בהצלחה.
ירון
19:05 08/07/20
08/07
19:05
שלום לכולם,
חברים יקרים - התייאשתי, ובראשי מחשבות לא טובות. אני עובד עצות. לא מוצא פתרון לבעיה ואני לא ישן כבר למעלה מ4 חודשים.
כבר ממש נמצא בחרדה גדולה, מתח גבוה שמרגיש כאילו הדם שלי רותח.
חזרתי לעשות ספורט, לאכול בריא, מדטציה, אפילו הורדתי אחוזי משרה - אבל שום דבר לא עוזר. להפך המצב הופך ונהיה גרוע מיום ליום.
אני לא מצליח לישון, פוחד כבר לישון כי הזיקפה כל כך כואבת ומעיקה.
בבקשה דני יובל, אם אוכל ליצור עימכם קשר בכל צורה שהיא. אני משאיר את כתובת המייל שלי כאן בתקווה שתוכלי לשלוח לי כיצד ניתן ליצור עימכם קשר.
בתודה מראש!
כתובת המייל : uri.pinpel ב gmail.com (האתר לא מאפשר לרשום כתובת דואר - אבל אני מניח שאתה מבין את הכתובת).
לכל הרופאים, אני ממש אבדתי תקווה ממכם. היתי אצל 4 אורולגים, נוירולוג - ואף אחד לא יודע את התשובה. אפילו שאני מציג מחקרים וחומר מדעי אין בנמצא מי יכול לעזור.
יובל השכיל שאמר שבקלופן יכול לעזור - אכן הספרות הרפואית מציינת הקלה אם נטילת התרופה הזאת. אבל אני ממש חושש מלקחת את התרופה הזאת. מצב רוחי כל כך ירוד שאני חושש מתופעות הלוואי. אחת מהם אפילו מחשבות אובדניות. ואני גם ככה מיואש וטרוד.
ניסתי לקחת ואבן או קלונקס אבל זה לא עוזר לתופעה. זה כן הרגיע אותי - אבל אני ממש משתדל להימנע מלהשתמש בהם, שכן לכדורים האלה ממשפחת הבנזודיאזפינים יש סיבלות ככל שמשתמשים בהם יותר, מה גם שאתה מפתח תלות בהם.
אציין שוב שאני בן אדם חרדתי, וכאמור עד לפני חצי שנה טופלתי ב FXOR שזה ממשפחת ה SNRI. הספרות מציינת שטיפול בכדורים אנטי חרדתיים ממשפחת ה SSRI, SNRI, SDRI עוזרים גם לתופעה הזאת אבל ליבי לא רוצה לחזור לתרופות האלה.
לכאורה יש בי איזה תחושה שהטיפול הממושך (כמעט 5 שנים) הוא זה שגרם לבעיה מלחתחילה שכן התופעות התחילו קצת אחרי הפסקת הטיפול התורפתי. אולם לא מצאתי סימוכין לבעיה, ואף התייעצתי עם שני פסיכאטריים בנושא. יתכן ולעשה הבעיה התחילה אצלי עוד קודם והטיפול למעשה עזר לבעיה - או איך אומרים הקדמתי תרופה למכה. את זה לעולם לא אוכל לדעת.
קראתי בעיון רק את הספר מבוא לפסיכופרמוקלוגיה https://ia801602.us.archive.org/6/items/B-001-001-653/psychotherapy.pdf
ואני ממתין לבדיקת NPT - למרות שאני לא חושב שיש סיבה - אני לא צריך שיגידו לי שעומד לי כל הלילה.. אני מרגיש את זה טוב טוב! תאמינו לי.
אני חושש - טרוד ופוחד. נמנע מיחסי מין כי אני ממש פוחד שזה יכאב יותר. לעזעזל אפילו אני כבר לא מביא ביד.
בבקשה- עיזרו לי! בבקשה!!!!!
תודה לכולם
ירון
19:14 08/07/20
08/07
19:14
שכחתי לציין שגם פרופראנולול היא תרופה מומלצת בנושא. אבל הטיפול בזה מוריד את הפוריות. אלוהים תעזור לי :-(
sleep related painful erection
דוד שמעון
18:48 25/01/21
25/01
18:48
גם אני סובל מזקפות בזמן שינה כשמגיע לשלב ה- rem. זה נושא שנופל בין הכיסאות אצל רופאים כי sleep related painful erection לא נפוץ. מישהו יכול לשתף שם של רופא שמטפל בזה ולמשל המליץ על baclofen? מישהו ניסה פיזיוטרפיה להרפיית רצפת האגן - שזה גם פתרון שרואים בעולם ? תודה
אאאא
09:26 13/01/21
13/01
09:26
אני בן 40 ויש לי בעיה לאחרונה של שפיכה מוקדמת כל משחה וספריי שניסיתי לא עזר האם אפשר לטפל ואיך ?
אשמח למענה
ד"ר בוריס פרידמן
09:53 13/01/21
13/01
09:53
שלום רב
שפיכה מוקדמת הינה בעיה נפוצה שיש בה מרכיבים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים. אין טיפול תרופתי יעודי אך ישנם טיפולים שמנצלים את תופעת הלוואי שלהם של שפיכה מעוכבת, ביניהם כדור טראמאדקס שהינו במקורו משכך כאבים שניטל שעה לפני יחסים או נטילת טיפול קבוע של פרוזאק או תחליפיו שהינו במקורו כדור לשיפור מצב רוח. כמובן שיש להתייעץ עם האורולוג המטפל. במקביל ניתן לשקול יעוץ פסיכו-סקסולוגי לשיפור התסמינים. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
מאור
02:58 06/01/21
06/01
02:58
היי ד"ר,
אני בן 23, עם עודף משקל ואסטמה. אני סובל מקושי להגעת זקפה (בין אם מול פורנו כשאני לבד או בין אם ברגע אינטימי עם מישהי).
רציתי לשאול אם ייתכן שקיימת בעיה רפואית שמונעת זקפה מלאה?
במידה וכן, האם יש בדיקה מסוימת שמומלצת?.
לא יודע אם יש קשר אבל בעבר הייתי מקבל סטרואידים לסינוסיטיס שסבלתי.
בעבר לפני 3 שנים הייתי מעשן אחת לחודש קאנביס (לתקופה קצרה של חצי שנה)ודווקא הרגשתי שזה סייע בצורה מסוימת לזקפה.
תודה!
ד"ר בוריס פרידמן
07:16 06/01/21
06/01
07:16
שלום מאור
בהגעת זקפה קיימים מרכיבים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים כאחד בעיקר בגילך. קיימים מחקרים מעניינים שאנשים המבצעים פעילות גופנית אירובית של 45 דקות 3-4 פעמים בשבוע, הגוף מפריש אנדורפינים שיכולים לשפר את הזקפה. פעילות מפחיתת סטרס קבועה כמו יוגה או פילאטיס פעמיים בשבוע יכולה להועיל גם-כן. בהיעדר הטבה, כדאי להיבדק אצל אורולוג לפני נסיונות טיפוליים תרופתיים. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
יעקב
15:22 31/12/20
31/12
15:22
אני בן 43. רציתי לשאול אם יש כדורים שהזרע של הגבר לא יצא בשפיכה.
ד"ר בוריס פרידמן
08:31 01/01/21
01/01
08:31
שלום יעקב
קיימים כדורים שגורמים לשפיכה אחורית כך שהזרע בחלקו חוזר לכיס השתן ויוצא בזמן הטלת שתן. כדורים אלו נועדו לשפר זרם שתן לאנשים עם הפרעות בהשתנה עקב הגדלת ערמונית ולא נועדו כטיפול מונע הריון.
לצורך כך הטיפול היעיל הוא שימוש בקונדום. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
בעיות זקפה כתוצאה משימוש בציפרלקס - המשך
מישהו
11:31 19/12/20
19/12
11:31
שלום ד"ר ותודה על המענה, אך נראה לי שלא הבהרתי את עצמי כראוי:
*** טיפולים ממשפחת PDE5 אכן סייעו, אך גרמו לתופעות לוואי קשות כגון כאבי שרירים, דופק חזק, אף גדוש וכיו"ב, ולכן שאלתי אם הפרעת זקפה שנובעת מתופעת לוואי של ציפרלקס יכולה להשתפר ע"י טיפול בגלי הלם***
תודה
השאלה המקורית:
אני בן 35, מטופל בציפרלקס מזה כ - 17 שנה בשל הפרעת פאניקה ודיכאון מסויים.
סובל מהפרעות זקפה מעל עשור.
ניסיונות טיפוליים בויאגרה, סיאליס 20 מ"ג וסיאליס יומיים 5 מ"ג ואפילו 2.5 מ"ג היו כרוכים בתופעות לוואי משמעותיות.
בוצעו ניסיונות רבים להחליף את הציפרלקס בתרופות אחרות ממשפחות SSRI, SNRI, DNRI ו - 5HTP ללא הצלחה.
האם טיפול בגלי הלם יכול להתאים לי?
תודה
בעיות זקפה כתוצאה משימוש בציפרלקס - המשך
ד"ר בוריס פרידמן
08:59 20/12/20
20/12
08:59
בוקר טוב
טיפול גלי הלם יכול להתאים אך יש צורך בתיאום ציפיות מוקדם עם הרופא המטפל לגבי דרגת ומשך השיפור לפני הטיפול שכרוך בעלויות. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
בעיות זקפה כתוצאה משימוש בציפרלקס
מישהו
22:34 18/12/20
18/12
22:34
שלום,
אני בן 35, מטופל בציפרלקס מזה כ - 17 שנה בשל הפרעת פאניקה ודיכאון מסויים.
סובל מהפרעות זקפה מעל עשור.
ניסיונות טיפוליים בויאגרה, סיאליס 20 מ"ג וסיאליס יומיים 5 מ"ג ואפילו 2.5 מ"ג היו כרוכים בתופעות לוואי משמעותיות.
בוצעו ניסיונות רבים להחליף את הציפרלקס בתרופות אחרות ממשפחות SSRI, SNRI, DNRI ו - 5HTP ללא הצלחה.
האם טיפול בגלי הלם יכול להתאים לי?
תודה
בעיות זקפה כתוצאה משימוש בציפרלקס
ד"ר בוריס פרידמן
08:54 19/12/20
19/12
08:54
שלום
בתפקוד מיני ישנם מרכיבים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים. היעדר הצלחה בתכשירים לשיפור המרכיב הפיזיולוגי מפחיתים את הסיכוי להצלחה בגלי הלם. הייתי שוקל יעוץ פסיכוסקסולוגי לפני נסיון לטיפול בגלי הלם. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
בוריס
08:24 07/12/20
07/12
08:24
שלום רב
האם יבלות קונדילומה משפיעות בדרך כלשהי על היווצרות זקפה? תודה
ד"ר בוריס פרידמן
10:34 07/12/20
07/12
10:34
שלום בוריס
קונדילומות לא משפיעות פיזיולוגית על הזקפה, אך פסיכולוגית עלולות לגרום לחשש וחרדה. כמובן שמומלץ לטפל בהם אצל רופא עור. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
דלקת ביותרת האשך (אפידידימיס)
רן
16:12 04/12/20
04/12
16:12
שלום, יש לי כאב בצינור ליד האשך השמאלי כבר יותר מחודש. אולטרסאונד ובדיקות למחלות מין יצאו תקינות (למרות שהיה מין לא מוגן לפני). 10 יום של ציפרודקס ודוקסילין לא עזרו.
קיבלתי תוצאות מעבדה לתרבית זרע: "צמיחה מעורבת של קוקים גרם חיוביים". איזה אנטיביוטיקה יעזור לי ולכמה זמן? אני חושש שהאורולוג שלי נותן לי אנטיביוטיקה לזמן קצר מדי והוא לא ממש יודע מה לתת לי.
דלקת ביותרת האשך (אפידידימיס)
ד"ר בוריס פרידמן
10:11 06/12/20
06/12
10:11
שלום רן
אפידידמיטיס מתלקח מהר ודועך לאט במשך כ- 3 חודשים. כל עוד כל שבוע לא גרוע מקודמו, הרי שהמגמה בכיוון הרצוי.
צמיחה מעורבת לא מצריכה לרוב טיפול וקוקים גרם חיוביים הם חיידקים של העור , מה שמצביע כי מדובר בצמיחה לא מדויקת. לרוב הטיפול האנטיביוטי לחיידקים כאלו הוא עם מוקסיפן 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך שבוע ימים, אך כפי שציינתי - כדאי שתתייעץ עם האורולוג שלך לגבי חיוניות הטיפול לאחר הכיסוי האנטיביוטי שקיבלת. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
טלפון: 04-8250843
מייל:
[email protected]
כל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2021