מבין כל אמצעי המניעה הקיימים בימינו רק הקונדום מסוגל למנוע הידבקות במחלות מין, אף שהוא אינו מספק הגנה מוחלטת. כידוע, מדובר באמצעי שיוצר חיץ פיזי ומונע מעבר זרע. כאמור, הוא אינו מבטיח מאה אחוזי הגנה ואף יש שמשתמשים בו בצורה לקויה, דבר המפחית מהיעילות, לכן חשוב לקרוא היטב את הוראות השימוש שמגיעות עם המוצר.
מדובר בגלולות שהאישה נוטלת לאורך 3 עד 4 שבועות, ובעת הנטילה היא יכולה לקיים יחסים מלאים בלי קונדום עם הגנה של עד 99% מכניסה להריון. שימו לב שהגלולות אינן מגנות מפני הידבקות במחלות מין ולכן אם הפרטנר אינו קבוע מומלץ להשתמש גם בקונדום.
מדובר במדבקות שמחליפים פעם אחת בשבוע או בזריקות שמקבלים פעם בשלושה חודשים, ולכן הן מפחיתות את הנטל ואת הסיכון של שכחה בגלולות שניטלות באופן יומיומי. יחד עם זאת, גם הן אינן מגנות מפני הידבקות במחלות ורמת ההגנה שלהן מפני כניסה להריון זהה לזו של הגלולות.
זוהי טבעת שהאישה מחדירה באופן עצמאי פעם בחודש לצורך מניעת הריון, וזאת על ידי הפרשת הורמונים מקומית מתוך הטבעת. מדובר בהורמונים שפוגמים בהליכי ההפריה והקליטה של הריונות.
זהו התקן שמחדיר רופא נשים ויעיל ל- 3 עד 5 שנים במהלכן הוא מונע הריונות ברמה הדומה לזו שמספקות גלולות. יש לציין כי ההתקן מוכן באופן אישי על ידי הרופא ושישנם התקנים ללא הורמונים ועם הורמונים שמספקים רמת מניעה גבוהה יותר.
זוהי גלולה המיועדת למנוע כניסה להריון עקב קיום יחסים בלתי מוגנים, וניתן לקנותה בבית מרקחת בלי מרשם רופא. כאשר נוטלים את הגלולה לפני הביוץ מונעים שחרור של ביצית מהשחלות, ואחרי הביוץ הגלולה תמנע התפתחות של הגופיף הצהוב והשתרשות של העובר. יחד עם זאת, מומלץ שלא להשתמש בה באופן קבוע שכן היא גורמת לשיבוש האיזון ההורמונאלי ולדימומים בלתי סדירים.
הכתבה בחסות: "מכבי שירותי בריאות"