המעבר לאכילת מזון היא צעד חשוב בהיפרדות מהאם וביצירת עצמאות תזונתית, ובהיכרות שהתינוק עורך עם העולם. המזון שהוא אוכל בונה את גופו הקטן ואת המערכות העדינות שמתפתחות בו, ובשלב הזה מתעצבים גם הרבה מהרגלי האכילה שלו.
כדי לאפשר לתינוקך לעבור את השלב הזה באופן מיטיב חשוב לזכור שלכל תינוק יש קצב וצרכים משלו. בדרך כלל בגיל חצי שנה התינוק יגלה סקרנות ורצון לטעום מזון חדש. עד היום הוא הכיר רק טעם אחד וכל מזון הוא עולם חדש עבורו, לכן כדאי לתת בתחילה סוג אחד של מזון, למשל אגס, אבוקדו או מלפפון, ולהניח לו להתרגל בהדרגה לכל טעם. מומלץ לנסות כל מאכל חדש בכמות קטנה למשך כמה ימים כדי לשלול אפשרות של אלרגיה. עדיף לנסות מאכל חדש כשהתינוק אינו רעב מאד ומשתוקק לינוק, אלא כשהוא רגוע ומאפשר. ניתן לתת לו חתיכות קטנות של המזון שאותן הוא יכול לאחוז בעצמו, כך שהוא מתרגל גם את המוטוריקה של האכילה.
אין ספק כי חלב אם הוא המקור המיטבי לתזונת התינוק כמקור בלעדי בחצי השנה הראשונה, וכמקור נוסף בהמשך. במקרים של קושי בהנקה או של חוסר בחלב, יש להשתמש בתרכובת מזון לתינוקות המתאימה לתינוקך לפי התפתחותו, צרכיו ורגישויות שונות שיתכן שיש לו. אם התינוק יונק, כדאי להמשיך את ההנקה כחלק מתזונתו לפחות עד גיל שנה. חלב האם חשוב גם למערכת החיסון משום שזו אינה מפותחת דיה בגיל הזה. לפי המלצות שונות יש להניק עד גיל שנתיים או יותר וקיים דיון ער בשאלת משך ההנקה הרצוי.