כולנו מכירים את שיר הילדים האהוב של גידי גוב, ונראה שלא סתם בחר המשורר בשני הירקות הנפוצים. נתחיל באפונה: היא יכולה לספק לתינוק מגוון רחב של מרכיבים חיוניים מבלי שתצטרכו לעמול זמן רב על ההכנה, בלי ידע מיוחד ועם טעם שמרבית התינוקות אוהבים. בין היתר, האפונה עשירה בסיבים תזונתיים שהינם טובים מאוד לעיכול, בוויטמינים A, K ו- C ובנוגדי חמצון. ובאשר לגזר שיש להגישו מבושל, חתוך לחתיכות קטנות או מרוסק, הוא מעניק לתינוק מעדן מתקתק ועשיר בבטא-קרוטן התורם רבות להתפתחות הראייה ולהתפתחות הכללית.
תזונת תינוקות בני חצי שנה ויותר יכולה להשתפר מאוד אם תשלבו בה אשכוליות ותפוזים, שכן הם מכילים ויטמין C התורם לספיגת ברזל ממזונות אחרים, לבניית המערכת החיסונית ולבנייה של חלבון הקולגן אשר משחק תפקיד חשוב בכלל רקמות הגוף. יחד עם זאת, אם התינוק מגיב בפנים חמוצות לפירות האלו ואינו מעוניין בהם, המתינו עוד מספר חודשים ונסו שוב. עוד פרי מומלץ ואהוב במיוחד שכמעט תמיד קוצר הצלחה היא הבננה שמכילה סיבים תזונתיים לרוב, ואותה יש להגיש כשהיא חתוכה ובשלה.
ישנם לא מעט מאכלי חלב שניתן לתת לתינוקות ובכך לשפר את תזונתם. דוגמא ראשונה לכך הן הגבינות הצהובות שיש להגישן בחתיכות קטנות מאוד. בין היתר, הן מכילות ויטמין B2 שחשוב מאוד להפקת אנרגיה וכן שומנים, סידן ופחמימות לרוב. דוגמא שנייה היא היוגורטים שכדאי להגיש לתינוק ללא תוספת סוכר ובכך להעניק לו חיידקי עיכול בריאים וסידן חיוני לבניית השיניים והעצמות.
מלבד האמור לעיל יש עוד הרבה מאוד מאכלים שאפשר להתחיל לנסות מגיל חצי שנה ואילך, כגון עגבניות, דגים, פסטה, ברוקולי, עוף ואפילו בשר אדום. לכל אחד מהמאכלים הללו יש ערך מוסף משלו ודרכי הכנה רצויות עבור תינוקות. הקפידו להתעדכן במידע הקיים ברשות הרופאים, התזונאים הקליניים וגם ברשת האינטרנט, ושמרו על תזונה מלאה ונכונה של ילדכם..