כבר כארבע שנים שברמב"ם החלו יוזמה, יותר נכון חזון, כדי להפוך את בית החולים לנקי מעישון. מאז נכנסו לתוקף מספר מהלכים כמו איסור מכירת טבק, העסקת פקח עירוני שקונס מעשנים שלא כחוק. מאז, דוחות המעשנים עלו ב685% בשטח הבית חולים, ועומד על קנס כספי של 1000 ?, במטרה להרתיע את המעשנים ולמגר את תופעת העישון בביה"ח. בנוסף לאיסור הגורף, הקימו פינות עישון באזורים מוגדרים וכן הוצבו שלטי הסברה ברחבי ביה"ח אודות איסור העישון בתוך המבנים הציבוריים, ועד למרחק של 10 מטרים מפתחי המבנים - שם העשן מפריע במיוחד.
השלכותיו הבריאותיות והחשובות מאוד של נושא העישון, עמד במרכז הועדה שהתכנסה השבוע ביום ג' ברמב"ם. מנהל רמב"ם פרופ' רפי ביאר וקרדיולוג בהכשרתו, כי יותר מארה"ב, רפואת הלב מביאה תוצאות בישראל. בעשור האחרון חלה ירידה בתמותה ממחלות לב, מה שלפני כמה שנים הייתה יותר גבוהה ממחלת הסרטן, צנחה בשנים האחרונות בצורה משמעותית. הטכנולוגיות ושיטות הטיפול החדשניות, ביחד עם חינוך לאורח חיים בריא הם שהביאו לתוצאה זו.
בנוסף לפעילות ההרתעה והקנסות, הקימו ברמב"ם סדנאות להפסקת עישון עבור העובדים. את הסדנאות מנחה מדריך שהוסמך למטרה זו, ונרשם בהן אחוזי הצלחה גבוהים בגמילה מעישון בקרב משתתפיה. בנוסף, מקיים רמב"ם פעולות שיווק וימי עיון להעלאת המודעות לנושא בקרב עובדי בית החולים.
אנו נוקטים וננקוט תמיד עמדה ברורה נגד העישון והשלכותיו המסוכנות, אומר פרופ' ביאר, "חרטנו על דגלנו חינוך לבריאות. שמנו לנו למטרה להפוך את רמב"ם לנקי מעישון ומעשנים ואנחנו מתקדמים אל המטרות הללו בכל הכוח. אנחנו נתקלים כל יום במרפאות ובמחלקות בתוצאות האיומות של העישון. זאת אחריותנו לצאת עם אמירה ברורה נגד התופעה ולהילחם בה בכל האמצעים העומדים לרשותנו".