אין מי שלא שמעה על צלוליט, המכונה בטעות צלוליטיס. הכוונה היא כמובן לעור הגבשושי ובעל מראה שמן שמופיע באזורים שונים של הגוף בעיקר בקרב נשים. כמעט כל מי שסובלת מצלוליט מחפשת דרכים להאט את התפשטותו ואף להעלימו לחלוטין, ואחת הדרכים היא באמצעות תזונה. בכתבה שלפניכם מספר עובדות וטיפים חשובים לגבי צלוליט, תזונה ומה שביניהם.
כמה מילים על צלוליט
לאורך השנים נכתבו מילים רבות על תופעת הצלוליט ועדיין קיימת אי הבנה בקרב הציבור בנוגע אליה. זאת בעיקר עקב הבלבול שבין צלוליטיס, המהווה דלקת חיידקית של העור, ובין צלוליט שאיננה דלקת אלא תופעה אסתטית בלי השלכות בריאותיות. מדובר בהיווצרות רקמה גבשושית על פני העור שבשל המראה שלה זכתה גם לשם "תסמונת קליפת תפוז", והיא מטרידה אנשים רבים ובעיקר נשים הסובלות ממראה בלתי אסתטי (לדעתן...) של הירכיים, המותניים והבטן התחתונה. בניגוד לצלוליטיס שנגרמת עקב חשיפה לחיידקים שונים, הסיבה לצלוליט היא הצטברות של תאי שומן וגדילתם מתחת לעור החיצוני, כמו גם הזדקנותו הטבעית של העור, כאשר הסיבה להאצת התהליך עשויה להיות נטייה גנטית, שינויים הורמונאליים, הרגלים מזיקים כמו עישון, ובפרט – תזונה בלתי מאוזנת.
איך מתמודדים עם צלוליט?
עקב שכיחותה של התופעה האסתטית (כאמור, לא מדובר בסכנה בריאותית...), ישנם לא מעט טיפולים המוצעים עבורה בשוק. בין היתר ניתן לעבור טיפולים בגלי רדיו ולייזר, ליישם משחות שונות, חבישה, שאיבת שומן ומספר הליכים פולשניים. יחד עם זאת, "הטיפול" הראשון והנכון בצלוליט הוא שינוי הרגלי החיים ובפרט הגדלת הפעילות הגופנית ושינוי בהרגלי התזונה. ישנם מספר מאכלים שיעזרו לכן ולכם לשפר את המצב:
תה – אם אתם מכורים לקפה כדאי שתדעו שלצריכה מוגזמת של קפאין יכולה להיות השפעה מאיצה על תהליכי הזדקנות העור. לעומת זאת, בתה צמחים קיימים נוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים ועשויים להאט את התהליך, וגם לתת לכם תחושת שובע שתמעיט בצריכת מזונות בלתי מומלצים. זכרו שהכוונה היא לתה צמחים, המכונה גם תה ירוק, ולא לתה השחור הרגיל.
אגוזים ושקדים – מדובר במאכלים שבהם קיים שיעור גבוה יחסית של חומצת השומן המפורסמת אומגה 3. חומצה זו תורמת להאטת קצב ההזדקנות של העור על ידי מניעת דלקות, וכמו כן תורמת לתחזוקתן של רקמות התאים ששומרות על חוזקם ויציבותם. הכוונה היא למאכלים כמו אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים, קשיו וכדומה – עדיף כאלו שלא עברו קלייה וללא מלח.
חומץ תפוחים – אם עדיין אינכם מכירים את חומץ התפוחים מצפה לכם הפתעה. הדעות אמנם חלוקות לגבי הסיבות שמאחורי התועלת, אך ישנם אנשים רבים שאימצו את חומץ התפוחים למגוון רחב של מטרות, החל בלחימה בדלקות ועד להקלת כאבים. במקרה של צלוליט, חומץ התפוחים מציע לא מעט נוגדי חמצון, מפחית נפיחות, עוזר להשגת עור מתוח ורענן יותר, ונלחם בדלקות המובילות להזדקנות מואצת. ניתן לצרוך אותו בשתייה בכמויות קטנות מהולות במים, וכן להניח רטיות שלו על האזור עם הצלוליט.
ביצים –ידוע לכולנו שביצים משמינות ואכן יש בהן כמות בלתי מבוטלת של כולסטרול (בחלמון). יחד עם זאת, יש בהן גם מינרלים וויטמינים רבים התורמים לתחושת שובע ומכאן להימנעות ממזונות משמינים. כמו כן, קיימת בהן חומצת הטראונין שתורמת למיצוק וחיזוק העור, ואף יש בביצים חומר בשם לציטין שכמו האומגה 3 תורם לבניית וחיזוק תאי העור.
הייתה זו רק סקירה קצרה של מזונות העשויים לתרום למלחמה בצלוליט. לקבלת מידע שלם מומלץ לפנות אל דיאטנים קליניים באופן פרטי או דרך קופת החולים שלכם.