הינה מספר הצעות בדבר חטיפים שאפשר לאכול גם בשעות הערב והלילה, ואפילו הדיאטנים יוכלו לסמוך עליהם את ידיהם בלב שלם, ובלבד שתתקבל המלצתם כי כמות האנרגיה בכל מאכל לא תעלה על 200 קלוריות.
הגבינה כוללת חלבונים חיוניים, ואילו ביסקוויטים מלוחים (קרקרים) העשויים מקמח מלא כוללים סיבים תזונתיים בשיעור גבוה. לפיכך, מדובר בצירוף טעים ומזין שיש בו כדי לשבור את הרעב לאורך זמן. אפשר לגוון את סוגי הקרקרים ואת סוגי הגבינות אם תישמר המגבלה של 200 קלוריות, קרי: מספר הקלוריות המרבי שקבעו הדיאטנים כאמור. כדי לסבר את האוזן, אכילת כף אחת של גבינה לבנה ששיעור השומן בה הינו 5% – משמעה צריכת 20 קלוריות, ואילו בפרוסה לא עבה (או ליתר דיוק, פרוסה דקה) של גבינה צהובה ששיעור השומן בה הינו 22% יש בערך 50 קלוריות. אשר לביסקוויטים המלוחים (קרקרים), היצרנים רושמים בדרך כלל על גבי החבילות את מספר הקלוריות בכל ביסקוויט מלוח. אנשים המבכרים לחם על קרקרים יכולים לאכול במקומם צנימים מקמח מלא או שתי פריכיות אורז.
לכאורה מעדן זה אינו נראה מושך לב כל כך, אך מומלץ מאוד שלא לחרוץ משפט לפני הטעימה, שהרי אין חכם כבעל ניסיון. חתיכות עסיסיות של תפוח עץ מעניקות תחושת פצפוץ בפה וטעם חמוץ-מתוק מחיה נפשות, וגם ציפוי קרמי עשיר של חמאת בוטנים מרבה מאוד את התענוג הבא עם אכילתו של חטיף מפנק זה. מן הראוי להדגיש כי יש כאן מאכל שאינו רק טעים ביותר, אלא הוא יפה הרבה יותר לבריאות בהשוואה לכל סוגי המזון עתירי הקלוריות והמשמינים העלולים לגרות את התיאבון בשעות הערב והלילה. זאת, משום שחמאת בוטנים הינה מוצר עתיר חלבונים ושומנים בריאים המסדיר את תהליך פירוקו של הסוכר (שמקורו בתפוח העץ) בדם, ויש בו כדי לשבור את הרעב במשך לא מעט זמן.
מדובר בפולי סויה בתרמילים ירוקים, והוצאתם מתרמיליהם מזכירה פיצוח גרעינים למי שאוהב פיצוחים. מאכל זה מתאפיין במיעוט קלוריות ובשיעור חלבונים גבוה. מומלץ ביותר (ואף מקובל מאוד) לפזר על פולי הסויה קצת מלח גס או כמון או פפריקה או פתיתי צ'ילי או כל תבלין אחר לפי הטעם.
פופקורן ביתי שאינו כולל כמויות גדולות של חמאה או מלח הינו מאכל בריא בהחלט, ובלבד שלא ייעשה שימוש בשמן רב לצורך הכנתו. כדי להכין פצפוצי תירס (פופקורן) בלא קלוריות רבות ובלא שמן מומלץ להשתמש במכונה מיוחדת שיוצרה לשם הכנת פופקורן באמצעות אוויר חם. עוד מומלץ – למי שאוהב מלח – להשתמש דווקא בגבינת פרמזן מגוררת עד דק משום שמלח מזיק הרבה יותר לבריאות בהשוואה לגבינה זו. הכנת פופקורן באמצעות מכונה כאמור (ללא שמן!) מאפשרת לצרוך כמות נכבדה של חטיף מענג שיש בו כדי להשביע: בערך שלוש כוסות פופקורן שערכן התזונתי אינו עולה על בערך 100–150 קלוריות (והכול – לפי התוספות הנלוות). יש לדעת כי המגבלה הדיאטטית של 200 קלוריות מצריכה את צמצום הכמות אם מכינים את הפופקורן באמצעות שקית למיקרוגל או בדרך המסורתית של סיר עם שמן.
פיסטוק חלבי אינו רק מזון טעים האהוב על שוחרי הפיצוחים גם בשל פעולת הפיצוח, אלא הוא כולל שומן בריא, חלבונים, סיבים תזונתיים, ואף מלטונין טבעי, חומר שלעיתים יש בו כדי לסייע בהירדמות ולקצר את זמנה, וכן לשפר את איכות השינה.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית