כאשר הגוף צורך סוכר (מזוקק) ברמה גבוהה ייתכן ויגרמו לנו: מחלות לב, אלרגיות למיניהן, סרטן המעי, עששת בשיניים, השמנת יתר, אינסומניה, סחרחורות, סוכרת, כולסטרול ודילול ויטמין B .
כאשר הגוף צורך מלח ברמה גבוהה ייתכן ויגרמו לנו: סרטן הקיבה, התכווצויות השרירים, לחץ דם גבוה, מקרי שבץ מוחי, בעיות בלב ואבנים בכליות.
אחרי ההסבר הקטן, חשוב לדעת מאיפה הגוף צורך מלח או סוכר – מאיזה מאכלים או משקאות לדוגמא. כיום, רוב המאכלים המועבדים מגיעים אלינו לצלחת עם כמויות גדולות של מלח (כ-75% לערך), וגם של סוכר. ולהמון מלחים בשוק המזון התעשייתי, מוסיפים חומרים כימיים כמו אלומיניום וכו'. בכוס משקה מוגז לדוגמא, יש לפחות עשרה כפיות סוכר, ובפרוסת לחם רגילה יש שלושה כפיות סוכר.
אז נכון, לא להשתמש במלח או בסוכר בחיי היומיום זה דבר קשה. מלח הוא התבלין הכי נצרך בכל בית בעולם, ואחריו לא פחות הסוכר. ובכלל, כדאי שתדעו פרט חשוב – בערך 1.7 מיליון אנשים בעולם מתים בשנה עקב צריכה מוגברת של מלח. אולם, מצב של חוסר מלח הנקרא היפונתרמיה, גם יכול להביא עד כדי מוות.
במלח – למרות כל החסרונות שיש בו, נמצאים גם 92 מינרליים טובים והכרחיים לגוף. לעומת זאת, בסוכר אין שום מוטיב תזונתי כלשהו, אלא רק קלוריות.
המלצה שלנו, למרות שלפי הסקרים, כל ישראלי ממוצע צורך ליום כ-9 גרם מלח, וכ-30 כפיות סוכר, עדיף להפחית את כמות הצריכה במלח ולצרוך 4.5 גרם ליום. וסוכר, עדיף שלא בכלל.