לפני שאתם מתחילים לקדם את התינוק שלכם בזחילה ובהליכה חשוב לזכור כמה דברים. ראשית, לכל תינוק יש קצב התפתחות משלו. נכון שיש גם רצף אוניברסאלי כך שאנו מצפים מתינוקות להתחיל לזחול בערך בגיל חמישה או שישה חודשים, ולהתחיל ללכת בגיל תשעה חודשים ועד סוף השנה הראשונה לחיים. יחד עם זאת, ייתכן שהתינוק עדיין אינו מוכן בדיוק בתקופה הזו להתחיל לזחול או ללכת, שכן הדבר קשור בהתפתחות של מספר יכולות וכישורים גופניים ומנטאליים, כמו הפרדת יד ורגל, תכנון תנועה, יכולת לקרב את הרגל לפה, התהפכות וכדומה. לכן, אין צורך לדחוק בתינוק להתחיל ללכת או לזחול רק מפני שהוא הגיע לגיל המתאים, אלא יש לוודא שאכן נרכשו כל היכולות, ובמידה שאתם חושבים שקיים עיכוב התפתחותי פנו אל אחות טיפת חלב או אל רופא המשפחה.
על מנת שהתינוק יוכל לזחול עליו להיות בעל שרירי רגליים חזקים מספיק, ובכך בהחלט אפשר לסייע לו. הדבר נעשה על ידי כיפוף ברכביו הפעוט בעודו שכוב על הגב, כאשר הוא מנסה ליישר אותן על ידי את דחיפה. תרגיל נוסף שיכול לסייע לקידום זחילה הוא להשכיב את התינוק עם הבטן על הרגל שלכם כשידיו ורגליו נוגעות ברצפה, ולהניח מולו חפץ שהוא אוהב כמו דובי או צעצוע אחר. התנועה של התינוק לכיוון הצעצוע מאפשרת לו לתרגל את התנועות הבסיסיות של הידיים והרגליים בזחילה, ובתוך כך גם לחזק אותן.
כאמור, בתרגילים אלו כדאי להתחיל כאשר אתם מבחינים שהתינוק פיתח כישורים הולמים וכמובן הגיע לגיל המתאים. תרגיל ראשון שיכול לסייע בקידום ההליכה הוא להשעין את התינוק מול קיר ולתת לו צעצוע שהוא אוהב, המונח ביד שלכם סנטימטרים ספורים ממולו. התינוק מנסה להגיע אל הצעצוע ולשם כך יצטרך להעביר את משקל הגוף לפנים, כישור בסיסי ומהותי להליכה. תרגיל נוסף, שיכול להוביל לשיפור שיווי המשקל, הוא להעמיד את התינוק כשהוא מחזיק בכיסא או בהדום נמוך ואז להניח צעצוע בצד ימין, צד שמאל ואפילו מאחורי התינוק. בזמן שהתינוק מסתובב כדי לראות את הצעצוע משתפרות מערכות שיווי המשקל בגופו ובמוחו. תרגיל אחרון שמוכר להורים רבים הוא להניח כיסאות ושרפרפים בגובה מתאים שאליהם התינוק יכול להישען. כעת התינוק צריך לעבור מרהיט לרהיט ובהדרגה אתם מגדילים את המרחקים ביניהם, בעודו צריך לתכנן את פעולת ההליכה ואז לבצע אותה