כשאנחנו חושבים על ביטוחי בריאות, ובוודאי שעל ביטוחי בריאות פרטיים, מרביתנו כנראה לא חושבים על ילדים, אלא דווקא על אנשים מבוגרים שזקוקים לביטוח בריאות מקיף בשביל לכסות את המצבים הרפואיים המסובכים שיכולים להתהוות בגיל מבוגר. עם זאת, לא רק מבוגרים צריכים ליהנות מפריבילגיית ביטוח בריאות פרטי – ביטוח שכזה אפשר וכדאי לעשות גם לילדים. אמנם לכולנו יש ביטוח בריאות ממלכתי דרך קופות החולים, על פי חוק, אבל באותה נשימה גם ברור שישנם מצבים רפואיים וטיפולים רפואיים שלא מכוסים על ידי הקופות בביטוח הבסיסי, ורבים מאתנו מעוניינים להשקיע בעתיד שלנו ובבריאות שלנו עם ביטוח פרטי. אין שום סיבה שנחשוב אחרת כשזה נוגע לילדים שלנו. אבל איזה ביטוחים קיימים לילדים, ומה צריך לדעת עליהם? ריכזנו עבורכם 3 דברים שחשוב לדעת.
ביטוחי בריאות נוטים להיות, מטבעם, מקיפים למדי כשמדובר במצבים פשוטים שהטיפול בהם יחסית פשוט וזול עבור קופת החולים או הלקוח. ככל שהטיפולים נעשים מסובכים ויקרים יותר, כך גם הכיסוי של ביטוח הבריאות, בוודאי זה הממלכתי, נהיה מצומצם יותר וספציפי יותר. כשזה נוגע לילדים, ובמיוחד למצבים קשים ונדירים יותר – לא תמיד התרופות הנחוצות מכוסות בביטוחים הרגילים. כך גם הפרוצדורות המסובכות, הטיפולים שיכולים להתבצע רק בחו"ל או האשפוז הפרטי הממושך שנחוץ במצבי קיצון. על אף העובדה שאף אחד מאתנו לא רוצה להגיע למצב שבו נצטרך להפעיל ביטוח כזה על הילדים שלנו – חשוב מאוד שיהיה ביטוח כזה שימנע מאתנו להפקיר את בריאותם של היקרים לנו מכל. ביטוח פרטי יכסה, על פי רוב, גם את המקרים הקשים יותר והטיפולים הנדירים והיקרים יותר שיתכן ויהיה בהם צורך.
ישנם ביטוחי בריאות לילדים שתקפים רק מגיל של שלושה חודשים, בדרך כלל בגלל תקופת אכשרה של שלושה חודשים שחברת הביטוח רוצה לקחת לפני שהביטוח נכנס לתוקף. עם זאת, ישנן גם חברות ביטוח שמבטחות את הילד כבר מלידתו. חשוב לזכור בהקשר זה, שתינוקות בני יומם מבוטחים ככלל תחת טיפת חלב, והדבר עשוי להספיק – אבל תמיד טוב שיהיה כיסוי רחב ומוקדם.
אמנם אף אחד לא רוצה שלילד שלו תהיה מחלה או פציעה כלשהי. עם זאת, בהחלט ישנם מצבים ששכיחים יותר בקרב ילדים, ויש ילדים שנמצאים בסיכון גבוה יותר להתפתחות שלהם. לכן, ביטוח הבריאות הפרטי שעושים לילדים יכול וצריך להיות מותאם עבור המצבים האלה באופן ספציפי. במקרה הכי גרוע, מדובר בהשקעה של כסף נוסף עבור הבריאות והשלמות של הילדים שלכם. כמובן שלחברת הביטוח ישנו תעריף על כל תוספת שכזאת, ואם יש מצב גנטי או ספציפי שנמצאים בסיכון גבוה, אולי לא תמיד תהיה אפשרות לבטח, בוודאי שלא בזול. מצד שני, בהחלט יש מצבים כלליים שכדאי וצריך לבטח ולהגן על עצמכם למקרה שהם יתרחשו, חס וחלילה.
בשורה התחתונה, אסור להמר על הבריאות של הילדים שלנו, וצריך להיות מוכנים עם ביטוח בריאות מקיף ואיכותי עבורם.
כל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית