X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אונקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אונקולוגיה

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופע...

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופעות לוואי של הטיפול, סרטן ורפואה משלימה, טיפולי הקרנות, גידולים של העור, השלד והרקמות הרכות, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל פרופ' בר-סלע דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום אונקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בדיקות
    אורי
    12:23 29/09/22 29/09
    12:23
  • שלום
    אני בן 75. לא מעשן. הולך ברגל 2 קמ כמעט כל יום.
    בבדיקה שגרתית הודגם ב US ממצא בכבד בגודל 4 סמ. לא ברור מה זה.
    גם בדיקת סיטי לא הביאה לתמונה ברורה מספיק ולכן הומלץ בבית חולים לעשות ביופסיית כבד.

שוחחתי עם חבר שהוא רופא משפחה בחו"ל.
    אמר לי שהיות ואין לי בכלל! גורמי סיכון לסרטן כבד לכן לא סביר בעינייו שזה גידול ראשוני בכבד.
    ווהיות ובהדמית חזה וכליות אין שום ממצא וגם אין לי שום תסמינים אז סביר להניח או שזה שפיר או שזה גרורה מסרטן המעי שעברה בשלב מוקדם.
    לכן לדעתו חבל לעשות ביופסיית כבד שזאת בדיקה עם סיכון. אלא לעשות בדיקות דם סמני סרטן
    וגם לעשות קולונוסקופיה גסטרוסקופיה. אם ייצאו תקינות אז סביר להניח שהגידול שפיר.
    ואם ייצא שיש ממאירות במעי אז כבר אין צורך בביופסית הכבד וכבר יטופל בהתאם.
    זה קצת בלבל אותי.
    מה דעתך על גישה כזאת?

• הגב ל: בדיקות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקות
    פרופסור גיל בר-סלע
    12:17 30/09/22 30/09
    12:17
  • התשובה הסופית לגבי אבחנה של סרטן היא ביופסיה ולכן גישה ישירה לביצוע ביופסיה אם לממצא יש מראה חשוד לגידול היא בהחלט אפשרית.
    מצד שני בדרך כלל מקובל לבצע בדיקות מקדימות דוגמת סמני סרטן, קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה וגם CT תלת פאזי לכבד או MRI לכבד.
    הענין שכל הבדיקות לוקחות זמן ולפעמים פשוט יותר לבצע ביופסיה ואם אכן מדובר בסרטן להשלים ברור מכוון וטוב יותר לפני טיפולים.
    לסיכום -אם המראה חשוד , הייתי מתחיל מביופסיה, הסיכון אינו גבוה

בברכה,
    פרופסור גיל בר-סלע מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית"
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6495725
  • הגב ל: בדיקות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025