X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אונקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אונקולוגיה

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופע...

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופעות לוואי של הטיפול, סרטן ורפואה משלימה, טיפולי הקרנות, גידולים של העור, השלד והרקמות הרכות, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל פרופ' בר-סלע דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום אונקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • סרטן ריאה
    רונית
    18:50 09/08/21 09/08
    18:50
  • שלום רב
    כתבתי כבר לפרופסור על המקרה שלי ורציתי לשוב ולהתייעץ לפני חצי שנה עברתי כריתה של סגמנט מאונה שמאלית עליונה ושם היה גידול של 1.8 סנטימטר .כבר אז היה קשרית נוספת 1 סנטימטר באונה שמאלית תחתונה והוחלט לגביה על מעקב .כיום הקשרית נהפכה להיות יותר סולידית ולכן הרופאים רוצים לעשות לה SBRT והסבירו לי שהסיבה היא שרוצים לשמר רקמת ריאה להמשך אם יגדלו עוד גידולים ומכיוון שהיא יושבת במיקום כזה שאם יבצעו כריתה יצטרכו לכרות את כל האונה שלחו אותי ל SBRT .
    לי עדיין לא ברור 2 נקודות .1.האם ישנם אנשים שיש להם נטיה לפתח גידולים של סרטן ריאות ואם כן מה הסיבה כי כפי שקראתי המוטציות בסרטן ריאה הם סומטיות ולא גרמינליות ואם כן מה הסיבה שיתפתח לי עוד גידול ולכאורה זה רק ענין מקרי שיש לי שני גידולים ואין סיבה שיתפתח עוד אחד ואם כן מה ההיגיון לעשות SBRT ולא ניתוח 2.האם הקשרית באונה התחתונה היא פרימרי נוסף או גרורה כי אם זה גרורה לכאורה אין סיבה לנתח כי לפי מה שהבנתי ויתקן אותי הדוקטור אם אני טועה מדובר בשלב 3 ובשלב 3 לא מנתחים אלא נותנים טיפול כימוקרינתי ,ובכלל אם זה אולי שלב 3 מה ההיגיון לתת SBRT בלי לדעת האם זה סרטן ובכך אני יפספס טיפולים קדם ניתוחיים או פוסט ניתוחיים .נקודה נוספת שמטרידה אותי האם כדאי למרות שמדובר רק בשלב 1A לבצע ריצוף למוטציה ל EGFR ולתת טגריסו אם יגלו מוטציה כדי למנוע גידולים נוספים
    תודה רבה וסליחה על האריכות

• הגב ל: סרטן ריאה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סרטן ריאה
    פרופסור גיל בר-סלע
    14:54 10/08/21 10/08
    14:54
  • ישנם סוגים של אדנוקרצינומה של הריאה שיכולים להיות רב מוקדיים בעת הופעתם ולא מדובר בגרורות. המקרה שלך- מזכיר מקרה כזה ולכן זה לא קשור לטיב המוטציות.
    לכל טיפול יש תופעות לוואי ואין צורך לתת טיפול תרופתי כל שהוא אם ניתן להימנע ממנו בתשובה לשאלותך בנושא. ההנחה שמדובר בשני גידולים מאד קטנים ולכן אין צורך בטיפול ססטמי.
    לגבי ההגיון לתת טיפול ללא הוכחה על ידי ביופסיה- זה תלוי ברמת החשד ואני בטוח שהנושא נדון בצוות רב מקצועי. איני יכול להחליף את עבודת הצוות ויתרה מכך לא ראיתי כלל את הצילומים.

בברכה,
    פרופסור גיל בר-סלע מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית"
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6495725
  • הגב ל: סרטן ריאה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026