X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום אונקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אונקולוגיה

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופע...

פורום אונקולוגיה מנוהל על ידי פרופסור גיל בר-סלע, מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית" (המרכז מצוי בהקמה). במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאונקולוגיה, לרבות על תרופות כימותרפיות, רפואה תומכת ופליאטיבית, התמודדות עם תופעות לוואי של הטיפול, סרטן ורפואה משלימה, טיפולי הקרנות, גידולים של העור, השלד והרקמות הרכות, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל פרופ' בר-סלע דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום אונקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • סיכויים לאי היווצרות גרורות לאחר הסרת גידול
    יורם
    23:23 04/05/21 04/05
    23:23
  • קיבלתי המלצה להסיר גידול בגודל כ- 11 מ"מ באספקט הקדמי של הכליה השמאלית. לפני כן, אחי חלה ונפטר מ RCC לאחר שהתגלה בדרגה 4. בהנחה שגם גידול זה הינו RCC: מה הסיכוי להעדר הופעת גרורות שאפשר יהיה ליחס לגידול ולפעולת הסרתו? חשוב לי להבין זאת בהקשר של הסיכון מפעולת החיתוך והאם צריך להביא בחשבון שיטות פחות שיגרתיות לחיסול הגידול.

  • הגב ל: סיכויים לאי היווצרות גרורות לאחר הסרת גידול

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סיכויים לאי היווצרות גרורות לאחר הסרת גידול
    פרופסור גיל בר-סלע
    06:31 05/05/21 05/05
    06:31
  • הסרת גידול אינה גורמת להופעת גרורות. נכון שלעיתים בעקבות ניתוח גדול יש שינוי באיזונים השונים של הגוף ואז יכולה להיות החמרה או התפרצות של מחלת הסרטן. ההנחה שבמצבים אלו הגרורות כבר נשלחו הרבה זמן לפני כן, אבל היו קטנות ולא פעילות.
    לגבי גידול של 1 סמ בכליה- אין דחיפות מיוחדת להוציא אותו וניתן לעקוב. פעמים רבות גידולים אלו לא גדלים והם חסרי משמעות. כמובן שניתוח לפרוסקופי להוצאת מקטע כליה לא נחשב ניתוח מורכב או מסוכן- כך שאין סיכון גבוה בביצוע הניתוח

    בברכה,
    פרופסור גיל בר-סלע מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית"
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6495725
  • הגב ל: סיכויים לאי היווצרות גרורות לאחר הסרת גידול

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יש לתשובתך חיזוק מחקרי?
    יורם
    18:47 05/05/21 05/05
    18:47
  • יש מחקרים השואתיים (בין קבוצות מותאמות) שהראו שהסרה כירורגית של גידול קטן, לעומת מעקב, לא גורם או מקדים הופעת גרורות?

  • הגב ל: יש לתשובתך חיזוק מחקרי?

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יש לתשובתך חיזוק מחקרי?
    פרופסור גיל בר-סלע
    07:08 06/05/21 06/05
    07:08
  • כן, בוודאי שיש, אבל אין לי את הזמן לחפש עבורך. אתה יכול גם להיכנס להנחיות ביון לאומיות לטיפול ולראות זאת. דוגמת NCCN

    בברכה,
    פרופסור גיל בר-סלע מומחה לאונקולוגיה רפואית ורדיותרפיה, מנהל המרכז למחלות הסרטן במרכז הרפואי העמק - "בית שולמית"
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6495725
  • הגב ל: יש לתשובתך חיזוק מחקרי?

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2021