X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים
אודות הפורום
אודות פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים

פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים שע"י מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר ערן שגב שהינו מומחה לגינקולוגיה, מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית בבית חולים כרמל ומרכז תחום היסטרוסקופיה במרחב חיפה וגליל מערבי של שירותי בריאות כללית. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להע...

פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים שע"י מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר ערן שגב שהינו מומחה לגינקולוגיה, מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית בבית חולים כרמל ומרכז תחום היסטרוסקופיה במרחב חיפה וגליל מערבי של שירותי בריאות כללית. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להעלות שאלות הנוגעות להיסטרוסקופיה - Hysteroscopy, היסטרוסקופיה אבחנתית - Operative Hysteroscopy, היסטרוסקופיה ניתוחית - Diagnostic Hysteroscopy, היסטרוסקופיה בשיטת See and Treat, היסטרוסקופיה במסגרת רפואת פריון, בירור אי פוריות והפלות חוזרות, היסטרוסקופיה ללא הרדמה, דגימת רירית הרחם, כריתת פוליפ, כריתת שרירן רחמי, מיומה, כריתת מחיצה רחמית, טיפול בהדבקויות רחמיות, תסמונת אשרמן - Asherman's syndrome, טיפול בשארית הריונית, כריתה (רזקציה) של רירית הרחם, צריבה (אבלציה) של רירית הרחם, טיפול בנישה של צלקת ניתוח קיסרי, לפרוסקופיה ניתוחית מתקדמת - Advanced Laparoscopic Surgery, כירורגיה אנדוסקופית גינקולוגית, כריתת שחלות וחצוצרות, כריתת רחם, כריתת ציסטה שחלתית, כריתת שרירן, כריתת מיומה, לפרוסקופיה אבחנתית לבירור אי פוריות, לפרוסקופיה לבירור כאב אגן כרוני, סטריליזציה, קשירת חצוצרות - BTL - Bilateral Tubal Ligation, אנדומטריוזיס - Endometriosis, ייעוץ טרום הריוני ועוד. הינכן מוזמנות ללמוד מניסיונן של גולשות אחרות בפורום, ולהיעזר בד"ר ערן שגב בכדי לקבל תשובות לשאלותיכן במהירות האפשרית.

מנהלי פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • היסטרוסקופיה אבחנתית -לאחר הפלות חוזרות
    בר
    16:47 20/05/20 20/05
    16:47
  • היי, מקווה ששלומך טוב. ברקע אני עם קרישיות יתר - מסוג APLA לאחר 2 הפלות מוקדמות ו 1 הריון כימי.
    לפני שנתחיל בהריון הבא טיפול תומך בהריון בהקשר של הקרישיות, נשלחתי לשלול סיבות אחרות. על כן, כחלק מהבירור - נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית, שהתבררה כתקינה.
    וכעת לשאלה -
    את הבדיקה ביצעתי ב18.5 לפני יומיים, אך אני עדיין מרגישה עייפות, חולשה, יש דימומים סמיכים (לא כבדים כמו ווסת אך כהים), כאבים באיזור התחתון של הבטן. האם זה תקין?
    כל אלו מניחה שתופעות לוואי אך אשמח בכל זאת לוודא שאין סיבה לדאגה.

• הגב ל: היסטרוסקופיה אבחנתית -לאחר הפלות חוזרות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר ערן שגב
    14:30 01/06/20 01/06
    14:30
  • שלום,

כדי לענות על השאלה, חשוב להבין מה נעשה בפעולה והאם תלונותיך לא קשורות לדימום ווסתי וכאבים המלווים ווסת.

בברכה,

ד"ר ערן שגב
    מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית, מנהל חדר ניתוח אמבולטורי, אגף נשים ויולדות, המרכז הרפואי כרמל
    מרכז תחום היסטרוסקופיה במרחב חיפה וגליל מערבי של שרותי בריאות כללית
    052-6008252 \\ DoctorSegev.co.il

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    בר
    17:33 01/06/20 01/06
    17:33
  • היי, תודה על המענה דר'

כבר שבועיים לאחר הבדיקה הדימומים ממשיכים (לא ווסתיים), כמו כן כאבים באזור המאוד תחתון של הבטן (גם כן, באזור אחר מכאבי המחזור).

ביקרתי היום אצל רופאת הנשים שלי כמובן. משתפת את הממצאים כרגע בכדי שגולשות כמוני יוכלו לקבל מידע:

1. הפעולה נעשתה לאחר ווסת (ארבעה ימים לאחר מכן) טרם ביוץ.
    2. בבדיקת האולטראסאונד הוגינלי לא ניתן היה לראות את מקור הדימום. עם זאת כנראה שכן היתה פציעה/ פגיעה במהלך הבדיקה וכן כנראה יש דלקת קלה (אין אפשרות לדעת בביטחה כי הכאבים אינם מלווים בחום או בריחות לא נעימים). רופאת הנשים ייעצה להתחיל אנטיביוטיקה ל 10 ימים.

אציין כי אני נוטלת אספירין ופלקווניל - וחוות דעת של רופא אחר אמרה כי כדאי להפסיק ליטול את האספירין ושזה יכול לעזור למקור הדימום. אך זה לא עזר.

כאמור, קיבלתי אנטיביוטיקה, אתחיל ליטול היום ואקווה שיעזור. (במקביל חוזרת לאספירין הקבוע שלי)

3. הבדיקה התבצעה ללא הרדמה, על ידי סטאז'ר, בקופת החולים ולא על ידי הד"ר ששמו הופיע בתור - כמובן בהנחייתו).

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר ערן שגב
    22:29 02/06/20 02/06
    22:29
  • הי,

ממה שאת מתארת, ניכר שבוצעה פעולה היסטרוסקופית הנקראת SEE AND TREAT ללא הרדמה ולמעשה הבדיקה היתה תקינה כך שככל הנראה לא בוצעה פעולה ניתוחית, דבר המקטין את הסיכוי שהדימום קשור לפציעה.
    אחד הסיבוכים בהיסטרוסקופיה זה התפחות תהליך זיהומי ברחם. תהליך שכזה יכול להתבטא בדימום ממקור רחמי המלווה בכאבי בטן ולפעמים אף עליית חום גוף.
    לאור הנ"ל ובהתאם לממצאים בבדיקת רופאת הנשים, אין לי אלא להסכים עם קביעתה של הרופאה ודרך הטיפול המוצעת.

בברכה,

ד"ר ערן שגב
    מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית, מנהל חדר ניתוח אמבולטורי, אגף נשים ויולדות, המרכז הרפואי כרמל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    בר
    10:17 03/06/20 03/06
    10:17
  • תודה על המענה, ראשית.
    הפורום עזר לי לקבל אינדיקציה על דחיפות הנושא ולהבין כי אני כל עוד אין חום אוכל להמתין לביקור אצל ר. הנשים.

לגבי הסיטואציה - ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית (לא מצמיד) לוידוי תקינות הרחם, אכן ללא הרדמה, אשמח לידע כללי להבין: האם SEE AND TREAT זוהי שיטה שמחליטים תו"כ הבדיקה? ובעצם, למיטב הסיכום לא בוצע TREAT, אשתף את הסיכום:
    "היסטרוסקופיה במדיום של תמיסת סאליין 0.9% תעלת צוואר תקינה, חלל במבנה תקין, רירית במבנה תקין, פתחי חצוצרות נצפו."

כמו שאמרת, גם בבדיקה הוגינלית ר. הנשים לא מצאה פגיעה/ פצע, האם מהניסיון שלך התפחות תהליך זיהומי ברחם מלווה בתסמינים שתיארתי והגיוני שללא חום?
    האם בד"כ יחד עם האנטיביוטיקה הדימום נחלש עם הזמן?
    אציין כי חזרתי לקחת את האספירין (לטיפול האישי שלי ללא קשר לנושא הרצון להרות) במקביל לאנטיביוטיקה ואכן הדימומים מעט הוחלשו.

ושאלה נוספת - האם לדעתך עליי להביא לידיעת הדר' המטפל על הנושא (את שמו של המתמחה אין לי), זה יכול להועיל לו?

מודה מאוד על התייחסותך, מאוד עוזר לחדד את הדברים.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר ערן שגב
    06:56 09/06/20 09/06
    06:56
  • הי,

1. See and Treat כשמה כן היא, בדיקה שמתחילה כבדיקה אבחנתית והופכת לטיפולית במידה ומתגלה ממצא ברחם.

2. זיהום רחמי יכל להתבטא בכאבי בטן ודימום.

3. לדעתי כן

בברכה,

ד"ר ערן שגב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026