X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים
אודות הפורום
אודות פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים

פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים שע"י מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר ערן שגב שהינו מומחה לגינקולוגיה, מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית בבית חולים כרמל ומרכז תחום היסטרוסקופיה במרחב חיפה וגליל מערבי של שירותי בריאות כללית. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להע...

פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים שע"י מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר ערן שגב שהינו מומחה לגינקולוגיה, מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית בבית חולים כרמל ומרכז תחום היסטרוסקופיה במרחב חיפה וגליל מערבי של שירותי בריאות כללית. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להעלות שאלות הנוגעות להיסטרוסקופיה - Hysteroscopy, היסטרוסקופיה אבחנתית - Operative Hysteroscopy, היסטרוסקופיה ניתוחית - Diagnostic Hysteroscopy, היסטרוסקופיה בשיטת See and Treat, היסטרוסקופיה במסגרת רפואת פריון, בירור אי פוריות והפלות חוזרות, היסטרוסקופיה ללא הרדמה, דגימת רירית הרחם, כריתת פוליפ, כריתת שרירן רחמי, מיומה, כריתת מחיצה רחמית, טיפול בהדבקויות רחמיות, תסמונת אשרמן - Asherman's syndrome, טיפול בשארית הריונית, כריתה (רזקציה) של רירית הרחם, צריבה (אבלציה) של רירית הרחם, טיפול בנישה של צלקת ניתוח קיסרי, לפרוסקופיה ניתוחית מתקדמת - Advanced Laparoscopic Surgery, כירורגיה אנדוסקופית גינקולוגית, כריתת שחלות וחצוצרות, כריתת רחם, כריתת ציסטה שחלתית, כריתת שרירן, כריתת מיומה, לפרוסקופיה אבחנתית לבירור אי פוריות, לפרוסקופיה לבירור כאב אגן כרוני, סטריליזציה, קשירת חצוצרות - BTL - Bilateral Tubal Ligation, אנדומטריוזיס - Endometriosis, ייעוץ טרום הריוני ועוד. הינכן מוזמנות ללמוד מניסיונן של גולשות אחרות בפורום, ולהיעזר בד"ר ערן שגב בכדי לקבל תשובות לשאלותיכן במהירות האפשרית.

מנהלי פורום היסטרוסקופיה וניתוחים לפרוסקופיים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה
    דנה
    23:07 26/05/18 26/05
    23:07

• שלום רב,
    בת 41, לפני 7.5 שנים ילדתי בלידה קיסרית חירום. הניתוח הסתבך והיה כתוב בסיכום הלידה שהיה "אקסטנציה לצד ימין וקרע של אוטרינה. לאחר סגירת רחם ותפירת שני צידי אורטרינה, מזהים יורטר נכנס לתעלת היורטר שני ס"מ תחת מקום קשירת אוטרינה. ההחלמה היתה קשה אך לאחר מכן הכל היה בסדר. שנתיים לאחר מכן ניסיתי להכנס להריון באופן טבעי, הזרעות, הפריות (כמובן לאחר שעשיתי גם היסטרוסקופיה אבחנתית וצילום רחם שהיו תקינים). בנוסף גם לאורך כל השנים היתה לי רירית דקה מאוד, כנראה בגלל הלידה. ולפני כשנה וחצי נכנסתי להריון אך העובר הפסיק להתפתח בשבוע 8. עברתי הפלה קשה עם כדורים שלא עזרו ואז עשו לי במיידי גרידה. לאחר הגרידה ביצעתי שוב היסטרוסקופיה שלטענת הרופא היתה תקינה- רק הופרדו הדבקויות קלות. מאז ניסיתי עוד פעם או פעמיים הפריות שלא צלחו ואז עשיתי מתישהו אולטרסאונד אצל רופא הנשים שלי שראה נוזלים ברחם ושלח אותי שוב להיסטרוסקופיה אצל רופא אחר ושם גילו "נישה עמוקה ימנית וחסימה פיברוטית של קרן ימין. הידבקות פיברוטית חוסמת קרן ימין, נישה לאבלציה". הרופא אמר הצלקת נפתחה ומפרישה נוזלים והמליץ לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית. מספר שאלות לי אליך וסליחה על האורך..
    1. איך ייתכן שרק עכשיו הופיעו הנוזלים שלפי מה שהבנתי הצלקת הניתוחית מפרישה? עברו שנים מאז.. וגם איך בכלל נכנסתי להריון?? יכול להיות שהגרידה בעצם גרמה לזה? ואולי גם היתה טעות באבחנה של הרופא הראשון?
    2. נאמר לי שלאחר שאעשה את הניתוח יש לי סיכוי להכנס להריון אך שאדע שיהיה לי הריון בסיכון ושאלד כנראה בקיסרי לפני הזמן. מה שמטריד אותי זה מה ההשלכות של הריון בסיכון כזה? האם יש סיכוי שההריון יוכל לשרוד או שאני לוקחת פה סיכון גדול להפלה נוספת ולסיכון בריאותי? חוששת שההריון בכלל לא יחזיק וסתם מבזבזת את זמני. פשוט לא מבינה מה המשמעות של זה. (אני שוקלת ללכת לכיוון של פונדקאות בגלל החשש מההריון)
    3. קראתי איפשהו שטיפול בבעיה שלי יצריך בנוסף להיסטרוסקופיה ניתוחית גם ניתוח לפרוסקופי. האם נכון הדבר? או שמספיקה היסטרוסקופיה?
    תודה רבה רבה!

• הגב ל: האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה
    ד"ר ערן שגב
    12:34 02/06/18 02/06
    12:34
  • דנה שלום,

בעניין הנישה, ניתן לצפות בממצא זה בנשים רבות לאחר ניתוח קיסרי, הנישה נוצרת בעקבות החתך על פני הרחם שעושים בניתוח הקיסר והינה למעשה מעין חלל כדורי באזור החתך כאשר הרירית באזור זה בד"כ פיברוטית ואינה תקינה. באוזר החלל הזה יכול להצטבר דם שמתואר ב-US כנוזלים וכן הרירית בנישה אינה תקינה ויכולה להפריש. ברוב הנשים הנישה הינה קטנה ואינה מלווה בסימפטומים כלל ובד"כ אינה מפריעה בכניסה להריון. התפתחות הנישה קורית בסמוך לניתוח הקיסרי ואינה קשורה לגרידת חלל הרחם. סביר שהנוזלים שאת מתארת ברחם נצפו גם לפני.
    מתי הנישה כן יכולה להפריע לכניסה להריון - ובכן אנו חושבים שבמצבים בהם קיימת נישה נרחבת או במצבים בהם באוזר הנישה מצטבר דם שבהמשך יכול להפריע להשרשה.
    לגבי תיקון נישה, ישנן שתי גישות עקריות ובכל אחת מתבצע דבר שונה, בהיסטרוסקופיה למעשה לא מתקנים את הפגם שנוצר בדוטפן הרחם בעקבות הצלקת הניתוחית אלא למעשה מטפלים בצורה כזו שהנישה לא תאגור נוזלים וכן צורבים את הרירית בנישה על מנת שלא תפריש. בגישה השניה, לפרוסקופיה (שלפעמים משולבת עם היסטרוסקופיה) למעשה מתקנים את הפגם בדופן הרחם.
    בעניין ההריון - הסיכון בהריון נשקל בהתאם למיקום ההריון ועובי דופן הרחם באזור הנישה. כמו כן יתכן ואכן יומלץ על ניתוח קיסרי.

בהצלחה והמון בריאות

בברכה,

ד"ר ערן שגב
    מנתח בכיר ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר פולשנית, מנהל חדר ניתוח אמבולטורי, אגף נשים ויולדות, המרכז הרפואי כרמל
    מרכז תחום היסטרוסקופיה במרחב חיפה וגליל מערבי של שרותי בריאות כללית
    052-6008252 \\ DoctorSegev.co.il
  • הגב ל: האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026