X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • כאבים בחזה ודופק מהיר אחרי פרפור פרוזדורים
    רועי
    18:08 10/03/17 10/03
    18:08
  • שלום,

מתנצל מראש על המלל הרב -

אני בן 28, רזה ובריא בדר"כ. בנובמבר האחרון היה לי פרפור פרוזדורים חד"פ על רקע הרעלת אלכוהול (אחי התחתן והגזמתי). אני שותה פעם בחצי שנה בערך.
    בליל החתונה, בחזרתי לביתי, לבי החל לפעול מהר מאד ובאופן לא סדיר. לאחר 16 שעות מתחילת הפרפור פקדתי את מוקד האבחון המהיר של ה"כללית" ושם אובחן הפרפור רשמית ונשלחתי לביה"ח. בביה"ח נבדק הדי-דימר וכמה שעות לאחר מכן קיבלתי עירוי של פרוקור. אושפזתי בפנימית ולקראת הבוקר קיבלתי מנה נוספת של פרוקור (סה"כ 1200 יחידות, אם זכרוני אינו מטעני).
    מאחר והפרפור מיאן מלחדול הוחלט לתת שוק חשמלי - ומיד לפני הפרוצדורה הדופק חזר להיות סדיר וחצי שעה לאחר מכן השתחררתי (36 שעות לאחר שהחל הפרפור, כאשר הדופע נע רב הזמן בין 140 ל-200 פעימות לד').
    למרות שעבר והדופק כבר היה סדיר, החזה שלי המשיך לכאוב מאד והרגשתי את דפיקות הלב בצורה מאד חזרה.
    בימים שלאחר מכן התקשיתי מאד לנשום ופקדתי מס' פעמים את מוקד האבחון המהיר בקופה"ח וכן פעם אחת את המיון - שם הוחלט לתת לי לוסק (דיוויחתי גם על צרבת) מאחר והאק"ג והטרופונין היו תקינים (אם הבנתי נכון).

לצערי התופעה לא חלפה ואני חווה על בסיס יומי דופק גבוה במנוחה (לעתים מעל 100). המקרים הגרועים ביותר הם במהלך או לאחר מקלחת כאשר הדופק שלי נוסק מעלה (לדעתי מעל 140, בקלות), וכן בפעילות גופנית מתונה כמו עלייה במדרגות.
    כמובן שבמהלך הברירורים הרופא החל מציע אופציה של "בירור רגשי". בהזדמנות זו אציין שאני רגוע לחלוטין ולא חרד, כמו כן אני לא מוצא כל סיבה שאיזו חרדה מסתורית תקפה אותי מיד לאחר הפרפור...

אני אובד עצות. עברתי אקו לב שהיה תקין. קיבלתי הולטר ובטיפשותי החלטתי שכל זמן שהוא עליי אשתדל שלא להתאמץ כדי שלא יפול. מבחן המאמץ, משום מה, היה תקין. בבדיקה בעזרת ססטוסקופ הריאות נשמעות נקיות, נשימה בועית וכיו"ב. סטורציה תקינה לרוב (מעל 95).

מה זה יכול להיות? זה גומר אותי. בעיון קטן באינטרנט הבנתי שפרפור שכזה יכול לזמן קריש שיהכול לגרום לתסחיף ריאתי, זאת אופציה? מהם הסיבוכים האפשריים? היכן עליי לבדוק? אני לא מסוגל להתקלח או לרוץ 100 מ' מבלי להתנשף אחרי זה ולשבת דקות ארוכות עד שהדופק חוזר לנורמה וכמובן שהרופא כבר חותר לכיוון הרגשי למרות שהדבר בהחלט לא מצוי שם.
    אפילו לצחצח שיניים קשה לי מבלי לעצור, כי השרירים מתעייפים וידי מתחילה לכאוב.
    התופעה החלה באופן נחרץ בעת או מיד לאחר הפרפור.

אודה על עזרה בנושא,
    חג שמח,
    רועי

• הגב ל: כאבים בחזה ודופק מהיר אחרי פרפור פרוזדורים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בחזה ודופק מהיר אחרי פרפור פרוזדורים
    פרופ' רונן יפה
    06:37 12/03/17 12/03
    06:37
  • ממליץ לבדוק תפקודי בלוטת התריס בכדי לשלול פעילות יתר של בלוטת התריס. כמו כן ניתן לחזור על בדיקת ההולטר או לבצע ניטור ממושך יותר של קצב הלב באמצעות מכשיר LOOP RECORDER. במידה ולא יהיה תיעוד הפרעות קצב ניתן לשקול במסגרת מעקב קרדיולוגי טיפול בחוסמי ביתא.

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]
  • הגב ל: כאבים בחזה ודופק מהיר אחרי פרפור פרוזדורים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026