X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אנדוקרינולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אנדוקרינולוגיה

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת...

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת התריס, תת פעילות בלוטת התריס, גושים בבלוטת התריס, אוסטאופורוזיס - Osteoporosis, מחלות של בלוטת יותרת התריס (היפו והיפר פאראתירואידיזם), יותרת המוח (היפופיזה), אקרומגליה (מחלה של יותרת המוח), פרולקטינומה, גושים ביותרת המוח, גידולים בבלוטת יותרת המוח, מחלות בבלוטת יותרת הכלייה (אדרנל), ירידה בתפקוד המיני אצל גברים, שיעור יתר באישה, הפרעות במחזור אצל נשים ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר סמיר קאסם על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בדיקת TSH
    אנונימית
    23:34 27/10/20 27/10
    23:34
  • שלום רב,
    אשמח להתייעץ בנוגע לבדיקות TSH שעשיתי. לפני חצי שנה, הייתי בהריון ועשו לי בדיקת דם של בלוטת התריס- התוצאה הייתה 2.46 (בטווח). ההריון הזה נגמר בהפלה בשבוע 8. ההפלה הסתיימה סופית ביולי עם יציאת שארית באופן טבעי בוסת.
    ב-18.10 עשיתי שוב בדיקות דם, כולל ה-TSH כיוון שאנחנו רוצים להיכנס שוב להריון והבדיקה הייתה חלק ממכלול הבדיקות שרופאת הנשים נתנה.
    בבדיקה זו הייתה ממש קפיצה בבדיקה- 6.6 (מעל הטווח). עם זאת בדיקת T4- FREE יצאה 16.1- בתוך הטווח התקין.

רופא המשפחה שלי התלבט אם לתת לי EUTHYROX 50 MCG (100) TAB למשך כשלושה חודשים, בסוף החלטנו שאחזור על הבדיקה לאחר שבוע.

היום- שבוע לאחר הבדיקה הקודמת, חזרתי על בדיקות הדם חזרתי על הבדיקה כולל בדיקת נוגדנים ואלו התוצאות-
    TSH 1.56
    ANTI THYROID PEROXID BELOW 40
    THYROGLOBULIN Ab <20.0

להבנתי כעת הבדיקות בטווח התקין. לאורך השנים, ה-TSH תמיד היה נראה בטווח התקין בבדיקות, חוץ מהבדיקה לפני שבוע: 2009- 3.23 2011- 3.04 (פה כתוב שהשיטה שונתה החל מ2011) 2013- 3.23 2015- 2.67 אפריל 2019- 2.46 18.10.20- 6.6 27.10.20- 1.56

אך לא ברור לי האם יש צורך להתייחס לאלו שהיו מעל 3 לפני כחמש שנים?
    השאלה בעיקר נובעת מרצון שלנו להיכנס שוב להריון.

כיצד ממליצים להמשיך מפה? האם בטיפול תרופתי למרות שכרגע התוצאה תקינה? האם במעקב?
    לא ברורה לי מאיפה הייתה הקפיצה הזו בשבוע שעבר ולכן מודאגת (נטלתי פרנטל שמכיל יוד ובשבוע שלפני הבדיקה היום הפסקתי לגמרי)

תודה רבה מראש וסליחה על אורך השאלה.

• הגב ל: בדיקת TSH

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2024