X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אנדוקרינולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אנדוקרינולוגיה

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת...

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת התריס, תת פעילות בלוטת התריס, גושים בבלוטת התריס, אוסטאופורוזיס - Osteoporosis, מחלות של בלוטת יותרת התריס (היפו והיפר פאראתירואידיזם), יותרת המוח (היפופיזה), אקרומגליה (מחלה של יותרת המוח), פרולקטינומה, גושים ביותרת המוח, גידולים בבלוטת יותרת המוח, מחלות בבלוטת יותרת הכלייה (אדרנל), ירידה בתפקוד המיני אצל גברים, שיעור יתר באישה, הפרעות במחזור אצל נשים ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר סמיר קאסם על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • TSH פרולקטין תנודתיים
    שליו
    00:58 12/06/17 12/06
    00:58
  • אני בת 23, מאז ומעולם ערכי TSH אצלי תקינים.
    החל משנה שעברה בינואר, לאחר מחלת חום קשה שהצריכה אנטיביוטיקה (מרופא משפחה) התחיל הערך לעלות אצלי בהתמדה אך עם FT4 תקינים תמיד ונשאר מינואר 16 עד פברואר השנה בסביבות ה6-7, עולה ויורד.
    בפברואר להפתעתי חזר תקין פתאום 4.07mIU/L ללא התערבות תרופתית, וגם ב4 החודש הזה חזרתי על הTSH כמעקב ושוב חזר תקין,

והנה 7 ימים אחרי (כחלק מפרופיל הורמונלי שנתן רופא נשים כמעקב אחרי הפרולקטין שגם חורג כבר שנה, מתוכנן MRI מח לאחר המלצת אנדו' שגם אמר שצופה שאזדקק בעתיד לכדורים לאיזון בלוטת התריס) התחיל שוב לעלות ל6.4.

איך זה ייתכן שרק לפני שבוע בדיוק היה הערך תקין-4.07, וגם בפברואר לפניו והנה שבוע אחרי שוב עלה מאוד ל6.4? האם לדעתך יש קשר בין ערך הפרולקטין שבשיאו היה 1300 ועדיין גבוה לTSH? עד כמה גבוה ערך הפרולקטין הנוכחי מהיום, 800, והאם סביר לדעתך שייראו ממצא כלשהו בהיפופיזה בMRI עוד חודשיים בערך כזה?

להסבר לתנודתיות אודה

• הגב ל: TSH פרולקטין תנודתיים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • TSH פרולקטין תנודתיים
    ד"ר סמיר קאסם
    12:21 19/07/17 19/07
    12:21
  • שלום
    ערך ה TSי יכול להתנדנד בהתאם לשעת הבדיקה. בבוקר גם ה TSH וגם הפרולקטין יותר גבוהים.
    סה"כ התנודות ב TSH לא גבוהות ולא מטרידות במיוחד וממליץ מעקב כל 6 חודשים
    לגבי הפרולקטין אני מבין שמתוכנן MRI מוח, ונמצאת במעקב אנדוקרינולוג ולכן בהתאם לתוצאות ב MRI ניתן להתקדם. ערך הפרולקטין לא אומר בהכרח שיהיה ממצא ב MRI

בברכה,
    ד"ר סמיר קאסם, מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, מנהל מחלקה פנימית א' וב' במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון: 04-8250485 / 04-8250484
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: TSH פרולקטין תנודתיים

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תנודיות חריפה בערכי TSH
    מיקי
    17:54 25/07/17 25/07
    17:54
  • שלום
    אני חווה תנודיות קיצונית של ערכי TSH בין 4.3 לבין 0.4 בתוך כ 9 חודשים. אני מטופלת באלטרוקסין במינון 100 ליום. כל זה כמובן מלווה ברוב התופעות של היפו אבל גם שינויים משמעותיים בלחץ דם בין 80 ל 160 (הגבוה) דופק 50 - 110, רגישות לקור ולעיתים בלילה גלי חום (בת 60 ואחרי).ובנוסף עייפות, שינה טרופה, כאבי שרירים ועוד. אין לי עלייה במשקל ואני רזה.
    האם יש הסבר לתנודיות החריפה ?

• הגב ל: תנודיות חריפה בערכי TSH

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026